Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Vario se vubec nedetekuje...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    21

    Ahoj,

    mam zapeklity problem. V praci v pohode synchronizuju Vario s AS. Doma, pokud ho pripojim pres USB, pocitac ho vubec nedetekuje. Vario se zacne nabijet, ale tim to hasne. Tusim, ze kdysi davno ho wokna nadetekovaly, a od te doby nic.

    USB kabel i port jsou v poradku, protoze kdyz si pripojim napr. ctecku SD, tak to lita.

    Predpokladam, ze wokna si pamatujou ID myho Varia a ignorujou ho. Netusite nekdo, jak je donutit znovu ho detekovat? Nekde neco smazat v registrech?

    Diky Begis
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Takze po xte - repetitorium mater debilitas.
    Vsechny tyto kroky jste udelal?
    http://blog.renestein.net/MDA+Vario+A+Synchronizace+Přes+USB+S+Programem+Act iveSync+41.aspx
    Co volba USB to PC v settings/connections?
    __________
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    21

    Pochopitelne.... Ten navod od Rene Steina predpoklada, ze po pripojeni Varia dojde k nejake komunikaci. V mem pripade se nedeje vubec nic. Pripojim USB, Vario zacne nabijet, ale Wokna vubec nedetekujou zadne USB zarizeni, cili ani AS nemuze dal pokracovat...

    Ted jsi uvedomuju, ze jsem zkousel i Kaisera, take nebyl detekovany. Proste jako by muj pocitac ignoroval CE zarizeni. MP3 prehravace, flashdisky atd. fungujou naprosto v pohode...

    Diky Begis
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ne vsechny kroky v navodu predpokladaji, ze je zarizeni pripojeno, opravdu spot projdete znovu.
    Dale jen pro jistotu - v AS je povoleno usb pripojeni?
    Nejedete pres USB Hub?
    Mate vytvoreno v prpojenich window mobile pripojeni? Odstrante jej. Smazte v device manageru na pc ovladac RNDIS a nechte jej po pripojeni zarizeni znovu nainstalovat.
    A zkuste i jiny USB kabel a pripadne i jiny USB port.
    Reinstalaci AS take nic nezkazite...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    21

    AS vubec resit nemusime, wokna o mobilu vubec nevedi.
    Jedu naprimo kabelem - kdyz pripojim cokoliv jineho, co neni WM, tak to funguje.
    Zadne pripojeni vytvorene nemam, protoze ho nemelo co vytvorit.
    Vidim problem v tom RNDIS - muzete me natuknout presne, kde by se mel vyskytovat? Nic takoveho totiz v device manageru nemam...

    Kabely i jine porty jsem pochopitelne zkousel...

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Device manager, USB - tam nekde je POcket PC, reszp. RNDIS.
    KLidne vsechno pod USB odeberte, abyste si vynutil znovunatazeni driveru.
    Pote, co Vario pripojite, musi byt nalezen novy HW, ktery windows identikuji jako generic rndis device.
    Jestlize se alespon jednou Vario uz pripojilo, v sitich musite mit Windows Mobile pripojeni - to se objevi znovu chvili i po detekci RNDIS popsane vyse.
    Vario muzete take zksit prepnout z RNDIS na stary serial rezim, kdyby nic z tho nezabralo.
    A jeste dalsi vec - predpokladam, ze na Variu nemate nejakou ukuchtenou ROM od pucfleka, co bez skrupuli vyrizne z ROM veci, o nichz nic nevi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    21

    USB jsem odebiral uz asi 5x. RNDIS tam nikdy nebylo a neni. To bude asi ten problem.

    Vario neslo z puvodnima ROMkama od TM, ani s WM6...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Reinstalujte ASA (4.5) - ma v sobe i drivery.
    Co prepnuti na serial?
    Registr na PDA - HKLM/Drivers/USB/FunctionDrivers/DefaultClientDriver zmente na Serial_Class. hodnota MUSI byt ulozena a pro jistotu restartujte (soft reset) zarizeni - nejlepe tak, aby byl stoprocentne proveden "flush" nove hodnoty - to znamena podrzet delsi dobu vypinaci tlacitko, dokud se nezobrazi dialog, zda chcete opravdu vypnout zarizeni.
    Zarizeni znovu zapnete a pripojte k USB (predtim zkontrolujte, ze je v klici zminenem vyse stale hodnota Serial_Class).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    21

    Zkusil jsem i toto a wokna Vario stale nevidi... System o RNDIS proste mlci... Zkusim jeste zagooglit a pak reinstalovat :-(

    Diky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Serial jde zcela mimo Rndis - jsou to dva zcela odlisne a na sobe nezavisle protokoly.
    Na zarizeni nebo v pocitaci neco "vyhniva"...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC nedetekuje připojený TD2
    Od eiffeltom_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 23:52
  2. USB Host nedetekuje zařízení
    Od Filippo v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 10:55
  3. HTC Universal nedetekuje SD kartu
    Od ales.vozka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-03-2008, 18:10
  4. Nokia LD-3W a MDA Vario - jak to má vůbec fungovat?
    Od MultiTricker v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-10-2006, 10:11