Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Nové Google Maps, nyní s určením pozice i bez GPS modulu!

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nedávno jsem tu psal o nové verzi Google Maps a už tu máme další, dokonce hlavní verzi 2.0.0.11. Tou nejdůležitější změnou je skvělá vlastnost, pomocí které je aplikace schopna určit vaší přibližnou pozici i bez připojené GPSky, jen s pomocí informací poskytovaných GSM sítí. Není to samozřejmě dokonalé, určená pozice je jen přibližná a navíc se liší podle toho, jestli se pohybujete v husté zástavbě (kde je mobilních věží BTS více) nebo na samotě, ale i tak je to skvělá a velmi užitečná služba.


    Při aktivaci služby se zařízení pokusí zjistit vaši pozici a pokud uspěje, označí ji na mapě modrým bodem včetně poloprůhledného disku. Tím vám dává na vědomí, že je nutné brát v úvahu i jistý rozptyl v odhadu. I nadále je samozřejmě možné využívat pro přesnější zjištění polohy GPS modul, stejně jako využívat další funkce jako je jednoduché vyhledání trasy či dopravní situace (u nás neaktivní). Jediný problém je zatím v podpoře. Náš testér Pavel Koza zjistil, že na zařízení HTC S710 s O2 kartou to funguje, na zařízení HP iPAQ 514 s kartou Vodafone naopak ne. Podpora pro další zařízení je ale plánována a dá se očekávat, že snad již brzo bude plně univerzální.

    A pro paranoidní jedince mám dobrou zprávu - tato vlastnost jde natvrdo vypnout

    Zdroj: tisková zpráva

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    351

    no na Tmobile (v Praze) to moc nefunguje ... vyzaduje to nejakou neproveditelnou configuraci

    EDIT: tak uz sem to pochopil na WM 6.0 profesional to vyzaduje ponekud zhovadilou konfiguraci nastaveni pripojeni (jinou nez mam prez tmobile), takze bohuzel
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    sep: Nevyzaduje - staci zadat lokaci[0].
    Ale u E-Tenu to fungovat nebude - protoze E-Ten dloslova s*e na na standardy a neimplementoval RIL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    ad E-ten a standardy
    René, nejsi jediný, kdo to tu psal (většinou programátoři). Podobné nedodržování standardů prý je i u Asusů. :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    HTC Kaiser, Vodafone a Uherské Hradiště - hlásí dočasnou nedostupnost této funkce.
    Obávám se že u Vodafonu to nebude fungovat nikomu, mám dojem že jejich síť tuto funkci nepodporuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    28

    mě to taky nejde, vodafone Jindřichův Hradec
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    FUnkce nedostupna - O2 Ostrava
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    XDA Orbit ( HTC P3300 ) - O2 České budějovice -> FUNGUJE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    351

    Citace Původně odesláno od RStein
    sep: Nevyzaduje - staci zadat lokaci[0].
    Ale u E-Tenu to fungovat nebude - protoze E-Ten dloslova s*e na na standardy a neimplementoval RIL.
    no ja si myslim, ze problem je spis u kombinace s Tmobilem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Neni, mam take t-mobile.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od RStein
    Neni, mam take t-mobile.
    Mam T-Mobile a HTC S620. Vse funguje tak jak ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    66

    hmmm...mam T-M SK a TyTN s WM6 a nefunguje mi to...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18

    Orange Sk na TyTN tiež nefunguje... :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Ja mam pocit, ze je to samoucici system. Kdyz jsem to zapnul poprve, tak to psalo ze je poloha docasne nezjistitelna. Pripojil jsem GPS udaj o poloze se zapsal na server Googlu a kdyz do te oblasti prijdu ted, tak uz to pise polohu i bez GPS. Takze chodte a oznacujte BTSky at to funguje vsude.

    Oprava: Tak to asi byla jen nahoda, u dalsich BTS se uceni nekona. Nektere proste Google ma zapsane, nektere jeste ne. U nekterych jen treba jeden kanal (smer). Asi by jsme je meli informovat o GSM webu, at si to opisou :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    17

    Cez 3G mi to nefunguje, ale cez GSM ide, ale ako sa tu spominalo, z dost velkou nepresnostou (Orange sk, SPV M3100, WM6)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-10-2010, 15:11
  2. Google Maps Latitude
    Od pepino34_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-07-2010, 22:48
  3. gpsVP nestahuje Google Maps
    Od Jack_Brody_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-06-2010, 21:59
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 16:31
  5. Jak odinstalovat Google maps
    Od Michael99 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-11-2009, 00:37