Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 86

Téma: Dynavix 7 v2.2

  1. #46
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    takže, zevrubně jsem se podíval na databázi radarů, kterou je možné ode dneška stáhnout ze stránek Dynavixu a pokusil jsem se ji i nahrát. Jako pokus o to, zda jde o funkční záležitost – dobrý, funguje to. Vlastní databáze však do úplnosti má značně daleko. Výsledek pro mě je takový, že pokud toto nebude v přímé vazbě na produkt webu www.poi.cz bude to neustále sporně využitelná záležitost.
    Konkrétně poi má v současné době na 1450 položek radarů v ČR + SR včetně semaforů. V tovární verzi 2.2 bylo 71/46 kusů (radary mobilní/radary statické), po neimportování tyto počty vzrostly na 85/67. Porovnáním s počtem položek, bez ohledu na to, že se jedná o počet včetně semaforů a SR (obojího moc není) vyplývá, co vyplývá. Jen tak zkusmo jsem se podíval na místa, která znám jako obzvlášť zákeřná, a ono nic. Taktéž jsem si spočítal počty vět exportu radarů před naimportováním dnešní databáze, počty vět importního souboru, porovnal s uvedenými čísly a nějak tomu nerozumím. Jde mě o známé pojmy při práci s databází - přidání/aktualizace/přepis. Pro neznalé, jedině správně v daném problému je přepis (a to ještě v jisté modifikaci asi na dotaz např. „přepsat mnou zadaná?“), a ten to evidentně nedělá.
    Takže už ten pokus, zda jde o funkční záležitost s výsledkem – dobrý funguje to platí s výhradami.
    Stále tedy trvá, že do ostrého provozu, do míst mě méně známých, bych se s Dynavixem bál jet. A je to škoda, protože po posledních úpravách, které doufám budou gradovat, se mě jinak soft opět začíná líbit, tedy podmínečně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Tak jsem si pohrál s databází s www.poi.cz a povedlo se mi jí upravit tak, aby ji Dyanvix viděl a načetl. Momentálně je problém v Dynavixu, který vidí maximálně 200 radarů. Volal jsem na technickou podporu, tak snad to vyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    no Méďo, tušil jsem v tom nějaký podobný zásadní zádrhel. Mám dotaz, vidí to max. 200 radarů o obou kategoriích, které podporuje, nebo v každé? Myslím, že by to bylo možné omezit souřadnicemi, tedy „odříznout nepotřebné oblasti“ a tím docílit alespoň částečnou použitelnost.
    Mám další dotaz, v čem spočívá ta úprava? Já když jsem si s tím hrál, použil jsem *.cpv pro Dynavix, a házelo ta chybu, číslo si už bohužel nepamatuji (31?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Vidí to 200 radarů dohromady.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Já jsem vygeneroval soubory .csv pro Dynavix a pak jsem je v poznámkovém bloku lehce upravil do podoby podle .csv souboru přímo od Dynavixu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    takže jsem si s tím hrál, výsledkem bylo, že jsem málem PDA rozšlapal. Moje vzácná manželka o mě tvrdí, že prý jsem cholerik. Mýlí, jsem kliďas, být cholerikem letělo jednoznačně z okna a noťas za ním…….
    Soubor od Méďi jsem očistil o radary, které tam byly z původní instalace Dynavixu (buďto mezi radary nemají daná místa co dělat, pokud ono, musí dojít k zdublování s radary z www.poi.cz., což je taky špatně).
    Zadal jsem vymazání bodů v Dynavixu (to se povedlo) a dal import z daného souboru. Nahlásilo to, že import proběhnul v pořádku. Vidí to však pouze 80 bodu radarů statických a ani jeden mobilní. Zajímavý výsledek. Tedy jsem to opět smazal a nahrál radary, které jsem si předtím vyexportoval z původní dynavixovské databáze a OK, nahrály se všechny, co tam byly. Přestalo mě to bavit a dokud výrobce programu nevyplodí něco použitelného snad i danou funkci vypnu. (
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Já jsem si radary taky očesal, a zbylo mi 174 radarů. Ty jsem poslal do Dynavixu a všechny vidím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    takže jsem to po uklidnění nevydržel a ještě jsem se do toho pustil. Udělal jsem výběr radarů Praha (155 objektů) a pokusil jsem se to nahrát. Dostalo se to tam v pohodě, jenom semaforové kamery se tam dostaly jako statické radary – nu což, nikdo není dokonalý. Takže to nejspíš před tím kleklo z důvodu velikosti importního souboru. Zkusím tedy nějaké pojížďky po Praze a uvidím. Každopádně, ale zvolený způsob není to pravé ořechové. Potřebuji jezdit i mimo Prahu, ale hlavně je víc než nutné udržovat databázi aktuální. A hoši na www.poi.cz jsou velmi aktivní….. a zvolená cesta je poměrně pracná na častou aktializaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Dynavix zná jen 2 kategorie radarů, takže bylo nutné zvolit, jestli budou semaforové radary jako mobilní nebo stacionární. Třeba na tom hoši z Dynavixu ještě zapracují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Dnes mi volali z technické podpory Dynavixu a problém s radary slíbili vyřešit v update 2.3 snad v únoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Na jednu stranu se mi tento aktivní přístup k zákazníkům líbí, na stranu druhou se nemohu zbavit dojmu, že někomu platíte za to, že mu budete dělat betatestera.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to tortoise:
    a to my rádi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Zdravím, tak si opět mohu postěžovat jen a pouze tady, páč ač platícímu uživateli, support Dynavixu neodpovídá :

    1. o víkendu jsem musel HRknout XDA abych mohl Dynavix vůbec spustit. Jakože používám PDAčka 4r, tak na takto nestabilní aplikaci jsem ještě nenarazil. Uvažuji o podání stížnosti a požadavek na vrácení peněz :!: Tato aplikace se prostě nedá provozovat GRRR

    2. Po nové instalaci se mi ještě nepodařilo "aktualizovat" mapy, nevím proč je v Dynavix Manageru volba "aktualizace" :O

    3. k čemu potřebujete hlášení o radarech? K čemu to je dobré?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Ahoj Yankee.106
    že na Tvém stroji to funguje tak, že to nefunguje je smutné. Na mém stroji to jede bez výrazných problémů, alespoň verze 2.2, kdy došlo ke zvýšení stability a i rychlosti programu.
    Radary jsou potřeba k tomu, aby……, ale to je přeci jasné. Každý soft prémiové značky toto má a funguje to tak, že tě to upozorní na dané místo + ještě, pokud jsi náhodou danou měřenou rychlost překročil. U Dynavixu zatím funguje ta první funkce, a to ještě s výhradami (nedostaneš tam všechny radary z poi.cz co do množství, ale i druhů).
    Abych pravdu řekl, již jsem si dávno zvykl na to, že do neznáma se zásadně bez navigace nepouštím, zrovna tak nyní i bez čerstvě zaktualizované databáze radarů. A s tím, zda se dodržují dopravní předpisy, či nedodržují, to nemá nic společného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Tak já jsem samo nenarážel na point.system by .... ale zkoušel jsem to v iGO a tam to bylo dost zoufalé, páč to tikalo na každý semafor a radar i v protisměru, tak jsem to nakonec vypnul, protože to žádný přínos nemělo.

    Co se týká stability, o tom nemá smysle se bavit, protože ta neexistuje. Dynavix mám funkční JEN a pouze chvíli po HRku, jakmile si doinstaluji nějaké aplikace, tak nejde spustit vůbec? A proč? Na to mi support jaksi neodpověděl ani na jeden dotaz :!: :!: A proč :?: No když už jsem zaplatil, tak svoje mají a coby se o mě starali, že :

    Dynavix má i několik vad a jedna mě SERE neskutečně: vypnutí zvuku v Dynavixu způsobí vypnutí zvuků PDA :O Proč :?: Já mám E-Ten a tedy i s GSM částí a ono je celkem nepříjemné neslyšet zvonění telefonu :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix
    Od m1m v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 17:30
  2. Dynavix 1.6
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 261
    Poslední příspěvek: 24-03-2007, 22:16
  3. MDA III + Dynavix 1.6 -
    Od EmiK_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 09:06
  4. Dynavix 1.5
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 183
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 13:28