Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 117

Téma: Flashování XDA II zařízení - jak na to?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Při pohledu do diskuzních skupin na tomto serveru to občas vypadá, že hlavním přáním téměř každého majitele zařízení s integrovaným telefonem je zvládnout celkem komplikovanou problematiku práce s aplikacemi v ROM paměti, jejich úpravě, automatické instalaci po tvrdém resetu a další kouzla, které jim ve svém důsledku mohou výrazně usnadnit život. Po přečtení tohoto článku by měla mít většina uživatelů v této otázce jasno.

    Přečtěte si celý článek, který pro vás sepsal JirkaP.

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Jsem nadsen. Snad uz to konecne chapu.



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Musím JirkuP pochválit a myslím, že moje pochvala ho potěší opravdu hodně.
    Takže : Je to fakt dobrý !!!!!

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    11

    zajimala by me otazka flashovani u ne-phone pdacek ? at jsem hledal kde jsem hledal tak jsem proste nic kloudneho nenasel.
    Da se tento postup aplikovat i na "normalni" pocketpccka ?
    pripadne, nemate nekdo link na nejake howto ?

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    59

    Bylo by fajn doplnit jak zazalohovat puvodni romku pro pripad reklamace...
    Adam

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Také by mne zajímalo jak zálohovat a popř. obnovit původní ROM. Autor má sice pravdu proč se z WinXP vracet k Win 3.11, ale v tomto případě je dost pádný důvod možný případ reklamace.

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od wocis
    zajimala by me otazka flashovani u ne-phone pdacek ? at jsem hledal kde jsem hledal tak jsem proste nic kloudneho nenasel.
    Da se tento postup aplikovat i na "normalni" pocketpccka ?
    pripadne, nemate nekdo link na nejake howto ?
    Pred rokem jsem flashoval IPAQ 3660. U tohoto zařízení se jedná o automatický proces ( stáhne se jeden soubor z internetu, ten se spustí a po správném proběhnutí je nahraná nová ROM v přístroji). Toto flashování neumožňovalo žádné kouzlení s ROM.
    Proto má taky tento článek název FLASHOVÁNÍ XDA2 ( případně MDA2 ).

    Nepřehlédněte
    Na serveru xda-developers.com ( přesněji tady ) se objevila nová verze ROM RUU166176.
    Včera večer jsem jí ztáhnul ( kódování pro soubor ms_.nbf je 0x20040305 ). Zatím jsem si tuto ROM nenahrával, ale našel v ní (v souboru ms_.nbf ) páradní hru. ( Default_Core_ppc30.CAB ). Zde je její popis, ale jak se tam dostala nevím. Možná je to nějaký bonus.



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Dobrý večer ...

    No to je blaho být zase o něco chytřejší. Tímto tedy veliké díky za váš čas, pěkný článek a za předané "nouhau". ( Naše domluva platí ! ) Jen bych si dovolil přihodit ještě pár otázek.
    1/ Bude po flešnutí MDAII blokované na T-Mobile ? Pokud ano, půjde odblokovat původním kódem ?
    2/ Když do MDAII nahraji sestavu programů např. z německého upgrade, tak na mě bude MDAII po dokončení asi šprechtit že ? Stačí přes to potom frknout LOC_FULL.CAB vydolovaný ze stávající EXT-ROM ? Ty soubory něco.CAB mající ve jménu slovo GER mě dost zneklidňují ... :O Navíc je jich tam daleko víc, než ve stávající EXT-ROM, do které se mi podařilo díky vašemu článku poprvé nahlédnout. Díval jsem se do všech ms_.nbf na které jste nám poslal odkazy. Názvy i délky souborů se liší - vůbec se nepodobají náhledu do původní ROM. Pokud jde o jiné programy či jejich verze, půjdou po upgrade počeštit ? Poslat je do zařízení se furt stále bojim bojim ...
    3/ Trochu jsem nepochopil odkaz - autorun.exe - který správně provádí config.txt bez volby operátora ..
    Ještě jednou díky !!! :yes:

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Nepřehlédněte
    Na serveru xda-developers.com ( přesněji tady ) se objevila nová verze ROM RUU166176.
    Včera večer jsem jí ztáhnul ( kódování pro soubor ms_.nbf je 0x20040305 ). Zatím jsem si tuto ROM nenahrával, ale našel v ní (v souboru ms_.nbf ) páradní hru. ( Default_Core_ppc30.CAB ). Zde je její popis, ale jak se tam dostala nevím. Možná je to nějaký bonus.
    Odkaz na tuto ROM je ještě stále uprostřed stránky ( http://forum.xda-developers.com/front_page.php ), ale ju už nefunkční, takže Ti kdo ti si jí nestačli stáhnout mají smůlu.

    For jiri.cech

    Ten autorun.exe jsem tam dal na konec článku z toho důvodu že tento provádí pouze příkazy uvedené v souboru config.txt. V některých ROM je obsažený autorun.exe, který umožňnuje výběr z několika operátoů a podle toho spouští určité programy obsažené v EXT-ROM. Určitě použijte ten autorun.exe co nabízím a vyhnete se tím problémům.

    Co se týká blokování telefoní části pouze na operátora pro T-Mobile ( pomocí kódu přoloženého v balení ), nemám zlkušenost, ale předpokládám na základě toho, že některé věci se nepřepisují ( nepřepisuje délky hovorů,IMEI ), že MDA2 pokud nebude po flasování odblokováno, že to ten přibalený kód určtě zas odblokuje.

    Co se týče jednotlivých programů obsažených v různých verzích ROM, jsem napsal, že nejsem schopen je posat ( zde je odkaz na popis většiny *.CAB ), protože uz vetšinou se z názvu dává tušit oč se jedná ( Camera, MMS, Broadcast atd ). Všechny programy které mají v názvu slovo operátora ( odkud je ROM stažená ( T-Mobile, Qtek, ..) samozřejm, že mažu. Jedná se o programy které nastavují služby ( GPRS, MMS) nebo mění ubvodní obrazovky atd.
    Ostatní programy jako je například ClearVue ( prohlížeč prezentací a PDF ) si nejdříve naistaluji do přístroje a pokud zjistím, že se jedná o novější verzi než mám, tak si jí do EXT-ROM nahraji a ( starou verzi smažu ).

    Snad moje vysvětlení bude stačit. )

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Stačí přes to potom frknout LOC_FULL.CAB vydolovaný ze stávající EXT-ROM ?
    ... nestačí, CZ lokalizace se nemá s GER verzí ráda a tudíž vám (když dobře) zůstanou tyto programy po instalaci v GER (v horším případě bude problém s jejich provozem). Lokalizace se v ČR dělá vždy na anglickou verzi jedné konkrétní ROM, na další verze je potřeba aktualizace ...

    PavelR.

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Hm, takže to chce anglickou verzi ROM + odpovídající češtinu.
    Na skrýnšotech od JirkyP je čeština LengFull.CAB 4.67MB. Ta je asi od Eurotelu. Já jsem ze své (T-Mobile ROM) ze souboru TMDCZCustomize.sa.CAB vydoloval soubor loc_full.006 a následně přejmenoval na loc_full.CAB. Je to určitě čeština, zkusil jsem instalaci. Tento soubor má ale pouhých 3.95MB. JirkaP ale nemá na seznamu programů v ROM skvělý GPRS monitor o který bych určitě nerad přišel. Tak vám tedy nevím co tam vlastně "nahrnout".
    Co vzít jen nějaký nejnovější NB.nbf a RADIO_.nbf a EXT ROM použít původní, vykopírovanou z českého originálu, jen mírně upravenou ?
    Jde mi jen o - opravit vychytané chybky, vyhodit z ROM foto kontakty a T-Mobile tapety, témata, přednastavení a přidat jeden program.
    Teď mě ještě napadlo - co když vyhodím fotokontakty a čeština se je bude snažit počeštit ? Ach jo, život nespokojence není peříčko.

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Hm, takže to chce anglickou verzi ROM + odpovídající češtinu.
    ... ano, pokud ale používate jen tzv. malou lokalizaci neměl by být problém s žádnou ROM. Pokud chcete přeložené UI a máte jinou ROM než tu, která byla původně ve vašem MDA2 a nejedná se o oficiální upgrade dodaný operátorem zde v CR (tj. byla by k dispozici i aktualizace češtiny pro tuto novou ROM), může se stát, že něco bude v souvislosti s lokalizací zlobit (např. nepřeložené aplikace atd.). Již jsem to na ce4you zmiňoval v souvislosti s MDA1 a XDA1, opravdu nelze zajistit, aby lokalizace fungovala na všech verzích ROM, které byly vydány všemi operátory popř. distributory, kteří toto zařízení v různých zemích prodávají. Stejně tomu je i v případě MDA2 a XDA2. Pokud ale T-mobile v CZ a Eurotel vydají nějaký upgrade, bude vždy pro něj dostupná i bezproblémová a úplná lokalizace.

    Na skrýnšotech od JirkyP je čeština LengFull.CAB 4.67MB. Ta je asi od Eurotelu. Já jsem ze své (T-Mobile ROM) ze souboru TMDCZCustomize.sa.CAB vydoloval soubor loc_full.006 a následně přejmenoval na loc_full.CAB. Je to určitě čeština, zkusil jsem instalaci. Tento soubor má ale pouhých 3.95MB.
    ... to je v pořádku, neboť v případě T-mobilu je lokalizace "ořezaná" na co nejmenší velikost neboť CAB soubor putoval do Extended_ROM, kde bylo potřeba šetřit místem i pro jiné aplikace, které byly v ER uloženy. U Eurotelu byla čeština na CD ...

    JirkaP ale nemá na seznamu programů v ROM skvělý GPRS monitor o který bych určitě nerad přišel.
    ano, GPRS monitor je velmi dobrý. Nic vám nebrání si tento program zahrnout do vámi upravené Extended_ROM

    Teď mě ještě napadlo - co když vyhodím fotokontakty a čeština se je bude snažit počeštit ? Ach jo, život nespokojence není peříčko.
    ... zde žádný problém nebude ...

    PavelR.



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    77

    Kde mam zjistit kodovani pro rom 4.01.16 nebo A30.06?

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jestli jsem to dobře pochopil, tak k upgrade potřebuji 3 nbf soubory. To znamená, že po zazálohování stávající verze bych měl mít také 3 nbf soubory. Které kdyby znova nahrál, tak to bude v původním stavu. Teď je jen nějak dostat ven. Je to tak?
    A pokud to tak půjde, zajímalo by mne zda se někde ukládá informace, že jsem si nahrál novou ROM a poté tam (když bych potřeboval reklamovat) vrátil zpět tu původní. Takže by mě stejně řekli, že jsem přišel o záruku.

    Nevím jak pro ostatní, ale pro mne je ztráta záruky docela podstatná. Jsem nováček s PDA a rozhodně se mi může stát, že provedu něco a PDA bude muset na servis. Má někdo se zálohováním původní ROM zkušenosti?

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Bud
    Jestli jsem to dobře pochopil, tak k upgrade potřebuji 3 nbf soubory. To znamená, že po zazálohování stávající verze bych měl mít také 3 nbf soubory. Které kdyby znova nahrál, tak to bude v původním stavu. Teď je jen nějak dostat ven. Je to tak?
    A pokud to tak půjde, zajímalo by mne zda se někde ukládá informace, že jsem si nahrál novou ROM a poté tam (když bych potřeboval reklamovat) vrátil zpět tu původní. Takže by mě stejně řekli, že jsem přišel o záruku.

    Nevím jak pro ostatní, ale pro mne je ztráta záruky docela podstatná. Jsem nováček s PDA a rozhodně se mi může stát, že provedu něco a PDA bude muset na servis. Má někdo se zálohováním původní ROM zkušenosti?
    ANO pokud budete chtít přepsat všechny 3 ROM tak budete potřebovat tyto 3 soubory "ms_.nbf", "NK.nbf" a " Radio_.nbf".

    Jinak souhlasím s Vámi pokud se jedná o ztrátu záruky může to být pro některé uživatele nepřekonatelná překážka. Ale pokud se přes ní přenesou určitě nebudou litovat.

    A provádět změny lze pouze a jen v souboru "ms_.nbf" .

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-05-2010, 20:25
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2010, 16:59
  3. Loox 600 - PC nenajde pocket PC zařízení při flashování ROM
    Od BinLadin v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 14:47
  4. Flashování MDA II
    Od trend99_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 14:38
  5. Flashování
    Od Kouďák v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2006, 18:07