Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: HTC Hermes (TyTN) - problémy při flashování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Pri flashovaní TyTN na ROM Schaps 4.20 Lite mi celý proces spadol s hláškou, že MDA je odpojené. Pritom som postupoval rovnako opartne ako kedykoľvek predtým. Samozrejme, teraz sa MDA už nerozbehne - iba do prvej obrazovky HTC.

    Od toho momentu mi nejde MDA naflashovať.

    OK+Power+Reset - obrazovka s farebnými pruhmi (SPL-2.03) - dole USB.
    Počítač ho nájde (zvuk pri detekcii HW).
    Spustím EXE súbor s príslušnou ROM, nastavím SPL-2.03 alebo Safe, flashovanie sa rozbehne, ale po 1% sa MDA resetne.

    Už som z toho zúfalý. Prosím, poraďte. Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ešte upresním:

    Upgradovacia utilita dáva vo Windowsoch hlášku:

    "ERROR 270 Update Error. The image file is corrupted. Please check your update utility."

    Pritom na 100% viem, že som tú ROM už bez problémov inštaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    USB pripojeni v AS mate vypnuto?
    Stahnete mtty, pokud ho nemate a zkuste tyto prikazy.
    task 32
    Vraci CID LOCKED nebo SuperCId? Pokdu CID locked, pak flashnete nejakou ROM, ktera odpovida CID.
    Pokud ale mate SPL 2.03, mozna bude potreba PB+KITL hack


    http://wiki.xda-developers.com/index...PB_KITL_HERMES

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ďakujem za odpoveď.
    USB mám vypnuté. MTTY som si stiahol, ale je tam voľba iba COM1 alebo COM2. Na USB sa vôbec nedostanem.

    Ja som Hermesa kupoval z druhej ruky, ale je stále v záruke. Bootloader SPL 2.03 som neinštaloval. Znamená to, že ho inštaloval môj predchodca, alebo je súčasťou niektorých ROM? Inštaloval som Schaps a TNT, niekoľko verzií.

    Vidím, že pre SPL 2.03 je postup dooosť zložitý. Pre nižšie verzie je jednoduhší. Aké sú potom vlastne výhody verzie 2.03?

    Tak mi napadá použiť flashovanie cez microSD kartu, ako to tu a na XDA fóre bolo popísané. To by snáď mohlo ísť. Musím ale nájsť adaptér na SD a nakopírovať to tam z PC.

    Inak ten bootloader sa správa, akoby nemal žiadnu chybu. Pekne sa zobrazí, nájde USB, začne kopírovať ROM, ale potom sa zrazu sekne a vyvolá reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Pokud pujde flash y microSD, je to asi nejlepsi volba.
    SPL 2.03 bych take radeji zmenil

    USB fakt nevidite? Nejsou vase problemy zpusobeny spatnym USB kabelem? Zkuste jiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    No je pravda, že tam nebol originál kábel, ale nejaký z Nokie. Originál totiž pôvodný majiteľ stratil, tak mi tam dal nokiácky. A neviem, čo má ten už za sebou. Asi kúpim nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ale fakt me prekvapuje, ze USB po spusteni mtty nevidite - mne se nabidne, i kdyz nemam pripojene zarizeni.
    Pokus s SD kartou by ale mohl vyjit...
    Urcite nemate ze zarizeni cihlu -kdyz se dostanete do bootloaderu, tak to je jeste dobre znameni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Takže zmena:

    MTTY funguje. Príkaz info 2 dáva toto:
    HTCSSuperCIDHTCE
    Zrejme SuperCID

    Ale podľa spomínaného postupu nefunguje flash s SD karty. Bootloader vypisuje stále Serial. Skúsim ešte neskôr.

    Zatiaľ vďaka za cenné rady. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ano to vypada na supercid.
    Jeste tento prikaz pro potvrzeni - task 32.
    Jinak si myslim, ze PB+KITL by mel zabrat - jen je to postup na delsi dobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Cmd>info 2
    HTCSSuperCIDHTCE

    Cmd>task 32
    Level = 0
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    level 0, takze stopro super cid.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ešte raz idem skúsiť flash cez microSD. Tentoraz z naformátovanej (FAT32) a myslím, že som predtým miesto hermimg zadal názov herming, čiže preklep z M na N. Uvidíme ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    drzim palce :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ďakujem.

    Hmmm, ... takže ostáva len tá posledná možnosť.

    Cez SD kartu sa to rozbehlo (z trikolóry na bielu obrazovku a "Loading ..."), ale potom chybové číslo červenej farby a naspäť do trikolóry.

    Čo už ...

    Vidím, že ma čaká dlhá noc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Keďže som si prešiel ten návod a zistil som, že KITL nepôjde (Power+Comm Manager+Reset), hľadal som ďalej...

    Podľa chybovej hlášky pri flashovaní z karty (00068002) som našiel na xda tento príspevok:

    http://forum.xda-developers.com/show...light=00068002

    Ten človek mal presne ten istý problém ako ja. Seknuté flashovanie, následne pád každého ďalšieho flashu na 1%, nefunkčnosť flashu z karty (spomínaná chyba), ... už bol z toho tiež zúfalý ... a chystal sa na KITL.

    A zrazu -

    skúsil MTTY a príkaz task 28 (vyčistí flash). Potom reset MDA a následný flash AT&T Cingular ROM. ONO SA TO ROZBEHLO!!!

    Ani nevedel ako a problém mal vyriešený.

    Skúsil som teda task 28 ale na ROM, ktoré som testoval Schaps, TNT, HyperCoreLight žiaden výsledok - stále to isté. :no:

    Tak som teda šiel cestou AT&T Cingular ROM. Našiel som na nete ROM RUU_Hermes_CINGULAR_WWE_3_1_.57.502.1_6275_1.48.00 .00_108-ATT-MR3_Ship a skúsil to s ňou.

    A ono to zafungovalo!!!!!! :yes:

    Pekne sa flashla, reset, extROM a znovu som sa mohol kochať pohľadom na funkčného Hermesa.

    Následne som skúsil flash z karty (Schaps 4.20 lite). Znovu tá istá chyba!

    Ale Cingular zostal neporušený. Tak som to skúsil klasicky - cez AS a kábel. Tentoraz to prebehlo celé bez najmenšieho problému. :yes:

    RStein: Ďakujem Vám za pomoc a podporu. Nádej zomiera posledná a ja som veril spolu s Vami, že Hermesa oživím. Aj keď nebol mŕtvy (ako ma niektorí na iných threadoch ubezpečovali), ale iba spal.

    Dúfam, že týmto dám nádej aj ostatným nešťastníkom s nefunkčnými tehličkami.

    Pretože si aj naďalaj myslím, že ak svoje MDA neotrieskate o zem, nepolejete kávou alebo vodou a neupečiete na slnku, softvérom ho nezabijete. )

    Tak ja sa idem vyspať ... zaslúžim si.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 394
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 16:49
  2. HTC TyTN (Hermes) - rozebrání
    Od jcerny v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 14:37
  3. MDAII flashování - problémy
    Od trend99_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2007, 00:00
  4. HTC TyTN (Hermes) Synchronizace
    Od ROJ v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-09-2006, 07:47