Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 59

Téma: Programovani ve ForwardPass

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    308

    Ahoj,
    Na zaklade nekterych diskuzi av konferenci i na nultem setkani (zdravim ucastniky) si dovolim zalozit nove tematko a zaroven se ptam, jestli se nekomu povedlo rozjet psani skriptu v kodu VB misto javascriptu, ktery je sice default a primo obsazeny v OS ale ktery jaxi neovladam

    www.forwardpass.com

    Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Super

    K Tvemu dotazu - pro dany projekt musis nastavit v jakem skriptu bude psan - normalne si vytvoris novy projekt, kliknes na takovou tu ikonku vlevo dole... Mno a v zobrazivsim se formulari z menu "Info" vyberes polozku "Application" a na radku "Language" vyberes VBScript... A hura na programovani
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    308

    Nojo,
    skript sice psat muzu ale nejde spustit, protoze mu prave neco chybi v systemu. Nejspis nejaky runtime nebo .dll (

    Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Takže do databází se zřejmě bez ActiveX komponent Forward Pass nedostane. Hrál jsem si s ním v noci a musím konstatovat, že je to vážně super věcička Práce s POOM je naprosto geniální a jednoduchá (ponechme stranou pomalost) a vůbec pojetí celého programovacího nástroje je konkurence schopné. Hlavně se musí ocenit vizuální programování Ještě si s tím budu chvíli hrát a napíšeme o tom recenzi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Co presne to pise? Zacinam mit podezreni ze tomu chybi eVB runtime?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Pokud byste potřebovali eVB runtime pro WM2003, pak si jej můžete stáhnout zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno ja spis budu programmit v JS, eVB by mi byl sice milejsi, ale proc si to zjednodusovat, ze? Ale diky za link Jinak mas uz, eXEdene nejake postrehy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Jinak mas uz, eXEdene nejake postrehy?
    Tak něco málo by bylo:

    1) skvělé vizuální programování (komponenty)
    2) vynikající nastavitelnost vlastností jednotlivých ovládacích prvků
    3) široké možnosti pro nastavení vlastní aplikace a jednotlivých formulářů
    4) výhodou je možnost importu ActiveX objektů - u mně ovšem s drobnýma výhradama: viděl jsem jenom některý z mnou zaregistrovaných a klíč, podle kterého je FP vybírá, je mi utajen. Ovšem vlastní ActiveX komponenta psaná v C++ vidět byla a dala se použít
    5) v editoru zdrojáku chybí zvýraznění syntaxe a "auto code completion", jinak bez výhrad
    6) vynikající napojení na POOM a tím pádem umožnění práce s kontakty, kalendářem a úkoly s výhradou k pomalosti při větším počtu dat
    7) výborná práce s registry
    8) dostupné jednoduché grafické operace
    9) podpora vlastního formátu pro data zobrazitelná v komponentě Report View (ještě to zkusím zahltit 1MB dat a uvidíme, co na to rychlost )
    10) jednoduchost pro začátečníky

    No a to je zatím vše
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Zatim se rozkoukavam a je to fakt bozi! Jen si trochu potrebuju ujasnit postup pri kompilaci... Desktopova cast si stahne vse potrebne z PPC, pak to zkompiluje do .EXE (?), vytvori instalacni .CAB, k tomu v pripade potreby i desktopovy instalator...? Chapu to dobre? A co ty prilozene soubory - to zkompiluje do .EXE nebo jen pribali do .CAB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Jen si trochu potrebuju ujasnit postup pri kompilaci...
    Takže postup je následující:
    1) v desktopové části se instalace vytváří přes File/Create Installation...
    2) FP vytváří CAB soubory pomocí CABWizu ovšem s naprostou automatickou
    3) uživatel si pouze zvolí, který zdrojový soubor (*.fpa) se má zkompilovat, do jakého adresáře se má aplikace instalovat, název aplikace, ikonu pro výslednou aplikaci a taky jméno tvůrce programu
    4) pak pustí proces vytváření instalace přes CAB soubor
    5) důležité je, že FP sám parsuje zdrojové soubory a hledá vazby na další soubory, tzn. že je přidá do výsledného CAB souboru automaticky (v nápovědě je to uvedeno podrobněji, např. PlaySound("\\My Documents\\Sound.wav") přidá do CAB souboru Sound.wav)
    6) dále FP generuje také klasickou desktopovou instalaci pomocí EzSetup a to jen tehdy, je-li nakopírován ve stejném adresáři jako FP. Do výsledného EXE souboru se zakompiluje samozřejmě CAB soubor vzniklý v předchozích bodech...

    Je to jednoduché a geniální
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Jojo A po nainstalovani z .CABu - je soubor te aplikace klasicky .EXE nebo jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Jojo A po nainstalovani z .CABu - je soubor te aplikace klasicky .EXE nebo jak?
    Klasický EXE soubor
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Super Predtim jsem delal v eVB a celkem me stvalo ze to vygenerovalo jen .vb, navic tam nesly prikladat soubory, proste same problemy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    308

    Tak nevim. Skusil jsem z dodaneho linku naistalovat VB runtime ale FP pri pokusu o spusteni aplikace napise hlasku :
    Error:0x80040154
    (Cannot open VBscript)

    Asi se zacnu ucit JScript :-(

    Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    To nic, na JavaScriptu neni nic tezkeho! Jinak koukam ze FP umi i takove lahudky jako blikani LEDky!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Má někdo k dispozici ForwardPass?
    Od Adam Motvička v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-07-2006, 17:39
  2. Programování v C#
    Od abdulrahman v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-07-2006, 20:02
  3. Programování PDA
    Od Petr Filipi v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-05-2005, 14:35
  4. Forwardpass
    Od andrija v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-10-2004, 10:37