Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Upgrade pro HP iPAQ 512 / 514 - stahujte a instalujte!

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Dnes je ten velký den, společnost HP konečně uvolnila novou verzi ROM pro svůj velmi levný, ale přesto velmi dobrý chytrý mobilní telefon iPAQ 510 / 512 / 514 Voice Messenger. A i když byla výchozí ROMka hodně stabilní a zařízení se dalo bez problémů dlouhodobě používat, pár slabších míst zasluhujících opravu se tam přeci jen našlo. I proto je seznam oprav mnohem delší než seznam vylepšení, část z oprav se ale týká pouze konkrétních operátorů. Seznam je to velmi dlouhý, já z něj vyberu jen pár nejdůležitějších bodů:

    * Aktualizace na AKU Build 18125
    * Aktualizace Cyberon Voice Commander na verzi 710021
    * Potlačení šumu na pozadí při telefonování
    * Odstranění hlasitého lupnutí při odpovídání na hovor
    * Odstraněny probémy s WiFi při připojení k AP určitými rychlostmi

    Osobně jsem na upgrade zvědavý, mně osobně nejvíce trápila občasná nemožnost po přijetí hovoru obnovit datové spojení bez nutnosti resetovat telefonní modul / celý telefon, ale opravu tohoto problému nikde nevidím, tak se nechám překvapit Upgrade mající 54 MB můžete stáhnout na stránce HP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Nemohl by prosím někdo zkušený popsat česky v bodech, jak přesně postupovat při instalaci? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Ten navod tam je. Stahni, spust, pripoj a je hotovo.
    Ja do toho nejdu, ale i tak by me zajimalo, jestli se preflashne jen ROMka a vsechno ostatni zustane a bude fungovat, nebo jestli se pak musi vsechno ostatni (vcetne napr. lokalizace) nainstalovat znova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Měl jse problém s baterií. U operátora jsem měl aktivované datové služby, ale nepoužíval jsem je. U nové 514 se mi přes noc vybila baterie, když jsem datové služby zablokoval, její životnos se obnovila. V přístroji jsem je měl samozřejmě vypnuté. Také mě hlavně zajímá, zda zůstane lokalizace nainstalována?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    po flashnuti je telefon jako po HR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    Tak tu romku jsem instaloval před tejdnem a zatím žádný problém nainsaloval jsem si tu anglickou verzi a počeštění od Sunnisoftu funguje to dobře jinak změny které jsem vypozoroval je tam podpora pro nový office 2007 a zdá se mi to celkem víc svižnější i výdrž se mi zdá lepší tak zatím spokojenost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    pripada mi ze napriklad TomTom bezi mnohem plynuleji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mám dotaz na ta co už upgradovali...Jestli je tam opravdu podpora pro nové office změnilo se nějak volné místo v paměti telefonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    10

    No, ja osobne si myslim, ze nejvetsi vyhrou tohoto fixu je onech 160 znaku v SMS!!! Jiz zadne zkracovani v pripade, ze se vam tam vloudi nejaka carka ci hacek a pak se divite, ze vam to odchazi na 2 kusy.... Ostatni problemy jako zamrzani atp. jsou snad take opraveny...uvidime (ja mam ted jeden u HP na oprave...bo se stavalo, ze se 514 tvarila OK, ale neslo se na ni dovolat....). Super je, ze se HP k tomuto kroku vubec "dokopalo"... A diky za upozorneni na tento UG!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    5

    Zajimala by me jedna vec - zkouseli jste to nekdo pouzit jako SIP/WiFi telefon - cena je nizsi nez u lecjakeho wifi telefonu, funkci taky dost....

    Mam nastavene wifi pripojeni k siti, nastaveny SIP pres ten HPckovy asistent, ale zajimalo by me, jestli nekomu rozumne funguje "roaming" mezi pristupovymi body (tak aby se to dalo pouzit treba ve firme s vice accesspointy - abych mohl chodit volne po firme a prepinat se mezi AP...)

    Diky za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Citace Původně odesláno od rarasek
    No, ja osobne si myslim, ze nejvetsi vyhrou tohoto fixu je onech 160 znaku v SMS!!! Jiz zadne zkracovani v pripade, ze se vam tam vloudi nejaka carka ci hacek a pak se divite, ze vam to odchazi na 2 kusy....
    A jak se to tvari na druhe strane? Dorazi to s diakritikou, nebo bez? A kdyz napises 160 znaku dlouhou zpravu s ceskymi znaky, tak to dojde v jedne SMS? Aby ten fix jen nesidil to pocitadlo. :? Jestli ten telefon po upgradu opravdu prestal zkracovat, tak to bych do toho asi sel take...to je jeho nejvetsi slabina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Hmmm...tak kolega si ten telefon upgradnul, ted tam doinstaloval lokalizaci a T9 a svete div se...chovani pri psani SMS je uplne stejne. Pri prvnim ceskem znaku to hned preskoci na 70. Nemusi se jeste neco udelat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    3

    Hmm mne to nefunguje tamp ise nejaky problem s id nechapem tomu ze nemam rovnaku verziu alebo co bla bla... kokos ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    Richey: to je konstatovani nebo chces poradit? pokud poradit, tak by se asi hodilo psat normalne, zkus si precist co HP pise na svych strankach, mas tam napsano ze pro ruzne serie ipaqu jsou urcene mirne odlisne updaty, zalezi tak na nejakem cisle pod baterkou, ale to uz najdes.


    Ppp2: na posilani bez diakritiky je nejlepsi asi UnAccent.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud tohoto veterána ještě někdo máte, jakou ROM tam máte (ofic i neofic, pokud je)?
    Sháním nějakou novější a pokud možno funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. upgrade ROM HP iPAQ hx2190
    Od free-bee v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-06-2008, 15:58
  2. IPAQ 2210 ROM upgrade
    Od DušanV v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-02-2008, 15:39
  3. Upgrade iPaq H3600
    Od Edgar111_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2005, 16:16