Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 78

Téma: E-TEN X500+ - tvorba vlastní ROM aneb "vaření"

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Zalozil jsem pro vetsi prehlednost tohle tema ohledne vareni ROM pro X500+. Tak kdo ma nejake zkusenosti a nebo ma i nejakou ROM hotovou, muze sem vlozit informace a odkazy.

    Postupne sem budu pridavat informace:

    Postup pro upravu ROM

    Aplikace pro upravu ROM


    Aplikace pro upravu pagepool


    Aplikace pro vytazeni temp.dat z ROM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    93

    Jsem pro tu pokracovat jen o romkach ja ted priladam tu svoji upravenou ktera ma ted 30M RAM a 42M uloziste.
    Popis: X500+ 543 English

    1.pagepool 6M (navod jak upravit pagepool mam od MaXyMa)

    http://eten-users.eu/index.php?showtopic=12511
    Je to odkaz rovnou na forum X800 ale k tomu byl odkaz z foraX500+.

    stahnes util (nejake 25MB, je to v jave obsahuje i JDK), do hlavniho adresare nakopirujes temp.dat (image romu) a spustis skript.

    na otazku odpovis: YES, pak zvolis velikost mempool. Nedoporucuji se min nez 6MB (pry jsou nejake potize). potvrdis a za okamzik budes mit opraveny image (novy soubor) ktery pouzijest pro flashovani (je nutne zmenit mu nazev na stejny jaky mel puvodni image)

    2.Cab M-Desk Eten menu
    Cab Svatky
    Cab STK patch oprava Sim Toolkit

    link na temp.dat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Myslim, ze by slo jeste uloziste zvetsit, kdyby se z ROM vyhazely nepotrebne soubory wav, mid, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    28

    nezapomnete pridat opravu registru, ktera aktyvuje USSD

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Phone">
    "SuppressUSSD"=dword:0

    SateliteUpdate take bych uvital
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Tak jsem upravil u 489 pagepool na 6MB a PDA se mi zacalo sekat a u prijeti hovoru je znacne spozdeni . Otazkou je, jestli je to timhle, ale pred tim to nedelalo :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    28

    Mne se to neseka a i neni spozdeni zvednuti hovoru.
    Ale spozoroval jsem jinou vec. za jizdy kolem 100km/h TomTOm mi ukazuje ze spodenim mista vedle kterych jedu. to spozdeni je i 2 vterinove.

    zajimace je ze po zmeni ROMu na 543 (vcetne zmieny PagePool) TT zrychlil pokud se jedna o fps'y. to znamena animace je vice plynula ale posunuta v cae. zatim budu jeste testovat - musim najit duvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Citace Původně odesláno od MaXyM
    Mne se to neseka a i neni spozdeni zvednuti hovoru.
    Ale spozoroval jsem jinou vec. za jizdy kolem 100km/h TomTOm mi ukazuje ze spodenim mista vedle kterych jedu. to spozdeni je i 2 vterinove.

    zajimace je ze po zmeni ROMu na 543 (vcetne zmieny PagePool) TT zrychlil pokud se jedna o fps'y. to znamena animace je vice plynula ale posunuta v cae. zatim budu jeste testovat - musim najit duvod.
    Takze jestli jsem to dobre pochopil, tak mas nahranou upravenou ROM543EN?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    28

    ano. upravenou na 6MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od rady4
    Myslim, ze by slo jeste uloziste zvetsit, kdyby se z ROM vyhazely nepotrebne soubory wav, mid, atd.
    Ja som skusal vyhodit z ENG543 vsetky subory .MUI (asi 1,3MB) okrem 0409.MUI a velkost ulozista sa mi nezmenila. Podla mna asi ten "ROM UN/PACKER" nemeni nejake "original" nastavenie FLASH SIZE a EXTROM FLASH SIZE u TEMP.DATu.... aj po odstraneni celej ExtROM a MUI suborov je vzdy velkost 85502347 bytes a velkost ulozista sa nezmeni.

    Co ma ale tesi, je priame vlozenie SDHC ovladacov do Windows bez nutnosti ich instalacie. V adresari DUMP som zmazal adresare!!! SDBUS.DLL a SDMEMORY.DLL a nakopiroval tam subory!!! SDBUS.DLL a SDMEMORY.DLL od HTC (filesize 16208 a 48976). Po hard-resete mam hned aj podporu SDHC, nakolko mam 8GB SDHC Sandisk a takisto sa odstranil aj problem s iGO , nakolko maju dane subory nastaveny atribut ROM :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Tak jsem nakonec Pagetool nastavil na 8MB (orig. je 10MB) a zda se, ze to bude dobre. Jinak co jsem vycetl z jinych stranek, tak plati, ze cim je hodnota mensi, tim se take zmensi virtualni pamet a tim se cely system zpomali.
    Tahle aplikace pro upravu Pagetool byla vytvorena pro zvetseni virtualni pameti a tim k zrychleni celeho systemu. Problem je u E-tenu, ze ma malou RAM a tak neni z ceho jiz brat :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    57

    Mám takovýhle dotaz. Pokud přejdu z české na anglickou ROM, můžu pak bez problému obnovit systém včetně všech naistalovaných věcí v PDA i na kartě ?(používám SPB Backup). Nebo budu muset vše instalovat a nastavovat znovu? Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Jestli mas na mysli stejnou ROM, kde jen zrusis lokalizaci, tak to obnovit jde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    71

    Já jsem tohle udělal-po přechodu na ROM 543 jsem obnovil vše ze zálohy....
    Polovina programů a menu pak byla česky a byli tam ty stejné problémy jako v předchozí ROM-tzn. nesmíš obnovit systémové soubory-nastaveni, ale můžeš kontakty, vlastní soubory...
    Ale vrátil jsem se k 489 CZ... je dostatečně stabilní a umožňuje mi psát na Freedom Universal Keyboard česky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    neviete ako vytiahnem ten temp.dat subor s instalacky wm6 stianutej s e-tenu. rad by som povyhadzoval vsetky predinstalovane kraviny a povkladal veci ktore sa mi hodia do mojej x500. bude to prakticke pri HR, a neverim, ze vydaju nejaku aktualizovanu ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Zde

    to mas vcetne navodu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rady při vaření ROM pro X500+
    Od Lausien_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-08-2008, 21:32
  2. Tvorba vlastní rom (KAISER) *HLP
    Od djvanila v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-06-2008, 13:40
  3. Vše o E-ten Glofiish X500 aneb klávesnici nepotřebuji
    Od Lucasx500 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 160
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 15:03
  4. HTC P3300 aneb Compact III aneb HTC Artemis aneb XDA Orbit
    Od Falco_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 18:11