Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 117

Téma: Flashování XDA II zařízení - jak na to?

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    PS: Ja tomu dříve rozuměl tak, že editace ExtendedROM je úplně jiná a nezávislá činnost od upgrade ROM (operačního systému).
    ExtendedROM je přeci jen něco jako ReadOnly část flashdisku, ze které se po studeném startu automaticky pustí instalace bonusových aplikací, nastavování GPRS a MMS pro daného operátora, instalace lokalizace, atd... Ne?

    A o to já v zásadě nestojím. Chci novější (nejnovější stabilní) verzi ROM operačního systému (protože mám tu starou 53 a chci 6x). Bonusové aplikace od TMO mi vyhovují. Je v tom nějaký problém?

    Mohu prostě provést upgrade ROM podobně, jako se dělal na MDA-1 - tedy buď spuštěním instalačního EXE, nebo nabootováním z SD karty? A mohu nechat ExtendedROM tak, jak je, protože mi její obsah vyhovuje?

    A nebo se upgradem ROM ta ExtendedROM snad automaticky smaže a musím si ji vytvořit znovu? Pokud ano, tak mi jde pouze o její zálohu a následné obnovení.

    Já mám zatím jen zkušenosti s flashováním MDA1 - a to několikanásobné - dával jsem tam různé verze ROM - testovací, s WM2003, atd... Někdy jsem instalaci prováděl z SD karty, někdy pomocí instalačního EXE. Jaký je tedy rozdíl v upgradování MDA1 a MDA2?

    Pokud bych někdy chtěl editovat instalační proceduru v ExtendedROM, tak například proto, abych si tam dal třeba právě automatickou instalaci (nastavení) mých e-mailových účtů tak, abe se po studeném startu znovu správně nastavily. Ale je toto vůbec možné?
    Toto by mohl být jediný důvod, proč si "uvařit" vlastní ExtendedROM - tedy udělat si ji tak, aby po studeném startu nainstalovala MDA2 do kompletně použitelné podoby - tedy včetně všeho potřebného SW, nastavení emajlových účtů, nastavení ICQ a prostě všechna dalsí nastavení tak, abych mohl resetovat MDA do alelujá, ale vždy po instalaci z ExtendedROM by se mi dostalo do okamžitě použitelného stavu. Tedy přidání nového e-mailového účtu bych řešil jeho přidáním do konfiguračního souboru v ExtendedROM a následným coldresetem. Ale to mi přijde jako čirá fantazie, ne?

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    Když si přečteš celý článek o flashovani MDA/XDA2 tak zjistíš, že všechny Tvé požadavky jsou splnitelné.Jenom...bez práce nejsou koláče...musíš si to prostě sestavit sám a natáhnout - v každém případě celé - jen samostatná ROM nejde.A Celý flash na netu ani nikde v žádném exáči neseženeš.Jediný doposud známý postup je popsán v článku.A pokud na nás budou operátoři sr..kašlat tak Ti neudělá ani žádný servis autorizovaný vůbec ne a neautorizovaný je na tom stejně jako my - osobně jsem se o tom přesvědčil.Nádherná byla věta ... ano flashnu Vám ji ale podepíšete mi papír, že když se s tím něco stane tak je to na Váš účet.... Takže žádné naříkání a vzhůru do práce , při pondělku je to bezva jak začít týden s adrenalinovými sporty.



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    I mne připadá, že uživatele Arkobad si ten článek o Flashování přečetl rychle a neví co mu vlastně flashování dá.
    Proto doporučuji uživateli Arkobald nejdříve si pořádně přečíst celý článek a případně i jiné diskuze na toto téma, než se do toho pustí.
    V článku je odkaz na německý upgrade ROM, který si stačí ztáhnout a spustit a ono se provede flashování. Ale budeš mít vše nastaveno, tak jak jak to německý T-Mobil chtěl. Což pokud máš například českýho Oskara nebo Eurotel nebudu to pravý ořechový. A hlavně nebudeš moc využít paměť EXT-ROM k obrazu Svému.

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    1) A jak to udelat s tou zalohou nastaveni e-mailovych uctu?

    2) Navod je prima, ale vzhledem k tomu, ze vetsina majitelu ma MDA2 od TMO, tak mi nerikejte, ze uz nekdo nepripravil upgrade obsahujici nejakou nejnovejsi anglickou verzi ROM a k tomu puvodni ExtendedROM od TMO tak, aby se to jen stahlo a nainstalovalo. Kdyz toho neni schopen TMO sam, mohl by to nekdo udelat a dat to nekam ke stazeni.

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Nebo by bylo dobry se alespon nejak ujednotit na tom, ktera verze ROM je pro MDA2 v tuto dobu nejvhodnejsi. Nejaka co mozna nejnovejsi, anglicka, ale stabilni. Jake jsou tedy zkusenosti s jednotlivymi ROM a ktera je tedy ta nejvhodnejsi?

    Pouzivam MDA k praci a ne na hrani a tak bych rad minimalizoval cas potrebny pro upgrade (a nasledne rozhozeni emajlu a dalsich potrebnych veci) a hlavne bych rad minimalizoval nejake nestability po upgrade.

    Take bych rad podekoval autorovi clanku a poprosil bych ho, aby treba po tydnu od uverejneni prosel vsechny reakce a pripominky v diskusi a clanek pokud mozno aktualizoval/doplnil - o zkusenosti a postrehy uzivatelu. Je totiz nesmirne obtizne (kdyz se pro upgrade rozhodnu) vedle clanku procitat jeste (pro jistotu a pro prakticke zkusenosti) celou diskusi a jeste se divat na vsechny linky, ktere se v diskusi vyskytnou (treba na XDA-Developers). Proste takova "SecondEdition" toho clanku by bodla ;-)

    Diky

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    K předch. příspěvku:
    ad1. Nevím, ale docela by to bodlo.Museli by se na to podívat chytré hlavy a nebo vypreparovat nastaveni do zvláštního souboru.Zamyslím se.:?
    ad 2. Je to pole neorané, když se o to pokusíte bude Vaše sláva nehynoucí.Já to všechno překopal (vyhodil sem např GPRS monitor - používám jiné aplikace) a přidal některé své. Vrátil jsem se z 1.66.xx k 1.60.xx neb mi vadily chyby v češtině - poslední verze co stíhá je 1.60.xx a chodí dobře.BT stejně instaluju z doplňku.Když tak pište na osobní e-mail nebo pokud jste z Prahy se můžeme sejít a ňejakou spolupráci vymyslíme
    Honza

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    Pro Arkobad-přišel mi e-mail na soukr.adresu leč byl s virem a nepustilo ho AVG



  8. #38
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Arkobad:
    No tak jak si chtěl původní rom t-mobile rom s novejsi systémovou a phone částí tak tady to už někdo opravdu dělal.

  9. #39
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    No to je blaho být zase o něco chytřejší. Tímto tedy veliké díky za váš čas, pěkný článek a za předané "nouhau". ( Naše domluva platí ! ) Ještě jednou díky !!! :yes:
    Potvrzuji, že co jiri.cech slibi to i splní. )

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    No to je blaho být zase o něco chytřejší. Tímto tedy veliké díky za váš čas, pěkný článek a za předané "nouhau". ( Naše domluva platí ! ) Ještě jednou díky !!! :yes:
    Potvrzuji, že co jiri.cech slibi to i splní. )
    JAK JINAK TAKY.

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    No nastesti jiz existuje nastroj, ktery ExtendedROM odblokuje i pro zapis, takze si tam mohu naflashovat jakoukoli ROM a pak do ExtendedROM uz jen nakopiruju obsah puvodni ExtendedROM - a to primo na MDA2 (kdyz si pred tim udelam zalohu puvodni ExtROM obycejnym pruzkumnikem na SD kartu).

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    PS: Uz jste nekdo zkousel upgradovat na nejnovejsi ROM 1.72? (T-Mobile xda-2 rom ruu172104wwe with BT stack)



  13. #43
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Arkobad
    No nastesti jiz existuje nastroj, ktery ExtendedROM odblokuje i pro zapis, takze si tam mohu naflashovat jakoukoli ROM a pak do ExtendedROM uz jen nakopiruju obsah puvodni ExtendedROM - a to primo na MDA2 (kdyz si pred tim udelam zalohu puvodni ExtROM obycejnym pruzkumnikem na SD kartu).
    Kdyby sis nejdříve přečetl celý článek o flashování ( zde ), tak bys věděl, že v MDA2/DATAPHONE2 jsou 3 ROMky a ne jen jedna EXT-ROM.
    A vykopírováním souborů z EXT-ROM máš jen malé částky ROMky EXT-ROM, které jsou ti bez teho souboru ms_.nbf zcela na nic. A to nemluvím o zvývajících dvou.
    Jinými slovy máš sice programy obsažení v EXT-ROM, ale to nemá se zálohame jednotlivých 3 ROMek vůbec nic společného.

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Citace Původně odesláno od Arkobad
    No nastesti jiz existuje nastroj, ktery ExtendedROM odblokuje i pro zapis, takze si tam mohu naflashovat jakoukoli ROM a pak do ExtendedROM uz jen nakopiruju obsah puvodni ExtendedROM - a to primo na MDA2 (kdyz si pred tim udelam zalohu puvodni ExtROM obycejnym pruzkumnikem na SD kartu).
    Kdyby sis nejdříve přečetl celý článek o flashování ( zde ), tak bys věděl, že v MDA2/DATAPHONE2 jsou 3 ROMky a ne jen jedna EXT-ROM.
    A vykopírováním souborů z EXT-ROM máš jen malé částky ROMky EXT-ROM, které jsou ti bez teho souboru ms_.nbf zcela na nic. A to nemluvím o zvývajících dvou.
    Jinými slovy máš sice programy obsažení v EXT-ROM, ale to nemá se zálohame jednotlivých 3 ROMek vůbec nic společného.


    Takze neni mozne provest upgrade pomoci nejake hotove zahranicni (treba TMO ci O2) distribuce a pak si do ExtROM jen nahrat obsah puvodni ExtROM? Podle mne ano, proc podle tebe ne? Podle me presne k tomuto ta utliltka na odemceni ExtROM i pro zapis je - aby si clovek nemusel pripravovat vlastni instalacni soubor, pouzil nejaky hotovy (treba od O2) a pak si jen prepsal obsah ExtROM na ten, ktery tam mel puvodne od sveho operatora. Vzdyt cely vtip a vyznam ExtROM je prave v tom, ze je mozne mit jednotne univerzalni verze ROMky operacniho systemu a veskera customizace pro jednotlive operatory + jejich bonusove aplikace jsou prave v ExtROM, ne???
    Opravdu jsi cetl toto: http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?p=40412#40412

  15. #45
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Arkobad
    Takze neni mozne provest upgrade pomoci nejake hotove zahranicni (treba TMO ci O2) distribuce a pak si do ExtROM jen nahrat obsah puvodni ExtROM? Podle mne ano, proc podle tebe ne? Podle me presne k tomuto ta utliltka na odemceni ExtROM i pro zapis je - aby si clovek nemusel pripravovat vlastni instalacni soubor, pouzil nejaky hotovy (treba od O2) a pak si jen prepsal obsah ExtROM na ten, ktery tam mel puvodne od sveho operatora. Vzdyt cely vtip a vyznam ExtROM je prave v tom, ze je mozne mit jednotne univerzalni verze ROMky operacniho systemu a veskera customizace pro jednotlive operatory + jejich bonusove aplikace jsou prave v ExtROM, ne???
    Opravdu jsi cetl toto: http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?p=40412#40412
    Není možné, protože nelze nahrávat ( přepisovat ) jednotlivé soubory ( *.CAB ) v EXT-ROM případně měnit soubor config.txt.
    Tam ty jednotlivé soubory dostaneš pouze a jen flashnutím - pomocí programu HimaUpgradeUt.exe


Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-05-2010, 19:25
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2010, 15:59
  3. Loox 600 - PC nenajde pocket PC zařízení při flashování ROM
    Od BinLadin v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 13:47
  4. Flashování MDA II
    Od trend99_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 13:38
  5. Flashování
    Od Kouďák v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2006, 17:07