Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

synchronizace lotus notes a MS outlook, když nejsou na jednom PC

noelin (6)|4.1.2008 20:24
Prosím o radu. Potřebuji synchronizovat PDA s Lotus notes (hlavne kalendář), který mám v práci, ale IT nedovolí instalovat žádné programy do PC. Mam activesync, ale ten s lotusama nekomunikuje. Doma mám outlook, takže jediné řešení co mě napadá je: Vyexportovat data, dat na flasku, naimportovat do outlooku a synchronizovat ho s PDA pres Activsync. Je to reálné? A poradíte, jak myšlenku uvést do praxe? Děkuji mnohokrát za každou odpověď
Docent (1234)|4.1.2008 20:42
Reálný bych to moc neviděl. BTW nainstalovat pitomej synchronizační program na PC IT nedovolí a používání USB portů ano?
noelin (6)|4.1.2008 21:00
[QUOTE="Docent"]Reálný bych to moc neviděl. BTW nainstalovat pitomej synchronizační program na PC IT nedovolí a používání USB portů ano?[/QUOTE]

Dekuji za odpověď, to jsem moc slyšet nectěla:? Co se dá dělat. Problém je u nás v praci asi v tom, ze nikdo nechce nic nastavovat (coz by pro synchronizaci bylo nutne). na USB se neptam, kdyz tam ta "dira" na USB je, tak ji proste vyuziju (uzivatelská schopnost - neni nutna podpora IT:)) ). Popřipadě bych si ty soubory poslala mailem - to taky zvladnu. Ale nastaveni nejakeho programu se servem uz ne :oops: BTW: neznam zadny free program pro synchronizaci a pochybuju, ze by nejaky placeny pro me kupovali:(
Neco jsem z tech lotusu uz vyexportovala, ale pri importu mi to vyhodi application error a program bude uzavren:(
Docent (1234)|4.1.2008 21:24
No, nastavovat na tom není třeba nic, stačí použít výchozí hodnoty :-).
Pokud je to PDAčko firemní, tak by ti to asi koupit mohli. Sám používám v práci na Notesech PDAsync (koupenej za svý) a s obousměrnou synchronizací mezi Notesama, PDAčkem a Outlookem mám ty nejhorší zkušenosti, obousměrně synchronizuju jenom mezi Notesama a PDA a doma jen jednosměrně z PDA do Outlooku.
Neveceral (41)|4.1.2008 21:43
počkat na nové lotusy 8.01, kde přímo v Dominu má být push sync (obdoba blackberry) do všech WM5 a výš telefonů :-).
Jinak pro sync s PDA se dodává přímo program od lotusů EasySync, který by měl být v ceně licence, tam by snad neměl být problém. Kromě toho existují různé jiné možnosti, ale ty vám nedovolí instalovat :-/
noelin (6)|4.1.2008 22:47
Dekuji všem za ochotu, PDA je bohužel (nebo bohudikí:)) ) vlastni, takze pres firmu cesta nevede. Zatim jsem nasla tento postup: http://www.cornerstone.edu/departments/information_systems/learn-more/tutorials/lotus-to-outlook/ tak to budu zkouset tak, dokud se v praci neumoudri a nepovoli :)) Jeste jednou diky.