Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 116

Téma: HTC Universal (Qtek 9000) - 128MB RAM!

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Takže modrej anděl je rozebranej, celkem jednoduchý proti Unimu a základní deska je připravená k transportu na pájecí pracoviště, už aby bylo pondělí odpoledne
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Tak PDA má novou paměť, bohužel to zatím nejede, protože jsme zkusmo nepropojili ty dva piny jak jsou na obrázku, dneska jsem v poště našel i ten nový kabátek ve znaku Orange, takže mám vlastně původní a zároveň nový obal. Zítra tedy propojíme piny a pak to znova vyzkouším. Pro ty co by měli zájem o upgrade PDA, kolega má zájem si přivydělat, nicméně nechce aby byl on či nějaký odkaz na něj na serveru a proto tedy dejte vědět mě a já to s ním pak dojednám. Bohužel dělá to při práci a nechtěl by mít nějaké problémy, což tedy plně chápu a rozumím mu. Takže případní zájemci kontaktujte mně a já dám vědět dál.

    Takže ani po propojení těch dvou pinů je SPV stále mrtvé, obávám se že základní deska něco neunesla protože pokud mám zapojené USB a dám reset tak problikne dioda, jinak když připojím PDA do počítače, tak mi systém hlásí že nalezl neznámé USB a potřebuje najít ovladače.

    Možná se mi podaří najít jiné PDA třeba bez displaye a podaří se i napálit ty piny a paměti a pojede to, nicméně bohužel zatím je všechno v PDA vypnuté. Jestli by měl někdo nějaký nápad či radu jak jej oživit, tak sem s nima, třeba se něco chytí.

    Tak po úporném hledání se mi podařilo na jednom méně známém fóru zjistit, že je potřeba nejprve nahrát ROMku s podporou 128 MB RAM a pak teprve upravit základní desku, takže zkusíme vrátit zpět čipy a pak nahrát zmíněnou ROMku a zase napájet větší čipy a uvidíme co to udělá. Pokud by PDA bylo nadále mrtvé nic se nedá dělat, ale až tak moc to nevadí, mám už v jednání dvě základní desky jako náhradu.

    Dnes se mi podařilo na www.ebay.de vydražit za 3000,- Kč jiného SPV M5000, takže pokuid by moje původní SPV odešlo na věčnost, pokusím se 128 MB RAM rozjet na jeho náhradníkovi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    23

    kdyžtak (prosím i s obrázkovým návodem ) napište jak to dopadlo, zrovna scháním uniho a potom bych docela rád také upgradoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    tslany: mas veci na pajkovanie BGA? ak hej navod najdes na wiki.xda-developers.com . Ja cakam ci sa mi ozve firma tu za rohom ci mi to spravia a vedia vraj aj objednat chipy. Ide o to kolko by ma stala ta sranda
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    23

    osobně ne, ale vim o člověkovi kterej s tim má zkušenosti. Jo jinak mi dobře nefunguje xda-developers.com, funguje to už aj na G4?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    pokial viem hej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    70

    2 PhSnake: tak dej pak vedet jak si dopad a za jakou to bylo cenu

    2 all: popuzivate uni s nejakym drzakem do auta(aktivnim tj. dobijeni pripadne moznost napajeni gps nebo propojeni s radiem...)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    JJ používám a s držákem přímo pro UNIho, mám ho na ležato, má vlastní dobíjení s připojením na repráček a přidělat se dá na sklo ( přísavka) na palubovku (plastový kolečko na který se přisaje přísavka) nebo do ofuků topení ( na to je držák s háčkama na který se připojí vlastní držák). Ten držák mám z Ebay.de od uživatele superdog5000, koupil jsem ho asi před dvěma lety, ale když jsem se teď díval na toho uživatele jaksi už neprodává, ale dají se koupit jiné od jiných prodejců. Jen mě mrzí že ten držák nemá i GPS modul, jak jsem na některé aukci viděl. Fotky když tak vložím zítra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    874

    Takze som sa dozvedel cenovu ponuku - £90 bez DPH (malo by to byt vratane cipov, este overim) cize cakom prask (17-18% je DPH) +-£110 (neviem kurz ale asi okolo 4000CZK. Samozrejme firma je tu v Skokotsku takze + postovne CZ->UK->CZ. (A ja mam stastie ze je to asi 10mil od mojho bytu mozno anio tolko nie)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    Čau tak jak jste dopadly? Podařilo se to už někomu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    zatím bohužel nic, zítra dostanu druhou základní desku a pak prověřím jestli je chyba na základní desce nebo jinde a pokud na desce, tak zkusím pokus číslo 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272


    To moc nechápu tebe někdo sponzoruje? Zničit BA pak základovku Uniho a klidně jdeš riskovat další základovku? Neni ti toho škoda?
    Kdyby jsi náhodou se chtěl zbavit té zničené základovky, tak mi ji pošly. Dal bych si ji na zeď jako vzpomínku na jednoho opravdu velkého nadšence.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    50

    nějaké novinky???
    respektive už to někomu v Čechách funguje a dá se jeho "cesta" zopakovat???
    asi bych to za priměřenou cenu risknul i jako druhej
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Citace Původně odesláno od kapu
    To moc nechápu tebe někdo sponzoruje? Zničit BA pak základovku Uniho a klidně jdeš riskovat další základovku? Neni ti toho škoda?
    Kdyby jsi náhodou se chtěl zbavit té zničené základovky, tak mi ji pošly. Dal bych si ji na zeď jako vzpomínku na jednoho opravdu velkého nadšence.
    Sponzora nemám, ale když něco dokážou angláni nebo lidi z Hong Kongu, proč by to nešlo i tady? Přece zlatý český ručičky není jenom pojem. Škoda a lítost sou jen slova, ale ten pocit mít něco nového ( i když starého) je k nezaplacení, hold metoda pokus omyl nese určitá rizika. Jinak zatím žádný pokrok, ukončil jsem zaměstnání v ZD a tudíž se mi bude obtížněji kontaktovat náš páječ, ale samozřejmě na to pořád myslím, jenže dělat některý věci na koleně bez vybavení nejde hold rychle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Dneska jsem se konečně dostal k tomu známému na přepájení čipů, napájeli jsme do PDA původní čipy 2x 32 MB a PDA jede bez problémů, takže chyba bude buď v čipech nebo v tom že jsem nenahrál nejdřív do PDA operační systém, který podporuje 128 MB RAM. Takže jsem mu nechal v práci druhou základní desku, která již tento OS má a zároveň jsem zaslal dotaz na Octomobile, jakým způsobem tento upgrade provádějí oni a co je k tomu krom přepájení čipů potřeba, takže počítám že zítra ráno ( vzhledem k časovému posunu) ,dostanu odpověď podle které budeme pokus opakovat a uvidíme
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Win XP na Qtek 9000 - HTC Universal!
    Od sirandrew v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 19:32
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 20:44
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2006, 23:02