Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Sunnysoft Backup Manager - Obnova systemu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Zdravim

    Delsi dobu pouzivam BM na zalohovani a dnes jsem ho poprve potreboval pouzit pro obnovu celeho systemu po hard resetu.

    Musim uznat ze to je skutecne povedena aplikace, po hardresetu nepotrebuju nic nez CF kartu se zalohou a tim instalakem a opravdu to funguje. Navic je to (proti ActiveSync) pekelne rychle i s kompresi.

    Bohuzel jsem ale zjistil ten nedostatek, ze po obnove vseho se nektere systemove veci neobnovi. Viditelne je to napr na tematku. Zkousel jsem tech hard resetu nekolik a jednou se neobnovily polozky v nabidce Start, nekdy barva pisma na today obrazovce (pri pouzitem tmavem tematku jsem nevidel cerne (standardni) pismo), nekdy se nebonovi barvy horniho a dolniho prouzku a pozadi nabidky start...

    Da se rict obecne co se neobnovi, nebo to je nahodne, podle stavu systemu ? Da se to nejak udelat aby se obnovilo uplne vsechno ?

    Pak me napadly dalsi dve vylepseni.
    1. Moznost mit vice casovanych uloh. Napr. jednou tydne zalohovat kontakty, ulohy a My documents, jednou mesicne cely system.

    2. Moznost dat do zalohy i nektere adresare ktere jsou na CF karte. Ja nepotrebuju synchronizovat s PC a proto si jen jednou za tyden stahnu zalohu z CF karty. Takhle musim stahovat i dalsi adresare. Ocenil bych moznost mit vse v tom jednom souboru.

    (MDA 1, ROM puvodni 3.14.02 ENG date 09/27/02, Backup Manager 2.5)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    214

    Rozhodne se mi jevy nemozne aby za stejne situace probihala obnova z backup manageru s nejakym nahodnym prvkem (nekdy se neco obnovi a nekdy ne). Pouziti vice profilu pro zalohovani je zajimava myslenka a v budoucnu se ji bude snazit realizovat. V zalohovani souboru z CF karty nevidim nejaky velky vyznam, jelikoz o data z karty neprijdete nijak jinak nez ze si je sam smazete.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Rozhodne se mi jevy nemozne aby za stejne situace probihala obnova z backup manageru s nejakym nahodnym prvkem (nekdy se neco obnovi a nekdy ne).
    Nejsem si uplne jisty jestli tam ten nahodny prvek je, bohuzel u me ta obnova celeho systemu nefunguje uplne dobre. Pri obnove celeho systemu se mi nikdy neobnovilo usporadani nabidky Start. Mel jsem tam jen par veci a ted tam jsou krome tech mych veci i ty standardni, takze se menu roluje protoze nevejde na obrazovku.Popuzivam tematko bubliny od O2.Obnovil se obrazek v pozadi, neobnovila se barva pisma na Today obrazovce a pozadi v menu Start.

    Co mi ale dost vadi je to, ze po obnove nemam ceskou klavesnici. Asi by to spravila instalace, ale abych instaloval po kazdem resetu klavesnici, tema, upravoval nabidku start a dalsi veci o kterych zatim nevim, to se jaksi neslucuje s filozofii zalohovaciho programu.


    V zalohovani souboru z CF karty nevidim nejaky velky vyznam, jelikoz o data z karty neprijdete nijak jinak nez ze si je sam smazete.
    Asi nejpravdepodobnejsi moznost ztraty dat na mem MDA je ta, ze mi ho ukradnou spoluobcane i s kartou. Takze kopiruju zalohy a dalsi soubory z karty na PC. Libilo by se mi mit ty "dalsi soubory" v te zaloze abych nemusel kopirovat vice veci. Ten jeden soubor se zalohou bych mohl treba automaticky synchronizovat s PC atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Ted jsem navic zjistil pri editaci toho Start menu, ze tyhle polozky tam jsou dvakrat:
    ActiveSynac
    Calculator
    Calendar
    Contacts
    FileExplorer
    Inbox
    Tasks

    Jeda z te dvojice je vzdycky zaskrtnuta a nejde odskrtnout. Ostatni polozky nastavovat jdou ale kvuli "Only 9 programs allowed in the start menu" si muzu zapnout uz jen dve. Po tehle uprave se zacalo znovu zobrazovat pozadi nabidky Start, takze to nebylo kvuli tomu ze by se pozadi neobnovilo ze zalohy jak jsem sio pred tim myslel.

    (Legracni je ze BackupMAnager do Start menu dostal vice nez 9 polozek a menu se pak roluje shora dolu, coz normalnimi prosdtredky udelat nejde.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Také jsem nepochopil, proč je možné u MDA (I i II) zobrazovat v nabídce START pouze 7 položek, (jak se objevuje v hlášení o chybě po pokusu zaškrtnout další), zvláště když po tvrdém restartu a čisté instalaci je jich tam 9 a při prvním pokusu jednu položku zaměnit za jinou vede k nucenému vyřazení další položky - na konečných 7
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    214

    Klavesnice a kompletni lokalizace Sunnysoft InterWrite po obnove funguje normalne. Duvod proc se Vam duplikuji polozky ve start menu je jednoduchy: Po hard resetu se vytvori zastupci CALCULATOR... atd. Lokalizace tyto zastupce prejmenuje na KALKULACKA.. atd. Jakmile provedete obnovu nakopiruje se soubor kalkulacka.lnk a calculator tam zustane (nebou se prece nadbytecne soubory mazat). Otazkou take je jakou pouzivate lokalizaci...

    Ohledne CF karty rozumim a cesta vede spise v klientovy ktery bude zalohovat PDA na stolní PC.

    Programy ktere jsou zrovna v pouzite nemusi jit spravne zazalohovat (v prubehu vytvareni - dialog s tlacitkem IGNOROVAT). a to muze duvod proc se Vam program O2 nezazalohuje spravne... Zkuste jej pred zalohou vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od ipf
    Také jsem nepochopil, proč je možné u MDA (I i II) zobrazovat v nabídce START pouze 7 položek, (jak se objevuje v hlášení o chybě po pokusu zaškrtnout další), zvláště když po tvrdém restartu a čisté instalaci je jich tam 9 a při prvním pokusu jednu položku zaměnit za jinou vede k nucenému vyřazení další položky - na konečných 7
    Zkuste vypnout lokalizaci a uvidite ze jich tam jde mit 9. Problem neni v MDA ale ve zpusobu reseni lokalizovani startup menu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Kleid
    Klavesnice a kompletni lokalizace Sunnysoft InterWrite po obnove funguje normalne. Duvod proc se Vam duplikuji polozky ve start menu je jednoduchy: Po hard resetu se vytvori zastupci CALCULATOR... atd. Lokalizace tyto zastupce prejmenuje na KALKULACKA.. atd. Jakmile provedete obnovu nakopiruje se soubor kalkulacka.lnk a calculator tam zustane (nebou se prece nadbytecne soubory mazat). Otazkou take je jakou pouzivate lokalizaci...
    Ja nepouzivam lokalizaci prostredi ale jen českou klávesnici dodanou T-Mobile (LEng od Moravia consulting) Takže v menu jsem neměl KALKULAČKA ale Calculator. I tak je to asi ten problem co popisujete. Pomohlo odstranit vse ze slozky \Windows\Start Menu (Samozrejme krome Backup Manager :-) a nasledne obnovit celou slozku selektivne ze zalohy.


    Citace Původně odesláno od Kleid
    Ohledne CF karty rozumim a cesta vede spise v klientovi ktery bude zalohovat PDA na stolní PC.
    No a tim klientem je u bezneho uzivatele ActiveSync ? Zkusim to jeste promyslet jak by se to dalo vyresit nastavenim synchronizace. Kdybych ale mel vse v jednom souboru, nemusel bych se timto zabyvat.

    Citace Původně odesláno od Kleid
    Programy ktere jsou zrovna v pouzite nemusi jit spravne zazalohovat (v prubehu vytvareni - dialog s tlacitkem IGNOROVAT). a to muze duvod proc se Vam program O2 nezazalohuje spravne... Zkuste jej pred zalohou vypnout.
    O2 neni program ale jmeno tematka ktere dava operator O2 :-)

    Me to sice zadny dialog s tlacitkem Ignorovat nedavalo (nebo necekalo na jeho stisknuti) ale je jasne ze z toho duvodu se neobnovila ta ceska klavesnice. To asi vyresit nepujde ze ?

    Kdyby se tak dala ta ceska klavesnice pred zalohovanim vypnout, i to by trochu pomohlo, ale asi to nejde.

    Kazdopadne diky za pomoc a uz se tesim na dalsi verzi programu...

    John the Long
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od ipf
    Také jsem nepochopil, proč je možné u MDA (I i II) zobrazovat v nabídce START pouze 7 položek, (jak se objevuje v hlášení o chybě po pokusu zaškrtnout další), zvláště když po tvrdém restartu a čisté instalaci je jich tam 9 a při prvním pokusu jednu položku zaměnit za jinou vede k nucenému vyřazení další položky - na konečných 7
    Zjistil jsem jak to udelat, viz:
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=2791

    John the Long
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    LongJohn - eh? Kdes to sebral? Ja takovy problem rozhodne nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Ja takovy problem rozhodne nemam.
    No vidis, a jsou lidi kterym je to i lito
    Ale to sem nepatri tak uz toho nech :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    :?: :?: :?:
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sunnysoft Backup Manager
    Od OKOK_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-02-2008, 12:00
  2. problém s instalací Sunnysoft Backup Manager
    Od Zdeněk Bulín v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 06:45
  3. Nový Sunnysoft Backup Manager 3.7
    Od TheMelin v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2005, 16:20
  4. Sunnysoft Backup Manager
    Od Kleid v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-03-2005, 11:13