Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: ActiveSync přes BlueTooth (iPaq3870, Xircom BT PCMCIA)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Ahoj všem,

    mám pár hodin iPaq 3870 a nedaří se mi synchronizovat ActiveSyncem pře Bluetooth. iPaq mám spojený v NB přes BT na COM9, ale ActiveSync (3.5) se přes COM9 stejně nespojí.

    Můžete mi někdo, prosím, poradit??

    Díky
    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    ja BT nemam, ale skuste nastavit BT na com7. inac, skuste novy SP pre BT model, mozno to pomoze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Ahoj, díky za reakci. Update BT na 1.1 mám, EUU1 pro pocketpc 2002 taky.
    Jak jsem tak různě pochytil "všudemožně", vypadá to, že nejsem sám s tímto problémem, něco nasvědčuje na nový activesync (3.6).

    Když někdo z Vás na něco přijde, dejte mi, prosím vědět.

    Díky
    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    ano, as 3.6 by to mel resit, ale sef mi nedavno rikal, ze na konfere v anglicku to skouseli pres COM port 7 a slo to. Co ale presne dal, to nevim. sorry
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Díky, zkusim změnit com9 na com7 a dám vědět.
    Děkuju
    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Obdobný problém jako Vy jsem již v této diskusi řešil (viz http://www.ce4you.cz/discussions/detail.asp?TopicID=153) s tím, že jsem se smířil s nutností vyčkávat na nový MS ActiveSync 3.6. Pokud by se Vám ale podařilo BT rozchodit, byl bych Vám velice vděčen, kdybyste mi své zkušenosti sdělil na paullus@seznam.cz. Zejména by mne zajímalo, jestli jste Vaši BT kartu rozchodil na Windows XP.

    Paullus
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    jaka karta Vam nejde ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Mám BT kartu CF kartu Anycom 2000 a s ní jsou odjakživa problémy, které se řeší na stránce http://discuss.pocketnow.com/forumdisplay.php?s=&forumid=84. Jeden z vývojářů mi ale oznámil, že se očekávají nové ovladače pro XP, takže snad by se to mělo vyřešit.

    Paullus
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Mám PCMCIA Xircom CreditCard BT adapter.
    Windows XP EN. Karta mi funguje "snad" dobře. Komunikuje s 6310 pro připojení k inetu (HSCDS, GPRS).
    Já dokonce obě zařízení spojím, maslim NB a iPaq, v iPaqu nastavím pro NB ActiveSync partner, bonded.
    Na NB v "BT manageru" vidím, že komunikuju přes COM6 (nevim proč před tím přes 9..).
    V ActiveSyncu nastavím komunikaci přes COM6, pokouší se navázat spojení, nezdaří se.
    Na iPaqu můžu ještě zapnout z BT Start ActiveSync, to si řekne o port (1, nebo2), ale ani s jedním žádný výsledek.

    Na Compaq.com v support fórech jsou náznaky, že by to jít mělo, ale tuším jen s 3Com BT kartou.

    A jen tak na okraj: na co myslíte, že jsem se ten měsí čekání na 3870 těšil ) (na Active sync přes BT, že už nebudu muset strkat iPaqa do kolébky, měl jsem 3660 .. )

    Díky pánové za spolupráci !!
    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Ahoj,
    nesmířil jsem se s tím, že to nefunguje a ejhle
    Platí vše co jsem psal v předchozích příspěvcích, jen s drobnými malými detaily. Obrátil jsem postup při prvním navazování spojení mezi iPaqem a NB. Vynutil jsem si komunikaci z iPaqa, na NB řekl v BT manageru, že je to permanent.
    Pro komunikační port 1 a 2, o které si řekne při spuštění ActiveSyncu z BT managera na iPaqu, se na NB vytvoří COM6 a COM7.
    Negativem toho je, že se to jednou spojí přes COM6, pak někdy přes COM7, aler jakmile ano, pak je to stabilní. Další hloupost - po disconnectu to není schopno reconnectu, musím ukončit ActiveSync a znovu spustit, tudíž user friendly )

    V každém případě to zatím provizorně plní moji představu, přijdu domu a spojím je, NB mám rádiem na inetu a na iPaqu si před spaním čtu, poslouchám country z MSN... proč to dělat jednoduše ))

    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Jen na okraj další postřehy:
    Uvedený postup platí i pro jiné typy BT karet, a to:
    Nokia PCMCIA DTL-4 .. funguje stabilně na jednom z portů - COM5/6, dá se opakovaně spouštět ActiveSync. Nevýhoda je, že neumí automaticky připojit 6310 při volání telefonického připojení, musí se nejprv iniciovat Dialup networking. Malý dosah - cca 5 metrů.
    Compaq Bluetooth multiport pro EVO N600c - funguje stabilně na jednom portu - COM6, velký dosah, cca 12 metrů, automaticky iniciuje dialup, to je přesně tak, jak jsem si to představoval.

    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Automatický activesync přes bluetooth
    Od zahi_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 16:54
  2. iPAQ hx4700 a ActiveSync přes Bluetooth
    Od Pavlucha v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 10:02
  3. Nefunguje ActiveSync 4.1 přes bluetooth
    Od Jirka_j v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 12:20
  4. ActiveSync přes bluetooth
    Od mmoobbyy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 21:02
  5. Acer n30 - ActiveSync přes Bluetooth
    Od Rudolf Repka v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2005, 14:57