Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: GPS nekomunikuje/nechytá signál (Nokia LD-3w)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Mám velký problém, po delším nepoužívání gpsky jsem chtěl zprovoznit navigaci ale pořád se mi nedařilo, myslel jsem že mám něco špatně nastavený na MDAčku ale pak jsem modul zkusil i s nokií a dalším MDAčkem a nikde nejede.
    Spáruje se bez problémů ale to je taky asi všechno, bliká zelená a modrá jako vždycky ale bílá vůbec, jakoby to vůbec nechytalo satelity. Zkoušel jsem snad všechno co jsem kde našel a nic nefunguje. Asi hodinu jsem ji měl i pod širým nebem jestli se chytne a nic. V aplsirf když ji připojím tak napíše jen že je otevřený port ale nic nenabíhá, dřív tam běžela nějaká čísla ale teď nic. Zkoušel sem spoustu programů, připojí se bez problému ale nechytne žádný satelit. Ještě další podivná věc v IGO se to chová tak, že jakoby se připojí, problikne modrá na gpsce a pak už bliká jen zelená a musím ji zresetovat aby se mohl připojit jiný program. Jsem z toho už zoufalý, nechápu co se jí mohlo stát, nebo jestli jsme omylem něco přepnul. Nevíte někdo co s tím??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Nesnazil jste se prepnout z NMEA protokolu do jineho protokolu.
    Zkuste poslat vystup z nejakeho gps testeru-logovace.
    Nejlepsi rada asi ted je - vyndejte baterii a nechte Gps, aby se po dni ci dvou vratila do tovarniho nastaveni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Vyloučit to nemůžu. Můžete doporučit nějaký ten gps logovač? našel jsem nějaké ale nepovedlo se mi je připojit (GPS Time and Test, Simple GPS). Zkusím kdyžtak ještě tu baterii tak uvidím co to udělá
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Taky bych si dovolil zmíněnou GPS dobře, ale opravdu dobře nabít. Kdysi s ní měl přítel "problém", který odezněl po nabití GPS přes noc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Díky taky zkusím i když se mi zdá že jsem ji nabíjel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Tak jsem zkoušel verzi jak pro pc tak ppc ale v pc když připojím gpsku přes bluetooth a v programu nastavím port tak hodí chybu že se enmůže připojit, v ppc mi to nenabídne na výběr žádný dostupný port který můžu gps přiřadit. Ale vůbec mi to teď nějak blbne, včera se mi to ještě spojilo přes Sirfdemo a teď to píše že nemůže otevřít port. Zkusím ráno co to udělá, teď mi to už ani nemyslí.
    Ještě jedna věc v ppc když jsem to spojil v GPSproxy tak mi to v logu vypsalo: NMEA Input: GPS Port Error: Wait Failed: 7007 nevím jestli to k něčemu ale bude,zkusím tu baterku a případně zítra se na to zase vrhnu. Zatím děkuju za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Asi opravdu zcela chybi ocekavany NMEA vystup z GPS. Baterii vyjmete na co nejdelsi dobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Tak jsem měl vytáhlou baterii skoro dva dny a chová se to pořád stejně, ale nechtělo to ani kód na spárování, takže se to ještě asi nevrátilo k továrnímu nastavení co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    GPS ma fixni parovaci kod. Pokud ale stale nebezi, je gps asi kandidat na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Aha, já myslel že by se spárování mělo zrušit, jako když ji resetuji tak musím znovu zadat spárovací kód. I tak se ale chová stejně takže asi nezbyde než reklamovat. děkuji všem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. N560 nekomunikuje s PC
    Od Martin Pospíšil v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2009, 21:52