Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 116

Téma: HTC Universal (Qtek 9000) - 128MB RAM!

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    210

    Ahojte!
    Slyseli jste uz o HW upgradu Uniho na 128MB RAM?
    Zakladni deska ma volne 2 sockety na RAMky. Staci tedy najit bricknuteho Uniho, RAMky vzit a napajet k sobe.
    Zde jdou ty 2 volne sockety pekne videt:




    Na xda-devu je vse:

    Trocha teorie

    A samotny navod

    Pozor! Pisou tam ze to funguje pouze na G3 deskach. Ze na G4 jeste ne. Je ale mozne ze uz vyresili i to.

    A dalsi vec: Komu to Widle nevezmou hned musi nahodit upravenou ROMku nebo Linuxa s podporou 128MB RAM.

    Ted jen staci najit nejakeho sikovneho pajece

    Kdo to zkusi prvni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    nie je to take jednoduche ako sa na prvy pohlad zda, pokial viem musis mat nejaky x-ray aby si to presne pripajkoval ..... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    210

    asi to fakt tak snad nepujde.
    psal jsem znamemu ze servisu a jeho reakce:
    - Je to dobrý nápad, ale BGA obvody nepájím, je to moc pracné, na to musí být šablona a pod. Šablony a přísl. viz: http://www.unlock.cz/zarizenihtml/bga.php je to ale hrozná práce.

    V americe asi maji vybavenejsi servisy. Tady se vsechno resi vymenou desky... Ale kdyby prece jenom nekdo vedel jak na to tak by si z toho mohl udelat slusnou zivnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Snad každý nadšenec do Uniho už o možném upgradu na 128MB RAM ví, jenom to málokdo zvládne, nedá se to tak snadno udělat, proto to má jenom zatím pár lidí na XDA-devu

    Jinak živnost už se z toho pomalu začíná dělat, viz zde

    btw: neodkazoval bych jenom na wiki, tohle je zajímavý thread
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Takovej skromnej dotaz od méně zasvěceného 3G a 4G jak ty desky poznám?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    27

    Tak sirandrew zde pise lehce nepresne udaje.
    ty dva sloty ktere jsou volne nejsou pro RAM (opravdu entusim pro co jsou ale ne pro RAM ! )
    Princip spociva v tom, ze se z Blue Angela odpaji dve BGA pouzdra s cipy (2x 64MB) a napaji se na misto tech starych an UNIm (2x 32MB). Tot vse
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    210

    Tak to se omlouvam - bylo pro me logictejsi ze kdyz sou hned vedle 2 volne sockety a na jednom obrazku pisou ze se maji ty piny pripojit tak to vypadalo jako pripojeni tech volnych socketu.
    Takze budem potrebovat 2 bricknute MDA III To by snad vyslo levneji poslat to do toho servisu za 198 dalacu. Az bude dollar 10 kc tak to tam hned posilam Staci aby Bush udelal dalsi nejakou loupeznou teroristickou vypravu a babka za desku je doma :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Pokud jsem ale dál četl správně ty odkazy na XDA, tak ty čipy nemusím odpájet od modrýho anděla ale dá se koupit http://www.planetonecomponents.com/p...60AC-7.5.phtml
    a za další USD to i naletují, no to abych začal šetřit a teď jsem asi zjistil jak je to s tím 3G a 4G, pokud mám v bootloaderu verzi 1.x tak je to 3G a pokud 2.x tak je to verze 4G, takže začínám šetřit na upgrade
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    I kdyby to mělo být z těch BlueAngelů, tak ti stačí jeden BA, jakožto defaultně WM2003SE zařízení má 128MB RAM

    btw: do 128MB RAM bych možná taky šel, záleží za kolik by to bylo. Přecijen UNI mě začíná štvát ve více věcech, hlavní je už od začátku ta latence při přijímaní hovoru a ty rozměry mi už taky nevyhovují
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    210

    WM2003 SE ma defaultne 128MB RAM?
    RAM ma 64MB, myslel jsi asi ROM (misto pro Widle)
    Takze z mista pro Widle se udela prostor pro docastne programy.
    Jsou na to ty moduly stavene? ROMka ma prece pomalejsi zapis nez RAMka, nebo ne?

    PS.: taky si vsimas kolik je na te desce volnych socketu? Uni mi pripada takovy nedodelany nebo orezany...

    PS2.: sice je Uni strasna cihla (nove kalhoty vybiram podle toho jestli se mi do nich vleze... Uni samozdrejme ) ) ale nic podobneho nesezenes - Athena je jeste vetsi cihla, Kaiser ma male LCD... To si uvedomi hodne lidi a bude Uniho tunit. Pozdeji se mozna dockame GPS treba z Kaisera - aneb vyvoj Uniho Kdyz zklame HTC, lidi di udelaji nastupce sami :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    BlueAngel má opravdu 64MB ROM a 128MB RAM. Primárně určen pro WM2003SE měl defaultně ROM přístupnou pouze pro flashování a malou zálohovací oblast. Vše se instalovalo a zároveň běželo v RAM, proto taky ta trága, když se zařízení s WM2003 nechalo vybít, prostě HR se vším všady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    0

    Blue Angel ma celkem 96MB ROM, ktera je rozdelena na 32MB ROM pro OS a 64MB ROM jako "storage". Cast ze 64MB ROM pak slouzila jako Extended ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    2 sirandrew: samozřejmě ne všechny WM2003(SE) zařízení mají 128MB RAM, to není pravidlem, viz MDA Compact. Ovšem starší MDA2 a MDA3 mají 128MB RAM obojí. Nevím, jak dlouho s WM telefony pracuješ, ale u WM2003SE a nižší se všechno ukládalo do RAM paměti. ROM byla určená pouze pro samotný OS, ExtROM a "trvalou zálohu". Takže pokud se ti MDA vybilo, tak si měl holt smůlu - ztráta dat a hard-reset

    RAM je samozřejmě rychlejší jak ROM, v době uvedení WM5 bylo hodně rozporuplných reakcí na rychlost systému, když se najednou všechno začalo ukládat do ROMky

    ad výhody a nevýhody UNIho - samozřejmě všechno jsem už několikrát zvážil a uniho mám kvůli jeho VGA displeji a výtečné klávesnici. Ovšem QVGA u Kaisera by mi zas tak moc nevadilo. Pořád o něm přemýšlím
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    27

    Tak zas trosku vedle ;-)
    Blue Angel staci jedne probuh proc dva ???!?! kdyz v jednom BA jsou ty cipy samo sebou dva (2x 64MB) v UNIm je to 2x32MB.

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Vážení a milí, jak to tak vypadá asi se mi podaří mít v mém SPV 128 MB RAM paměti a to díky jednomu známému z Olomouce, který umí čipy přepájet. Když jsem se jej ptal zda by si tím nechtěl přivydělat, protože nejsem jediný majitel HTC Universal zařízení, kývl mi na souhlas a proto kdo bude mít zájem ozvěte se rovnou mě a já to domluvím dál. Samozřejmě čipy jsou z HongKongu, protože zaboha nejsem schopen sehnat nějakého toho mrtvého MODRÉHO ANDĚLA v rozumné ceně (cena dvou čipů z octomobile.isl.hk je 3000) a za celého je moc peněz a škoda ho rozebírat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Win XP na Qtek 9000 - HTC Universal!
    Od sirandrew v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 19:32
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 20:44
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2006, 23:02