Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: HTC Wings (s730) - prvni dojmy

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Aby se nedelal bordel v diskuzi HTC Wings (s730) - rady, tipy, problemy, jenz je urcena pro reseni konkretnich problemu, zakladam tuto, jako zdroj informaci pro pripadne zajemce o koupi tohohle smartphonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Nejdriv trochu technickych veci
    ROM je v zaklade multijazycna, dokonce ma dva druhy angliciny (US a UK)
    Osobne me zajimalo, jak se zvysi "vykon", kdyz uz to ma ten 400Mhz procak. Pustil jsem na Wingse a Tornado (WM6, Nitrogen) , oba po SR,VsBenchmark 2007 a vysledek:

    Qtek 8310       &nbs p;                       &n bsp;       &nbs p;     HTC Wings

    Oba byli po SR. Zatim nic moc, ze?

    Pamet je na Wingsovi tragicka. Po SR, s homescreem s HTC Home pluginem, necelych 17MB. Po chvili uz mate jen 10MB.

    Jinak je odezva subjektivne jen lehce rychlejsi, cekal jsem trochu vic. Rychlost preklopeni home obrazovky nemuzu s nicim porovnat. Trva to asi 2s.

    Ovladani
    Zarizeni se drzi dobre v ruce, lip nez Qtek.
    Ale zklamaly me klavesy, oproti Qtek 8310 slabota. Pusobej na me "nedotazene". Softwarove klavesy vyzaduji silnejsi stisk, ale vysuvna klavesnice se mi zda OK.

    Displej
    Displej je vetsi nez u Qteka 8310 (2.4" oproti 2.2") a pripada mi na tom vse moc velke. V nastaveni Accessibility je volba pisma jen Normal a Large, bude se to chtit pohrabat nekde v registrech.
    Trochu me zklamalo podsviceni, tlumena uroven (Tornado LowLight), je celkem malo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To měření by se mělo dělat po HR, nikoli po SR, jinak jsou výsledky dosti zkresleny a měření není směroplatný, jak říkala Máňa. Změřením po HR vidíte limit zařízení, ke kterému se už po nasypání dat a nainstalování programů nikdy nedostanente.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Tohle bylo za provoznich, velmi podobnych, podminek, co se tyce nainstalovanych softu. A je to jen ciste orientacni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem ho dnes viděl prodávat v Praze a vypadá velice pěkně. Trochu mně jen děsí ta paměť 64Mb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    64MB byl donedavna standard. Teprve par PPC novinek od HTC ma 128MB RAM. Az se objevi nejaky extrahovatelny ROM package, tak urcite nekdo provede optimalizaci. Zatim to je moc novy..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    No nevím. Třeba Motorola Q9h má 128Mb a je to opravdu znát.
    Jinak mám otázku. Je v ROM i čeština ? A můžeš nějak shrnout první pocity s S730 ? Je pohyb v menu svižný ? Zprávy se otevírají rychle,nebo jako u S710 ? Zkoušel jsi poslouchat muziku přes A2DP profil ? A nezkoušel jsi nějakou aplikaci na GPS ?
    Dík za info.
    P.S. Taky jsem o něm uvažoval,ale včera jsem si koupil N82,takže S730 chvíli počká.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    MAm dotaz, jak to vypada po mechanicke strance. On pokud to bude tlustsi plat a bude bez vule, tak to mozna bude lepsi nez VOX.
    Ale ja ho zatim nasel jen v Alzasoftu a tam me ho vyzkouset nenechaj. Proste uz ho chci pul roku, ale po poslednich informacich se bojim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Jarda Lukas: Prvni pocity jsem shrnul nazactku. Taky jsem tam napsal, ze ROM je multijazycna, tozn. cestina tam v ni je.

    Ad Motorola,to je mozny, ale ja mel spis namysli HTC produkty. Ale na druhou stranu, krome VsBenchmarku a Idosu, jsem ani na PocketPC ani Smartphonu nemel aplikaci, kt. by si na nedostatek pameti stezovala..

    A2DP je v pohode, ani bych zde potize necekal, kdyz mi to slo v pohode i na Qteku.

    Nemuzu porovnavat s Voxem, v ruce jsem ho zdrzel jen nednou a to jen na chvilku.

    GPS to oficialne nema ani se to tak netvari. Nicmene cekam jak dopadnou manici, co se to snazej rozchodilt na Touch Dualu. Ma stejny chipset. Ale Wings je mensi, navic ma 3G, takze se obavam, ze nebude mit antenu. Ale uvidi se.

    Co myslis pohybem v menu? Start menu/Settings? Pri prvnim zobrazeni to lehce 'drhne', ale jinak to je OK.

    czjivo: No, na ukazku asi musis pockat az to bude prodavat nejakej operator.. V beznym obchode ti to jen tak nepucej. Ale urcite ho maj jeste na palmpc.cz a gsmtelefony.cz.
    btw. Kde s to nasel na Alzasoftu? Ja to na jejich eshopu nemuzu najit..


    Jinak, nahravani hovodu nefunguje (Vito AudioNotes 1.32)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tady mas ten odkaz na ALZA
    http://www.alza.cz/gsm-htc-s730-wings-64mb-256mb-400mhz-240x320-foto-microsd-gsm-edge-wifi-bt-usb-win-mobile-6-0-cz-d84529.htm

    Jinak zitra uz bude u skoro vsude. Dnes jsem vse obvolaval, tak se tesim.
    Cekam na co nejvic poznatku. Kdo ho mate, nechodte spat a celou noc estujte, a ja si t odopoledne prectu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Ahoj,
    muzete Wingse nekdo porovnat s Voxem? Designove se mi vic libi Vox, ale uz od zacatku me odrazoval procak. Mel jsem ho na Variu a ted i na HP 514. Takze jsem cekal na Wingse. Je tam znat narust vykonu? Co po delsi dobe pouzivani? Ten test na prvni strance me moc nepresvedcil. A jak to vypada s tou pameti? Nerve to jako Touch, ze nejaka app nejde spustit, protoze neni dostatek pameti? Diky za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    burticek: Používal jsem nějaký čas i Voxe a rozdíl v rychlosti procesoru alespoň já pociťuju. Vykreslování webovách stránek v IE se mi jeví o něco rychlejší (a skrity, které zržovaly už tolik nezdržují). Když jsem například na Voxu stahoval nové RSS, pohyb po položkách v programu byl takový pomalý, kousavý, Wing reaguje daleko rychleji. Pokud jsem přetočil Voxe do landscape, při skákání z jedné položky menu na druhou bylo viditelné, že systém nestíhal tak rychle vykreslovat a byl tam vidět diagonální pruh, i to s Wingesm zmizelo.
    Pro mě je to tedy skutečně znatelené zrychlení.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Diky za info. Btw. A co ta pamet (viz. dotaz vyse)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    S pamětí je to peklo (a občas ještě horší). Po master resetu sice je k tispozici jakš takš 20 MB, ale to začne ryhle klesat. Mám problémy i s tím mít zaplé stahování mailů, pročítat RSS, klikat na odkazy a ještě nechat v pozadí IM. Holt hodně prohlížím web a spuštění IE nebo Opery jednoduše pozavírá i ty přibližně dva další spuštěné programy (a po chvilce spadne klidně i browser samotný). Moc mi taky není jasné, jestli je to IE nebo něco jiného, co způsobuje, že se paměť ani při uzavírání programů nevrací na tu samou původní velikost. Bez několika resetů denně bych snad už ani nemohl fungovat. Mám chuť zase začít používat starší smartphone, kde si navíc bez problémů použiju Multi IE (zde při prohazování portrait/landscape dělá problémy), ale rychlý procesor, data a uživatelská paměť mě zatím drží.
    Na minulých smartphonech tak často (nebo snad vůbec) nevidel OutOfMemoryException a taky se mi nestalo to, že by program s menu jel, ale nevykreslovala se grafika.
    Navíc k tomu "potěší" drobnost, že VITO Audio Notes zde opět nefunguje a nenahrává protistranu.
    A poslední... Opera Mini ve vestavěné VM při pokusu o editaci nějakého středně dlouhého textboxu spadne (když kliknu na quote nebo edit v diskuzích).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-02-2011, 16:33
  2. HTC Wings (s730) - rady, tipy, problemy
    Od Saman_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 22:22
  3. První dojmy z E-Ten Glofiish X500+
    Od gorge_No.1_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 275
    Poslední příspěvek: 16-08-2007, 11:13
  4. Samsung i320N - první dojmy
    Od Nebhet v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 11:27
  5. GSM/GPRS Expansion Pack - první dojmy
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-08-2002, 14:55