Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: HP iPAQ 614 Business Navigator zblízka

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    iPAQu 614 Business Navigator je komunikátor s HSDPA, Wifi, A-GPS a baterií s velmi vysokou výdrží. Toto zařízení je opravdu velmi dobře vybavené. Do prodeje by toto PDA mělo jít u našich sousedů v Rakousku zhruba za 14 dnů, u nás by mělo následovat krátce poté. Je to zařízení, které si určitě najde velké množství příznivců, vzhledem k jeho provedení (kombinace klasického QVGA displeje a rozšířené numerické klávesnice).





    Zařízení je skutečně velmi dobře vybavené:
    OS - Windows Mobile 6 Professional
    Telefon - čtyřpásmový, HSDPA (3.6/7.2), UMTS, EDGE, GPRS
    Displej - 2,8", 240 x 320, 65.535 barev
    Procesor - Marvell PXA270 Prozessor taktovaný na 520 MHz
    Připojení - Bluetooth 2.0 (+EDR), Wireless LAN 802.11 b/g
    GPS - Qualcomm A-GPS
    Baterie - 1.590 mAh Lithium-Polymer výměnný akumulátor
    Paměťové karty - microSD
    Fotoaparát - 3 MPx s autofokusem a bleskem (pouze model 614c)
    Rozměry - 117x60.3x17.5 mm, váha 145 g
    Podpora VoIP přes WiFi

    iPAQ je, jak bývá u HP zvykem velmi dobře zpracovaný s velmi dobrým displejem. Zajímavostí také je, že do numerické klávesnice je implementován ovládací prvek známý z iPODu (kolečko), které velmi usnadní ovládání přístroje. Osobně se na tento skvost od HP těším, a určitě nejsem sám. Doufejme, že se na začátku března opravdu na pultech objeví.

    Zdroj: pocket.at
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    ftakgabo_ce4you
    Guest

    Na tento stroj som zvedavy aj ja. U nas sa da uz predobjednat za nejakych 13 000 - 14 000 co je celkom prijatelna cena. Jedina vec coho sa obavam bude ten ovladaci kruh. V hrach to bude problem. Ta klavesa s ikonkou "enter" (novy riadok) bude asi na potvrdzovanie, kedze klavesa "5" sa na to neda pouzit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    132

    Taky jsem se na něj těšil, ale nemá klasické GPS, ale nějaké A-GPS, k čemuž je snad potřeba signálu operátora či co. Měl jsem obavy, abych neměl problémy s navigaci po evropě a tak jsem zvolil TyTn II. Jinak pěkný kousek....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    nefabulujte, prosím, A-GPS je rozšíření funkčností GPS (A jako asistovaná), kdy se přes datovou síť určí přibližná poloha a následně se stáhnou data, kde asi jsou satelity, čímž se zásadně zrychlí samotné stanovení polohy přes GPS.
    Jinak doporučuji si příště raději přečíst nějakou recenzi a až pak kritizovat.

    PS odkazovaná recenze to uvádí úplně přesně
    A-GPS funktioniert selbstverständlich auch ohne Netzbetreiber
    Ich werde öfters gefragt, ob es denn richtig sei, dass A-GPS nur zusammen mit einem Netzbetreiber funktioniert, der die GPS-Daten über einen eigenen Server bereitstellt. Und meine Antwort lautet: NEIN! Ein Pocket PC oder Smartphone mit A-GPS-Empfänger funktioniert immer auch ohne Netzbetreiber. Das A vor dem GPS steht für 'Assisted' und bedeutet, dass Hilfsdaten benutzt werden können, um die Positionsbestimmung deutlich zu erleichtern. Diese Daten werden bei HP-Geräten mit einem Tool aktualisiert, das sich die Informationen (Daheim, im Büro oder unterwegs) via Internet (entweder WLAN oder GPRS/UMTS & Co) holt. Also keine 'Angst', dass ihr solch einen GPS-Empfänger nicht verwendet könnt!

    Stručně přeloženo A-GPS funguje samozřejmě i bez datové sítě, A je pouze asistovaný a stahují se pouze pomocná data a tím se určení polohy značně usnadní. Tudíž žádné obavy, že nemůže být použit jako GPS přijímač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    132

    Ale ja jsem jej nekritizoval, byl to jeden z mých adeptů. Možná že jsem to A-GPS špatně pochopil, ikdyž pár diskusí jsem pročetl a i tam to tak vyznělo. Jinak, díky za vyjasnění...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Je hezký, že se tu tento příspěvek objevil zrovna ve chvíli, kdy HP opět odložilo uvedení na trh :-)

    Je to fajn přístroj, ale od prvního uveřejnění uvedení říjen 2007 už to oddálili několikrát a stále je to ve hvězdách. Myslel jsem, že HP je renomovaná společnost a takovéto praktiky bych čekal u přístrojů i-mate aj., které zde nemají zastoupení. On ale ASUS P750 je také celkem abstraktní model, který všichni nabízejí, ale nikdo skutečně neprodává.
    Raději bych 614c než P750, ale možná budu rád, když jeden z nich do léta bude opravdu v prodeji..... A třeba bude nakonec někdo třetí.... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    jinak ona je otázka, kdo to bude pro HP dělat, někde na webu jsem totiž viděl prototypy telefonů nějaké asijské společnosti, které se až nápadně podobají novým HP, včetně toho "wheel" a až po představení se přeměnily na HP. Možná tedy není problém na straně HP ale výrobce ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    47

    Že by tohle???:sarcastic:
    http://dodlane.cz/?title=oficialne-okwap-s868&more=1&c=1&tb=1&pb=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    ne úplně, byly to přesně tyhle
    http://www.eprice.com.tw/mobile/phone/?prod_id=2726
    http://www.eprice.com.tw/mobile/phone/?prod_id=2725
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    25

    Co jsem viděl různé neoficiální specifikace, tak použitý GPS chipset není žádný zázrak (Qualcomm MSM6280 gpsOne). Snad tam bude něco lepšího. Porovnání sirfIII a gpsone: http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=175&page=6

    Ještě mě mrzí slabší multimediální výbava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    ale vždyť se jmenuje Business Navigator, to není multimediální skvost od HTC a co Vám tam chybí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Také si myslím, že je na multimédia dostatečně vybavený. Jediné co by mu mohlo vadit, že nemá kurzorové klavesy pro pařany her ale to není můj případ. Já se teď rozhoduji zda koupit tento, nebo Samsung i780
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    25

    Pokud si nekdo potrpi na slovicko Business, at se orientuje na variantu bez kamerky
    Pro variantu s "c" bych privital zaznam videa ve vetsim rozliseni nez QCIF. Ale - mate pravdu, a navic muj favorit to neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HP iPAQ 614 Business Navigator
    Od Bodamax v sekci iPAQ 6xx
    Reakcí: 143
    Poslední příspěvek: 24-10-2008, 09:02
  2. iPaq rx1950 navigator !!!
    Od kubisz v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2006, 15:21