Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 10 PrvníPrvní ... 678910 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 146

Téma: Artemis/Orbit WM6 CZ ROM s SDHC+WIFI+TFlo...

  1. #106
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Tak jestli tomu spravne rozumim, tak USPL prepise jen cisla a rom tam je porad takova, jaka tam byla pred tim, jo? Takze si muzu vesele udelat USPL kdykoliv a dokud nepreflashuju system, tak mi porad pojede ten stary origos systemem a nebude to mit na jeho funkcnost zadny vliv (s vyjimkou reklamace). Jeste s tim radiem, nemas prosim nejaky odkaz na nejake funkcni a vyzkousene a nejaky maly navod, jak se flashuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    neprepise cisla ale USPL (cisla si mozes prepisat aj sam, na papieri), ano ROM sa nemeni, system ti pojde tak ako doteraz. Radio a ako flashovat radio najdes na xda-developers.com
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Omlouvám se za hloupé dotazy a neustálé otravování, ale bojím se zničení zařízení, přece jen je to celá moje výplata a proto to zatím nezkouším a snažím se napřed zjistit všecko, co se dá. A jelikož moje znalosti angličtiny nejsou zas až na takové úrovni, otravuju česky. Po dlouhém hledání toho radia na XDA-devu jsem našel tenhle odkaz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=342807 . Myslíš, že to můžu naflashovat na moje zařízení? O flashování radia jsem nikde nic nenašel, tak předpokládám, že je to stejné, jako flashování systému, tj. vytáhnout SD kartu i SIMku, nabiju naplno zařízení, na kompu vypnu antivir, spořič a firewall, připojím zařízení přez USB ke kompu bez rozbočovače, udělám hard reset, po náběhu kalibrační obrazovky spustím USPL. Po ukončení USPL by se mělo zařízení restartovat samo a pak spustím asi RUU.exe z adresáře s rozbaleným rádiem. Pak znovu hard reset a mělo by to najet. Říkám to správně? Nevím proč, ale Search na XDA-devu je pro mě naprosto nepoužitelný a musím ručně procházet všema diskuzema, nebo to hledat na googlu. Na xda mi to najde všecko, jen ne to, co člověk zrovna potřebuje a když to nenajdu ani při ručním prohlížení mezi prvními 500 odkazy, nabydu dojmu, že to tam není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    nemusi robit hard. ale asi tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Moc děkuju za psychickou podporu. Tak SPL už mi hlásí 1.11.0000 a radio 3.07.90. Trošku mě zarazilo, že při dělání USPL po dosovém okně s počítáním procent naběhl tučňák na mobilu, po něm bílá obrazovka a na PC se otevřelo samo windows okno flashování systému, o čemž jsem nikde nečet. Tak jsem to s mrazením v zádech proklikal a po půl minutě se mi restartoval mobil a zahlásil SPL 1.11. Uf. RUU taky dělalo to, o čem jsem nikde nečet, napřed jsem to proklikal, pak se mi odpojil Async, mobil byl chvilku mrtvej a pak mi naběhla trikolora a procenta a už to bylo v pohodě. Teď mám signál i tam, kde jsem neměl nic. Je to perfektní a všem, co se bojí, doporučuju.Fakt je to za minutu hotový a je to o 100 procent lepší. Teď ještě sebrat odvahu k tomu systému... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    moze to spravit kazdy bez problemov, len zakladnou podmienkou je poriadne si to nastudovat, popytat sa..... Nikto z neba mudry nespadol. A nic si nerob z toho ze som ta strasil, lebo niekedy to moze zle dopadnut - napr pri flashovani IPL/SPL ti padne elektrika..... (ono ani zapnutie elekttriky do stekra neni bez rizika v 1 z 1e106 moze byt burka a zatrase-entropia to isti) ale radsej byt vystraseny a byt si isty ze naozaj to chces a skusit(s tym ze si si precital co sa dalo) ako byt blby a skusat to na prvej 386...... :-) Gratulujem a vytaj v klube zavislych flasherov
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Flashování - postup step by step Tak aby z toho mojeho hledání informací měli něco i ti ostatní, co se stále ještě bojí, pokusím se udělat souhrn toho, co jsem porůznu pročetl a jak jsem postupoval při flashování radia. Přestože pokaždé všechny kroky nejsou potřeba, uvádím je tak, jak jsem se ke zdárnému výsledku dopracoval já. -Nejprve je nutno stáhnout USPL z tohoto odkazu http://rapidshare.com/files/80193165/Artemis_USPL.rar a RADIO z tohoto odkazu http://rapidshare.com/files/68601824/RADIO_03.07.90_ARTEMIS.zip. -Následně se musí rozbalit USPL i RADIO nejlépe do adresářů C:\USPL a C:\RADIO. -Zastavit všechny procesy, které nejsou přímo procesy windows tj. vypnout antivirák, vypnout firewall, komunikační programy, autoupdaty apod., zakázat šetřič obrazovky, vypínání pevných disků, úsporný i spánkový režim a nadále v průběhu flashování na PC nic nespouštět -Z mobilu vytáhnout paměťovou kartu i SIM kartu -Udělat hard reset zařízení a ponechat jej viset na kalibrační obrazovce -Připojit zařízení k PC přímo kabelem, ne přes USB rozbočovač -Zařízení naváže spojení s ActiveSync -Stornovat u ActiveSync okno nového zařízení, a skontrolovat, že AktiveSync hlásí, že je zařízení připojeno -Spustit z adresáře USPL start_uspl.exe -Na obrazovce PC naběhne DOS okno a začne počítání procent 10….20….30….40….50….60….70….100 , což trvá asi minutu, přičemž 80 a 90 bude přeskočeno. Mezi tím se na zařízení opticky neděje vůbec nic -Po doběhnutí 100 procent v DOS okně se okno samo uzavře, zařízení se samo resetuje, na chvilku blikne na zařízení černé okno s tučňákem a pak naběhne bílá obrazovka, která na zařízení zůstane -Na PC se samo spustí windows okno s flashovací utilitou 3.x.x.x -Zde je nutno se proklikat upozorněními a stisknout update, po kterém bude na PC vidět průběh flashování, což trvá několik sekund -Po doběhnutí se zařízení samo restartuje a na úvodní obrazovce naběhnou červená písmena s čísly IPL, SPL,GSM a OS, přičemž SPL bude 1.11.0000. Pokud nebude, musí se postup opakovat. V tomhle okamžiku se na pohled nezměnilo nic, kromě verze SPL a zařízení po odklikání kalibrační obrazovky naběhne v úplně stejném stavu, jako by se vůbec nic nestalo. Jediné, co bude jiné je číslo na obrazovce po resetu a zařízení bude již nadále odblokováno pro případné flashování čehokoliv až do té doby, než se naflashuje některá verze originální ROM, která může (ale nemusí) SPL změnit. Dokud SPL zůstává 1.11.0000, je zařízení stále odblokováno. Pokud v průběhu nespadne spojení s PC, nevypadne síť, nebo nenastane zemětřesení je téměř nemožné zařízení tímto způsobem zlikvidovat, protože se v něm pořád nachází původní systém. -Pro flashování radia spustíme z adresáře RADIO soubor ruu.exe -Naskočí stará známá flashovací utilita, kde je opět nutno se proklikat upozorněními -Nyní se ActiveSync odpojí a pár sekund se nic neděje, poté na zařízení naběhne trojbarevná obrazovka a stejně jako na PC je i na zařízení zobrazen průběh flashování, který opět netrvá déle, než několik sekund. -Po doběhnutí do 100 % se zařízení opět samo restartuje a na úvodní obrazovce je u GSM již uvedeno aktuální číslo naflashované verze radia -Stejně pohodově probíhá i flashování ROM se systémem, jen s tím ropzdílem, že to netrvá několik vteřin, ale několik minut -V případě PhSnake ROM je nutno stáhnout z úvodních odkazů zvlášť flasher a samotnou ROM (soubor*.nbh), hterý je nutno rozbalit do stejného adresáře jako samotný flasher. Další postup už je stejný. Spustí se RomUpdateUtility.exe a flashování probíhá naprosto stejně jako u Radia. A jestli se jeste nekdo opravdu boji, tak GSmobile, Veselská 699, P9, tel:+420242440222 to do původního stavu preflashuje za 380Kč (a pokud to je v záruce, tak je to možný při troše štěstí domluvit i zadarmo - bohužel to trvá 10 dní) Děkuji PhSnake za jeho rady a podporu (pokud jsem něco napsal špatně, prosím oprav mě)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    189

    Je fakt, že už s PDAčkem blbnu pár roků a ROM měním téměř každý měsíc ale, když flashuji radio, normálně to pustím a vždycky se to povedlo. Nic nevypínám, nerestartuji ( to dělám jen při nové ROM ), prostě jak to visí na drátě na PC, tak to pustím a za pár vteřin je vše OK. Vždycky se to zatím povedlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Nechci zakládat nové téma, protože je zde mnoho zkušených uživatelů, kteří by mi mohli poradit. Mám XDA Orbit O2 s originální ROMkou. Z HTC (www.my-xda.com) mi umožnili stáhnout anglickou verzi WM6 (podle S/N HT7...přístroje, se jedná o výrobek pro Anglii s češtinou od Sunnysoftu). Mohu normálně flešnout tuto verzi WM6 (angličtina mi nevadí) do počeštěného Orbitu? SPL je verze 1.25.000 IPL 1.25.0001. Podle všeho by to mělo jít i z prostředí Visty . Půjde to bez USPL....?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Baxtter
    Nechci zakládat nové téma, protože je zde mnoho zkušených uživatelů, kteří by mi mohli poradit. Mám XDA Orbit O2 s originální ROMkou. Z HTC (www.my-xda.com) mi umožnili stáhnout anglickou verzi WM6 (podle S/N HT7...přístroje, se jedná o výrobek pro Anglii s češtinou od Sunnysoftu). Mohu normálně flešnout tuto verzi WM6 (angličtina mi nevadí) do počeštěného Orbitu? SPL je verze 1.25.000 IPL 1.25.0001. Podle všeho by to mělo jít i z prostředí Visty . Půjde to bez USPL....?
    Ano, půjde to. Alespoň mě to šlo, když sem si z my-xda stahoval WM6 pro Orbita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Baxtter
    Nechci zakládat nové téma, protože je zde mnoho zkušených uživatelů, kteří by mi mohli poradit. Mám XDA Orbit O2 s originální ROMkou. Z HTC (www.my-xda.com) mi umožnili stáhnout anglickou verzi WM6 (podle S/N HT7...přístroje, se jedná o výrobek pro Anglii s češtinou od Sunnysoftu). Mohu normálně flešnout tuto verzi WM6 (angličtina mi nevadí) do počeštěného Orbitu? SPL je verze 1.25.000 IPL 1.25.0001. Podle všeho by to mělo jít i z prostředí Visty . Půjde to bez USPL....?
    tuhletu samou verzi jsem měl na Orbitu já a musel jsem USPL udělat. V každém případě když to uděláš, nic nezkazíš, může to jen pomoct při flashování něčeho dalšího.Viz návod výše
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    19

    Je to z anglickeho O2 nevidim duvod proc by mel delat USPL. Tuhle rom sem pouzival asi dva mesice a bez USPL, take sem zadaval S/N pristroje, v kazdym pripade, pokud mas strach provadet USPL, zkus si to nejdriv bez nej - pokud se ti instalace seknve na 3 procentech tak udelej uspl, kdyz ne, tak mas vyhrano.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od topekar
    Je to z anglickeho O2 nevidim duvod proc by mel delat USPL. Tuhle rom sem pouzival asi dva mesice a bez USPL, take sem zadaval S/N pristroje, v kazdym pripade, pokud mas strach provadet USPL, zkus si to nejdriv bez nej - pokud se ti instalace seknve na 3 procentech tak udelej uspl, kdyz ne, tak mas vyhrano.
    To nepsal, jestli to je z anglického O2, jen že mu to hlásí při stahování. Mně to hlásilo to samé a měl jsem to koupené normálně v našem kšeftu a flash mě vyfakoval na 3%, ale dá se to tak i tak. Jen ty nervy, když device zůstane v trikolóře ... Když už jsme u toho, nezkoušel někdo downgrade na WM5? Zkoušel jsem originál Vodafone ROM odsud http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=406 a moc se mi to nepovedlo ani s USPL
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    19

    Pokud mas spravou ROM, vis, ze ti najednou nevypne proud (tzn. radeji mit notebook) tak neni duvod se strachovat... a vzdycky je cesta ven (spis vetsinou ;-) )
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    ja.prvni: ja som skusal downgrade (z mojej ROM na o2 UK wm5 ship)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 10 PrvníPrvní ... 678910 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 309
    Poslední příspěvek: 26-03-2011, 00:02
  2. Artemis/Orbit WM6.5
    Od bubo_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2009, 11:28
  3. XDA Orbit / HTC Artemis Active sync nejde..
    Od Metiu v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2007, 19:13
  4. HTC P3300 aneb Compact III aneb HTC Artemis aneb XDA Orbit
    Od Falco_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 18:11