Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Certifikaty CSOB a PocketPC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Pratele, tak jsem to konecne tak nejak dokopal, abych se s vami mohl podelit o to, jak dostat certifikaty CSOB HomeBanking do Pocket PC. Vyzkouseno na MDA2. Takze tady je postup v krocich.
    Vse co budete potrebovat je tady
    V tomto zipu jsou :
    - CRTIMPRT.EXE a CRTIMPRT.CFG (nakopirovat do nejakeho adresare PocketPC)
    - OPENSSL.EXE a PVK.EXE (nakopirovat do pracovniho adresare PC, rekneme C:\WORK)

    Dale potrebujete certifikaty CSOB, kdo ma HomeBanking od CSOB vi, o cem mluvim. Takze nyni v krocich - nejdrive priprava na PC.

    1/ ....HomeBank\Certkeys\Firma.000\xxxxxxc.pem -> c:\work\usercrt.pem (zmena nazvu pri kopirovani)
    2/ ....HomeBank\Certkeys\Firma.000\xxxxxxk.pem -> c:\work\userkey.pem
    3/ nastavime se do adresare WORK
    4/ openssl clr2pkcs7 -certfile usercrt.pem -nocrl PEM -out usercrt.p7b
    5/ pvk -in userkey.pem -topvk -nocrypt -out userkey.pvk ( tento program bude chtit po spusteni zadat heslo klice, ktere jste obdrzeli od CSOB - Enter PEM pass phrase)

    Vysledkem jsou soubory usercrt.p7b a userkey.pvk, ktere se objevi v adresari WORK.

    Dalsi prace bude probihat v PocketPC. Jiz drive jsme nakopirovali CRTIMPRT soubory do nejakeho adresare, ja to mam napr. v Storage Card\CrtImp\.
    V souboru CRTIMPRT.CFG je popsana cesta certifikacnich souboru, kterou si muzete zmenit. Aktualne je nastavena na Storage Card. Pokud vam toto nastaveni vyhovuje, tak
    1/ oba vysledne soubory z PC (usercrt.p7b a userkey.pvk) nahrat do rootu Storage Card
    2/ v PocketPC spustit program CRTIMPRT.EXE

    Bohuzel nyni nasleduji urcita varovani, ktera ale na funkci nemaji vliv (zatim jsem to neporazil) a nakonec hlaska o uspesnem importu certifikatu.

    A ted uz hura v IE na pb.csob.cz.

    Nevim proc, ale nechodi to v NetFront v3.1

    Pokud bude mit nekdo problemy, necht se ozve, pokusime se je spolecne vyresit.

    P.S. Moc me mrzi, ze mi nejak uniklo 0.tridni zasedani, na 1.uz urcite budu jestli budu.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Bohužel hlási mi to chybějící knihovnu ssleay32.dll.

    kde jí sehnat?

    mám win 2000profesional

    Dík Zdenda
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Ano, spravny poznatek. Zapomenul jsem na knihovny. Kompletni instalaci OpenSSL je mozno stahnout Zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Takový postup by si zasloužil zvěčnit mezi články ... bude víc na očích a nezapadne v záplavě diskuzí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Hlasuji pro Kdyby autor chtel, tak prosim doplnit diakritiku (na to fakt nemam cas a ja to s radosti publikuji mezi technickymi clanky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    OK. Davam se do tecek, carek a hacku (i kdyz je nenavidim) Kam to mam potom poslat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mate to v SZ. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Asi jsem úplně blbej, ale jak vidno buď mám jedinej ČSOB banku a nebo to všem funguje. S trochou pesimismu myslím že to bude tím že jsem blbej.
    po nainstalování těch knihoven se sice nic nehlásí jako chyba, ale nevznikne soubor usercrt.p7b. vylučuju, že jsme to napsal špatně (přeci se desetkrát aspoň jednou trefim), skusil jsem všechno a po hodině pokusů se uchyluju k radě na ce4you.

    Dík jediný uživatel ČSOB co je blbej.

    Dík za radu Zdenda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    14

    Já teda nevím... S certifikátem problém nemám... To, co mi to dělá je především to, že po odsouhlaswení certifikátu mi to napíše chybopvku: Vznikla chyba `Signer` není definováno. Pak přihlašovací dialog, pokusím se přihlásit, to i započne, ale úvodní stránka už nepřijde. Jako by Pocket IE čekal na obnovení, to se ale nestane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Zdendo,je dobry ty programy spoustet v DOS okne, aby byly videt pripadne chyby.Windows to hned zavrou.Probehne ri OpenSSL bez chyby?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    4

    Tak jsem taky tupounek..nejsi sam Zdenku.Dosel jsem celkem v pohode k bodu 4/ a tam jsem uviznul.Otevru soubor openssl.exe,vyskoci mi dos okno,tam pisu co je v bode 4 (nema byt hned na zacatku misto clr2kp.. crl2pk..?) a hlasi mi to neznamy prikaz PEM.Nejsem zadny programator,
    takze tady jsem v koncich.Mel by nekdo trpelivost popsat tuto jiste jednoduchou proceduru po lopaticky pro nas tupounky?Dik.Pajoch

    Win XP prof.
    XDA II:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Proboha, vsem se hrozne omlouvam. Jsem hrozny pako, i kdyz jsem to po sobe 3x cetl.
    Bod 4 ma byt spravne takto :

    openssl crl2pkcs7 -certfile usercrt.pem -nocrl -outform PEM -out usercrt.p7b

    :no:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Citace Původně odesláno od Pajoch
    Tak jsem taky tupounek..nejsi sam Zdenku.Dosel jsem celkem v pohode k bodu 4/ a tam jsem uviznul.Otevru soubor openssl.exe,vyskoci mi dos okno,tam pisu co je v bode 4 (nema byt hned na zacatku misto clr2kp.. crl2pk..?) a hlasi mi to neznamy prikaz PEM.Nejsem zadny programator,
    takze tady jsem v koncich.Mel by nekdo trpelivost popsat tuto jiste jednoduchou proceduru po lopaticky pro nas tupounky?Dik.Pajoch

    Win XP prof.
    XDA II:sarcastic:
    Je potěšující slyšet, že v tom nejsem sám. Ale prý to není tupost, ale uživatelská úroveň vědomostí.
    Jdu to testnout.



    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...v clanku jsem to jiz opravil
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    146

    certifikáty jsou asi prima, ale jsou skutečně potřeba? Právě si převádím ucet z Pos.spoř. do CSOB a na prepážce mi sdělili, že je možné zadávat příkazy i v pasivním internetbankingu a aktivace je provedena přes mobil prostřednictvím sms klíče. Příští týden to odzkouším na mda 2 a napíšu jak to vlastně funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. certifikaty
    Od jozor v sekci OmniaPRO B7610
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-02-2012, 07:01
  2. Certifikáty WM6
    Od Skijumper v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-06-2009, 20:10
  3. Certifikaty
    Od Serminator v sekci Palm
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 07:56
  4. WM6 vs Certifikaty ?
    Od trtsoft_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 12:43
  5. Certifikáty v pda
    Od aoc_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 11:07