Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: ICQ stabilita

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím...
    Řekněte mi prosim jaké máte zkušenosti se stabilitou připojení ICQ klienta (freeware.v Rom kuchyni).
    Mě se ted poslední dobou stává že kolabuje komunikace nebo se při relaci (častěji když MDA spí) jakoby odpojí od netu a chce se znovu nalogovat k ICQ servru.
    Většinou se to stává když jsem jen On line a zrovna s nikym nekecam-to se jakoby nic neděje,pak jen třeba tuknu na display a hned skočí chyba chce se znovu přihlásit k ICQ servru,pak zjistm že celou tu dobu neobnovoval ani kontaktlist ani nepřijímal žádné příchozí správy....
    Někdy se mi znovu chce přihlásit i v průběhu aktivního kecáni s někým ...(tady o nic nejde ale když sjem jen online a nic mi nepřijde tak to mě štve).
    Nevíte nkdo čím to je?
    Padá signál od operátora?To se mi nezdá...
    Díky David
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    No já se připojuju jak WiFi tak GPRS. První varianta naprosto bez problémů. U připojení přes GPRS jsou občas problémy. V tvém případě by to mohl bejt timeout. A co se týká padání spojení během hovoru, tak mně to padá taky, v okamžiku, kdy zvednu telefon je spojení v háji. Prý by to už tak být nemělo, ale poslední disconnect - včera. Určitě záleží na vytížení sítě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    No já se připojuju jak WiFi tak GPRS. První varianta naprosto bez problémů. U připojení přes GPRS jsou občas problémy. V tvém případě by to mohl bejt timeout. A co se týká padání spojení během hovoru, tak mně to padá taky, v okamžiku, kdy zvednu telefon je spojení v háji. Prý by to už tak být nemělo, ale poslední disconnect - včera. Určitě záleží na vytížení sítě.

    Zdravím...
    No já to možná blbě řekl,mě to nepadá při tel.hovoru (to že kecam sem myslel že s někým kecam přez ICQ),jinak při příchozím hovoru už mi spojení s netem nepadá...
    Ten Timeout by to taky být neměl protože ICQ klient žádný timeout nemá (aspon co vím) a tel. s WM2003PE a radiem.21 taky ne...alespoň když jsem připojenej k netu -IExplorer- tak i po několikahodinový nečinosti spojení drží...dokonce snad ikdyž ztratím signál (ve sklepě nebo mezi městama) tak se zas hned spojení naváže- to funguje bez problému.
    Nevím ale jestli nedojde třeba k chvilkovému výpadku signálu a jestli tim ten ICQ klient jakoby nezamrzne (přestane komunikovat) a pak při pokusu o nějakou aktivitu teprv pozna že je off a chce se znovu nalogovat.Je ale divný že se mu zastaví automatická kontrola a obnova contactlistu...

    Ještě jeden postřeh...nemusí to s tím souviset ale zdá se mi že to začalo dělat když sem nainstaloval asi před měsícem GPRS Tweak...nebo jak se to jmenuje pro podporu inet.radia...možná nevím....

    Díky David
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    ... v nastavení máš zaškrtnutý" "KEEP CONNECTION ALIVE" nebo ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    ... v nastavení máš zaškrtnutý" "KEEP CONNECTION ALIVE" nebo ne ?
    eeeee...je to v nastavení čeho?
    Jestli je to ten GPRS tweak pro to rádio tak to sem už odinstaloval...ale prý funguje bezvadně i po odinstalování (vlastně tedy odinstalovat nejde jen zmizí ze seznamu)...tam sem měl ale timeout -ru rafičku v prvních řádcích- deaktivovanou...)
    David
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Hm a nehaze Ti to ICQ hlasku jestli se chces opravdu odpojit? Me to takhle dela a duvod je jednoduchy - kdyz mas spusteno hodne veci a uz neni dost pameti, system posila aplikacim prikaz k hybernaci. Mno a mile ICQ ma ale natvrdo naprogramovano ze se ma pred ukoncenim zeptat jestli ukoncit session a tak se objevi ta hlaska. Kdyz das storno, ICQ bezi normalne dal a system mezitim poshazoval zbytek aplikaci...
    Jiny problem mam s tim ze kdyz obcas ukoncim ICQ, zustane bezet na pozadi (kdyz ho chci znova zpustit, objevi se jen titlebar "Xprt Message Window" a ICQ porad bezi a bezi (obcas jde slyset i to klasicke "oou" kdyz nekdo napise. Kazdopadne se do nej neda prepnout a neda se ani ukoncit a v tomto stavu spotrebovava zarizeni vice energie (odzkouseno) - resim to restartem... Zkratka ten ICQ klient pro PPC ktery je primo od ICQ je pekne odbyty :
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím
    Tu hlášku o potvrzení ukončení relace samozřejmě vyhazuje...to je OK...MDA1 má zkrátka omezenej počet spuštěných aplikací....
    Ale to není to co myslím...mě to dělá ikdyž mám spuštěné jen samotné ICQ (a paměti mám zabráno méně než 50%)...
    ten druhý problém co jsi popisoval mě nedělá vůbec...zatím...je ale pravda že většinou po skončení používání ICQ tary dělám restart...ale to jen proto že ICQ klient je dost velkej a i po vypnutí (ukončení-close all ) zabírá dost paměti a to já nemám rád...neustále se snažím držet systém pod 11MB obsazené pracovní paměti...
    David
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Hm WM2003PE maji preci dynamickou alokaci pameti - jakto ze se Ti to neuvolni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Hm WM2003PE maji preci dynamickou alokaci pameti - jakto ze se Ti to neuvolni?
    ono se to samozrejme z velke casti uvolni,ale kazdy nove otevreny program i po jeho ukonceni kousek pameti ukousne-znama vec i z PPC2002 (nektere pgm to nedelaji pravda-ale tech je malo)
    Takze napriklad: po sresetu mam obsazeno cca 8.5MB...spustim Word a pracuju,Excel a pracuju,Mediaplaer a posloucham.....pak mto vsechno vypnu treba programkem PockedNAV-Close all...
    Programy se ukonci ale stejne uz mi obsazena pamet nelasi 8.5MB jako po resetu ale napriklad 9.8MB...neco proste porad zustava obsazeny ...
    na a pri mé dost caste praci s MDA se mi za den stane tak 2x ze se dostanu na 11-12MB obsazeny pameti ikdyz mam vsecno uzavrene a vypnute=novy reset. Ale to je v poradku proste tohle Windowsy neumi....pozn.perfektne tohle resi WisBar-nevim jak to dela ale vzdy po ukonceni programu opravdu cisti pamet takze tam ji hlidat nemusim....
    Jenze WisBar neni na MDA a dela zas jine nepristojnosti...:-(
    David
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Stabilita
    Od TomBiker v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 09:22
  2. Stabilita?
    Od robot_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 08:17
  3. Stabilita WiFi a loox 710
    Od VrR v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2005, 20:49
  4. MDA II - stabilita
    Od petr1_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 21:04
  5. Stabilita připojení
    Od zsadek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-02-2004, 02:24