Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 78

Téma: Aktualizace ROM na verzi 1.72.00WWE, Radio 1.12.00, ExtROM 1.72.104 na DATAPHONE2

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Tady http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=8606 jsem našel cosi o tom, že nový ROM změní ID zařízení, jeho formát a nějaký hrozivý scénář nápravy ... :O :O
    Asi bych byl s upgrade na tuto verzi celkem opatrný ...

    Co jste mysleli tím, že rádio z 1.72 je cca 2x rychlejší :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Citace Původně odesláno od JirkaP.

    V tom případě je třeba informace o buňce ve svém mobilu vypnout (deaktivovat) a znovu zapnout. CB zpráva by měla na mobil v krátké chvíli dorazit. U některých mobilů stačí pouze vypnout a zapnout mobilní telefon.
    ... nebo jen počkat na tzv. location update, jenž je inicializovaný řídícími prvky sítě prostřednictvím jednotlivých BTS. Mimochodem u Eurotelu funguje i CB kanál 471, který zobrazí ID buňky a LAC.

    PavelR.
    Dík za opověď JirkoP.
    Neexistuje něco do obrazovky "Dnes" co by dalo do řádku info o buňce na místo těch přiblblejch bublin?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Dotaz (asi pro JirkuP). Udelal jsem flash na 1.72 komplet a pak jsem provedl obnova celkoveho ulozeni SpriteBackup z SD karty. A cestina mi chodi perfektne. Jak to ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Verze 1.72 se bojim bojim, nechci přijít o ID zařízení = o programy registrované na toto ID ...
    Neodolal jsem ale, a z EXT ROM jsem si vyexportoval faxovací program, který mě láká. Občas u zákazníků instaluji fax server a na odzkoušení by se mi tento program náramně hodil ..
    Bohužel při snaze něco odeslat se děje toto - Dialing > nic na faxu nezvoní > "No carrier detected". Přijímání faxů mi taky nechodí.
    Jen se mi zběsile zapíná/ vypíná rádiová část a bluetooth. Chodí ti to JirkoP ?
    Navíc nejde mrcha jeden odinstalovat :!: :!:
    Že by to chtělo to nové RADIO .. :?:
    Nebo že by to chtělo se v tom nevrtat .. :?: :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Jewelsoft
    Udelal jsem flash na 1.72 komplet a pak jsem provedl obnova celkoveho ulozeni SpriteBackup z SD karty. A cestina mi chodi perfektne. Jak to ?
    ... pokud je použita lokalizace bez překladu UI, tak by problém být neměl s žádnou ROM. Pokud je CZ překlad zapnut, tak obvykle je základ OK (tj. většina aplikací, které jsou společné pro všechna WM2003 zařízení jsou přeložena a funkční). U aplikací, které byly v nové ROM aktualizovány (většinou OEM aplikace popř. ty do nichž zasahují balíky typu AKU1 a AKU2) nejsou buď přeložené nebo nefungují správně. Je to dáno tím, že v lokalizaci jsou použity zdrojové soubory z předešlé ROM. Aktualizace lokalizace se tudíž provádí na každou novou ROM zvlášť a to tak, že se z nové ROM vyextraují zdrojové soubory, zjistí se, které byly změněny a ty se znovu přeloží.

    Mimochodem jaký máte build Language Extenderu?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Neodolal jsem ale, a z EXT ROM jsem si vyexportoval faxovací program, který mě láká. Občas u zákazníků instaluji fax server a na odzkoušení by se mi tento program náramně hodil ..
    Bohužel při snaze něco odeslat se děje toto - Dialing > nic na faxu nezvoní > "No carrier detected".
    Zkuste se podívat, zda v nastavení programu na posílání faxu není možnost vložení inicial. řetězce (toto pole se v jednotlivých programech obvykle jmenuje pokaždé jinak). Pokud něco podobného najdete, začal bych s tím, že do něj zadáte string ZX3 (což by mělo odpovídat příkazu ATZX3 nicméně na PPC zařízeních, tedy alespoň v Connection Manageru, se prefix AT nepoužívá; záleží to ale na programu samotném, zda jej tam automaticky doplní nebo je musíte zadat ručně). Jen pro info, Z resetne modem, X3 je příkaz, který modemu sdělí, že má ignorovat detekci nosné a začne tedy vytáčet i bez ní.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Jiří Graz
    Neexistuje něco do obrazovky "Dnes" co by dalo do řádku info o buňce na místo těch přiblblejch bublin?
    Pokud já Vím tak né. Kdyby však něco takového existovalo přímo na TODAY, tak bych si snad i ten Broadcast znovu vrátil do EXT-ROM. Některé informace by určitě stály za tomít na displeji.

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Verze 1.72 se bojim bojim, nechci přijít o ID zařízení = o programy registrované na toto ID ...
    Neodolal jsem ale, a z EXT ROM jsem si vyexportoval faxovací program, který mě láká. Občas u zákazníků instaluji fax server a na odzkoušení by se mi tento program náramně hodil ..
    Bohužel při snaze něco odeslat se děje toto - Dialing > nic na faxu nezvoní > "No carrier detected". Přijímání faxů mi taky nechodí.
    Jen se mi zběsile zapíná/ vypíná rádiová část a bluetooth. Chodí ti to JirkoP ?
    Navíc nejde mrcha jeden odinstalovat :!: :!:
    Že by to chtělo to nové RADIO .. :?:
    Nebo že by to chtělo se v tom nevrtat .. :?: :?
    Fax jsem nezkoušel, takže nevím.

    Radio 1.12 běhá bez zatím problémů ( nerad bych to zakřikl )

    To zapínání a vypínání se mi stávalo také, pokud jsem chtěl vypnout telefoní část PDA, takže podle mne za to na 99% může čeština. Pokus se jí vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Mimochodem jaký máte build Language Extenderu?
    Já osobně : BUILD 3273. Při telefonickém kontaktu s firmou Moravia-consulting ( to už jsi tam PavleR. nepracoval ) mi bylo telefonicky na základě sdělení tohoto čísla řečeno, že už je novější verze. Po nahlášení emailové adresy, mi však došlo toto ( doslovná kopie z Outloku ):

    Hezky den

    omlouvam se za pozdejsi odpoved zpusobenou problemy na nasem serveru.
    Takze jsem to zkontroloval a co se dotyka ET Dataphonu2, build, ktery jste uvedl, je veden jako aktualni verze pro ET Dataphone2. Proto Vam tedy zatim neposlu novou verzi, protoze neni k dispozici.
    Pokud by se nova verze objevila, budu Vas kontaktovat.


    Nevím co so o tom mám myslet ... Přeci se vývoj této češtiny nezastavil. Už jsou určitě novější verze než tato, která musela být hotová minimálně v prosinci minulého roku. A to už je více jak půl roku.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Já osobně : BUILD 3273. Při telefonickém kontaktu s firmou Moravia-consulting ( to už jsi tam PavleR. nepracoval ) mi bylo telefonicky na základě sdělení tohoto čísla řečeno, že už je novější verze. Po nahlášení emailové adresy, mi však došlo toto ( doslovná kopie z Outloku ):

    Hezky den

    omlouvam se za pozdejsi odpoved zpusobenou problemy na nasem serveru.
    Takze jsem to zkontroloval a co se dotyka ET Dataphonu2, build, ktery jste uvedl, je veden jako aktualni verze pro ET Dataphone2. Proto Vam tedy zatim neposlu novou verzi, protoze neni k dispozici.
    Pokud by se nova verze objevila, budu Vas kontaktovat.

    Nevím co so o tom mám myslet ... Přeci se vývoj této češtiny nezastavil. Už jsou určitě novější verze než tato, která musela být hotová minimálně v prosinci minulého roku. A to už je více jak půl roku.
    ... půl roku snad ne. Já v MC nepracuji teprve od 1.3.2004, což je dva a půl měsíce Navíc se Eurotel DataPhone prodává "teprve" 5 měsíců a nějaký ten týden (tj. začal se prodávat v W51/2003).

    ... na světě jsou samozřejmě i novější verze (tedy ve smyslu čísla buildu). Nicméně ty se od té tvé liší jen tím, že obsahují aktualizace pro jiná PDA než Eurotel Dataphone2 (tj. pokud bys ji nainstaloval na svůj EP2, tak rozdíl od 3273 nepoznáš). Samozřejmě pokud se aktualizují zdrojáky např. pro PocketLOOX, tak se nové buildy netestují na jiných PDA (proč taky). Kolega ti patrně nechtěl poslat "novější" verzi, která není na EurotelDataPhone2 otestována a která stejně obsahuje jen změny, které se netýkají EP2 či MDA2.

    Pokud ale opravdu chceš mít to poslední co je dostupné, klidně se zkus ozvat znovu a požádej o build 3382 (klidně i s odvolávkou na moji maličkost). Pokud si dobře vzpomínám 3382 je poslední "můj" build, který jsem s úspěchem provozoval na ROM 1.60 a to i přesto, že tato aktualizace byla dělána kvůli jinému PDA.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Pokud ale opravdu chceš mít to poslední co je dostupné, klidně se zkus ozvat znovu a požádej o build 3382 (klidně i s odvolávkou na moji maličkost). Pokud si dobře vzpomínám 3382 je poslední "můj" build, který jsem s úspěchem provozoval na ROM 1.60 a to i přesto, že tato aktualizace byla dělána kvůli jinému PDA.
    Můžete tady napsat jak jste to vyřídili, aby jsme tam nevolali všichni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Citace Původně odesláno od Jewelsoft
    Udelal jsem flash na 1.72 komplet a pak jsem provedl obnova celkoveho ulozeni SpriteBackup z SD karty. A cestina mi chodi perfektne. Jak to ?
    ... pokud je použita lokalizace bez překladu UI, tak by problém být neměl s žádnou ROM. Pokud je CZ překlad zapnut, tak obvykle je základ OK (tj. většina aplikací, které jsou společné pro všechna WM2003 zařízení jsou přeložena a funkční). U aplikací, které byly v nové ROM aktualizovány (většinou OEM aplikace popř. ty do nichž zasahují balíky typu AKU1 a AKU2) nejsou buď přeložené nebo nefungují správně. Je to dáno tím, že v lokalizaci jsou použity zdrojové soubory z předešlé ROM. Aktualizace lokalizace se tudíž provádí na každou novou ROM zvlášť a to tak, že se z nové ROM vyextraují zdrojové soubory, zjistí se, které byly změněny a ty se znovu přeloží.

    Mimochodem jaký máte build Language Extenderu?

    PavelR.
    Mam build 3243, vsechno zapnuto a cestina je vsude.Ani po vypnuti radia se nic spatneho nedeje a jde normalne zapnout. Dnes jsem upnul na 1.72.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od seba
    Můžete tady napsat jak jste to vyřídili, aby jsme tam nevolali všichni?
    ... ano, to by na mě kolega opravdu nevzpomínal v dobrém
    Nicméně určitě JP uspěje neboť jsem do MC poslal avízo. Znovu ale upozorňuji, jedná se o LEng, který je určen a testován pro jiné zařízení než MDA2/EP2.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Neodolal jsem ale, a z EXT ROM jsem si vyexportoval faxovací program, který mě láká. Občas u zákazníků instaluji fax server a na odzkoušení by se mi tento program náramně hodil ..
    Bohužel při snaze něco odeslat se děje toto - Dialing > nic na faxu nezvoní > "No carrier detected".
    Zkuste se podívat, zda v nastavení programu na posílání faxu není možnost vložení inicial. řetězce (toto pole se v jednotlivých programech obvykle jmenuje pokaždé jinak). Pokud něco podobného najdete, začal bych s tím, že do něj zadáte string ZX3 (což by mělo odpovídat příkazu ATZX3 nicméně na PPC zařízeních, tedy alespoň v Connection Manageru, se prefix AT nepoužívá; záleží to ale na programu samotném, zda jej tam automaticky doplní nebo je musíte zadat ručně). Jen pro info, Z resetne modem, X3 je příkaz, který modemu sdělí, že má ignorovat detekci nosné a začne tedy vytáčet i bez ní.

    PavelR.
    Hm, dodnes jsem žil v přesvědčení, že ATX3 je pouze k zakázání čekání na dial tone ...
    Ten fax už mi funguje - ono je dobré si od operátora nechat aktivovat data&fax. Potom fax funguje daleko lépe ... ops:
    Je mezi vámi někdo, kdo mi objasní nastavení CSD přenosů ?
    Jsou tam volby v.32 v.110 v.34 v.120 + transparentní/netransparentní
    Co je pro faxování to pravé ořechové :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Znovu ale upozorňuji, jedná se o LEng, který je určen a testován pro jiné zařízení než MDA2/EP2.

    PavelR.
    A pro jaké zařízení byla 3382 prosím pěkně určena, pokud to počeští i telefonní část?
    O jiné cihličce než XDAI-II a MDA I-II s telefonem v našich končinách zatím nevím ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Hm, dodnes jsem žil v přesvědčení, že ATX3 je pouze k zakázání čekání na dial tone ...
    ... taky, že ano. Nicméně v tomto případě jde o to přinutit aplikaci vytáčet bez čekání právě na dial tone. Navíc pokud není dial tone detekován tak modem obvykle vyhodí hlášku "no carrier detected".

    Ten fax už mi funguje - ono je dobré si od operátora nechat aktivovat data&fax. Potom fax funguje daleko lépe ... ops:
    supr

    Je mezi vámi někdo, kdo mi objasní nastavení CSD přenosů ?
    Jsou tam volby v.32 v.110 v.34 v.120 + transparentní/netransparentní
    Co je pro faxování to pravé ořechové :?:
    Tipnul bych si V.110 popř. V.120 Ne vážně, pokud se nepletu tak CSD přenosy v mobilních sítí typu GSM umí právě jenom "ISDN" standardy (tj. v.110 a v.120) ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 19:16
  2. Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 12-06-2004, 12:10
  3. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 09:55
  4. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-04-2004, 06:22
  5. Postup aktualizace ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 14:02