Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: TyTN II a chyby v lokalizaci

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Rozhodl jsem se vyzkoušet TyTN II a během půl hodiny hraní jsem našel minimálně dva překlepy v lokalizaci - to opravdu nemůže Sunnysoft udělat aspoň jednu lokalizaci bez chyby? Opravdu si nedovedu vzpomenout, že bych měl na nějakém WM zařízení lokalizaci od Sunnysoftu a nenašel bych tam překlep - a že jich byla pěkná řada (těch zařízení i překlepů).

    Pánové, lokalizaci neděláte určitě zadarmo, nechtěli byste tomu věnovat alespoň elementární pozornost? Ono toriž i kdyby byla zadarmo, tak je to celkem jasná vizitka něčího vztahu k práci :-(

    Navíc dole vpravo stále svítí ta otravná ikona interwrite, která pije krev snad každému (ocení ji zejména majitelé zařízení se čvercovým displejem) - fakt by tahle zbytečnost nešla zneviditelnit? Vždyť neobsahuje nic, co by bylo potřeba každou chvilku a tudíž není jediný důvod k tomu, aby otravovala na displeji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od CableG
    Ono tor

    Kritizovat je tak snadné ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Za lokalizaci chteji 2130Kc??Tak jake kritizovat je snadne.
    Za tyhle penize tam chces koukat na chyby??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Tane chtel asi podotknout, ze v souladu s logikou prispevku cableG samotny cableG nema dobry vztah ke sve kritice. Pikantni
    Nevim, co to resite tady - napisto primo do SS seznam chyb, pokud mozno se vyvarujte hloupych a nevecnych invektiv a typicky ceskeho vseznalkovstvi spojeneho se svatym hnevem a autori urcite radi nalezene chyby opravi a jeste vam podekuji. A nikdo vas nenuti cestinu kupovat, takze se cenou neohanejte - nikdo nedela cestinu z altruismu, ale kvuli snaze maximalizovat svuj zisk. Jak vidno, cestina SS se prodava i pres sve nedostatky, zvolenou cenu a komicky rozhorcene uzivatele.
    Snad jen podotknu, ze Interwrite na moje zarizeni nesmi, abyste me nepodezrivali ze sympatii k SS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Na me zarizeni tez cestina od sunnysoftu nesmi a za cenu,kterou ji ss prodava by mela byt bezchybna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od tane
    Kritizovat je tak snadné ...
    Ani se neozvat proti do nebe volajícímu šlendriánu je ještě snadnější... Několikrát jsem chyby v IW do Sunnysoftu reportoval, vždycky mi poděkovali s tím, že v další verzi budou chyby odstraněny ale že bohužel pro moji verzi nemohou udělat už nic a ať si tedy těch chyb dosyta užiju. V případě TyTN jsem se už proti takovému hulvátství ozval a pan Mahdal mi poslal novou verzi. Nicméně v TyTN II jsou další trapné překlepy, vývoj veškerý žádný (tím narážím na tu bezúčelnou ikonu na today obrazovce - a debata o ní tady není poprvé), prostě pořád prodávají stejný zmetek - a zjevně je jim to absolutně fuk.

    Kdybych já takhle přistupoval ke své práci, tak umřu hladem.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od RStein
    Tane chtel asi podotknout, ze v souladu s logikou prispevku cableG samotny cableG nema dobry vztah ke sve kritice. Pikantni
    Pikantní je něco úplně jiného - i tady se usídlující lidská hloupost.

    Co se mě týka - dobrovolně 100x opíšu chybně napsané slovo...

    Kdo říká, že jsem rozhořčený? Jen jsem chtěl napsat, že Sunnysoft dlouhodobě fláká to, za co dostává zaplaceno a že už by nebylo od věci, kdyby se probrali...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    41

    Já jsem tím jen chtěl říct, že udělat překlep se stát může a to i v kratších textech, než jsou ty na překlad systému (viz první příspěvek). Samozřejmě za tu cenu, za kterou to SS prodává by to mělo být bezchybné a pokud není, měly by se chyby po upozornění na ně opravit. Pokud je na chyby upozorňováno a přesto nejsou opravovány, pak je to ignorance, ale firmy jako SS si ji bohužel můžou dovolit.

    Svoje "Kritizovat je tak snadné" jsem myslel tak, že se lehce kritizuje, ale aby se napsalo výrobci, o jaké chyby se jedná, to ne. To jsem však ještě nevěděl, že jsi se už pokoušel s nimi chyby v lokalizaci řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od RStein
    A nikdo vas nenuti cestinu kupovat, takze se cenou neohanejte
    Nenutí? A jejda, už jsem pochopil to všeználkovství... Kolik procent WM zařízení přichází na český trh s lokalizací od Sunnysoftu? Ta čeština mi vnucena je a není zadarmo, její cena je zahrnutá v ceně zařízení. Měl jsem celkem 5 přístrojů s WM a ve všech byla čeština od Sunnysoftu, takže 5x jsem zaplatil za výrobek s chybami.

    Dovedu si představit co lokalizace obnáší - ale přes to nikdy nepochopím, proč je takový problém zkontrolovat v českých textech a opakovaně to se Sunnysoftem řeším od roku 2004 vždy, když si koupím nějaké nové PDA - to jen tak na dokreslení a vyjasnění čí invektivy jsou v tomto threadu hloupé a nevěcné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od tane
    Já jsem tím jen chtěl říct, že udělat překlep se stát může a to i v kratších textech, než jsou ty na překlad systému (viz první příspěvek).
    Jasně, překlepy jsou, byly a budou - v tomhle případě bylo r a t proklatě blízko :-) Kdybych to nepsal pod windows, tak by mi to spellchecker i označil a já bych to opravil - budiž to pro mě výstrahou, že nemám používat operační systémy minulosti :-)

    Přeci jen ale u sw očekávám kontrolu textových řetězců poněkud důslednější (a u lokalizačního sw, kde jde vlastně právě "o to" bych předpokládal určitou preciznost v tomhle ohledu) - a právě tady Sunnysoft trvale chybuje a z neznámého důvodu se ani nesnaží o nápravu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    41

    To, že "z neznámého důvodu se ani nesnaží o nápravu", to je samozřejmě chyba, ale s kontrolou slovíček je to problém. Když to kontroluje stroj, tak neodhalí ty překlepy, které jsou zároveň jiným slovíčkem a když to kontroluje člověk, tak je to ještě horší, protože jak známo, člověk čte, to co chce číst, a ne to, co je skutečně napsáno.

    Btw když už jsme u toho, říkal jsi, že jsi měl už 5 zařízení s IW. V každém z nich byly ty samé chyby? Nebo teda aspoň v zařízeních se stejnou verzí systému? Já měl jen jedno zařízení s IW a po prvním resetu jsem ho znovu už neinstaloval, tak to nemůžu porovnat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od CableG

    Nenutí? A jejda, už jsem pochopil to všeználkovství... Kolik procent WM zařízení přichází na český trh s lokalizací od Sunnysoftu? Ta čeština mi vnucena je a není zadarmo, její cena je zahrnutá v ceně zařízení. Měl jsem celkem 5 přístrojů s WM a ve všech byla čeština od Sunnysoftu, takže 5x jsem zaplatil za výrobek s chybami.

    Dovedu si představit co lokalizace obnáší - ale přes to nikdy nepochopím, proč je takový problém zkontrolovat v českých textech a opakovaně to se Sunnysoftem řeším od roku 2004 vždy, když si koupím nějaké nové PDA - to jen tak na dokreslení a vyjasnění čí invektivy jsou v tomto threadu hloupé a nevěcné.
    Nazor na argumenty a miru jejich houposti si kazdy udela sam, o to bych se vubec nebal.
    Nevedel jsem, ze jste do SS uz psal - jestlize ano, omlouvam se za svuj vypad. Myslel jsem si, ze jste jeden z tech, kteri resi sve problemy JEN planymi vykriky na foru misto reklamace u vyrobce. Ted vidim, ze jste si krome reklamace potreboval jeste verejne ulevit.
    :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Jasně, ale korektury se dělají před tiskem novin, knih, ... Od toho korektor je, aby viděl všechno :-) Když ale vezmu v úvahu to, že vezmu do ruky PDA a do hodiny mám aspoň dvě chyby (a to nejsem korektor :-)), tak si prostě myslím, že to nekontroluje nikdo a nebo to kontroluje velice ledabyle.

    Já jim klidně i tyhle nové chyby pošlu - ale přijde mi to takové divné, takovouhle základní kontrolu by si měli zajistit sami na vlastní náklady.

    Mění se lokalizace, mění se i chyby - tedy alespoň ty, co hlásím já, opravené jsou a vznikají nové v nových textech.

    IW je taková zkostnatělá věc bez známek vývoje, byť s ohledem na počet instalací by si vývoj rozhodně zasloužil a protože to Sunnysoft určitě nedělá jako dobrý skutek, tak i peníze by na to měli mít.

    Když pak vezmu třeba takový HP iPaq 514 (vida, na ten jsem zapomněl, měl jsem 6 WM zařízení s IW :-)) a ten měl "lokalizaci" od Sunnysoftu, která neuměla zadávat znaky s diakritikou - no to už je snad přímo parodie na lokalizaci :-)

    A nebo Treo 750 - taky povedená taškařice - dodávali k tomu lokalizaci, která neumožňovala žádným způsobem na hw klávesnici zadávat znaky s diakritikou a bylo potřeba na tom jeho čtvercovém displeji rozbalovat sw klávesnici (čímž už tam nebylo vidět vůbec nic). Až později to dodělali tak, že to aspoň trošku šlo používat.

    Cítím podobnost mezi Sunnysoftem a malým dítětem, které zkouší, co trpělivost rodičů vydrží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od RStein
    Ted vidim, ze jste si krome reklamace potreboval jeste verejne ulevit.
    :sarcastic:
    Ano ulevit... Protože už si připadám jak ten chlap, co furt valil ten šutr do kopce a na konci mu sklouznul a on musel zase valit od začátku. Nicméně úleva se bohužel nedostavila :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,

    děkuji za Vaše připomínky a náměty.

    Pokud Vás můžu poprosit tak mi prosím podrobnosti zasílejte emailem, tato cesta je efektivnější. Upřímně se přiznám k tomu, že čas pro zdejší fórum hledám ve svém programu stále obtížněji.

    Ad. překlepy, formulace, atd.:
    Již v minulosti jsem to vysvětloval. Pochopitelně nás to velmi mrzí, když se nám do lokalizace dostane překlep, špatná formulace či podobně. Neexistuje technologie, která by dokázala zajistit 100% bezchybnost, ani lidský faktor. Ty desetitíce řádků textu prostě jen tak nelze jednoduše zkontrolovat. Významnou roli také sehrává lidský faktor, překlady zajišťujeme dodavatelsky. Někdy se stane, že překlady zajišťuje překladatel, který nemá příliš rozhled v IT čili některé formulace se zdají býti a jsou nevhodné. V tomto ohledu vyžadujeme od dodavatelů, aby překlad pro lokalizace zpracovávali striktně lidé z IT, kterým není cizí terminologie, funkcionalita apod.

    Ad. ikona:
    Také jsem v minulosti vysvětloval. Dávám Vám opět za pravdu. Souhlasím s výtkou v plném rozsahu. Stejně tak jsem psal ,že v další vývojové verzi bude tato vlastnost modifikována tak, aby měl uživatel možnost tuto ikonu deaktivovat. V současných verzích by si to vyžádalo velké vnitřní zásahy do kódu, protože se nejedná pouze o "ikonu" jak píšete z Vašeho pohledu, ale je zde mnoho dalších vazeb.

    Ještě jednou Vás prosím, pokud najdete nesrovnalost v překladu, překlep, špatnou formulaci tak mne prosím informujte, zajistím, aby se korekce dostala do všech databází, glosářů apod. tzn., aby se již dále nevyskytovala.
    Na co Vás, ale musím upozornit je to, že aktualizace Vaší stávající verze lokalizace je problematická, jinými slovy, že provedené opravy se projeví až v nových verzích.

    Tuto formu zpětné vazby velmi oceňujeme, jsme si vědomi toho, že tato zpětná vazba má velký vliv na zvyšování kvality našich produktů a je neocenitelná.

    Čili, pokud máte připomínku, námět, návrh či cokoliv jiného neváhejte se na mne obrátit prostřednictvím emailu.

    Děkuji a přeji hezký den
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyby v lokalizaci zařízení Qtek 9000
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-05-2006, 22:36
  2. Chyby pri flashovani Loox 410
    Od kralik46 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-03-2006, 19:23
  3. Chyby ve verzi 5.xx
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 17:52
  4. Konkrétní chyby v Map of DE, AT, CH, PL and CZ
    Od tomasd_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 14-01-2006, 20:01
  5. chyby??
    Od gedik_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-06-2002, 08:11