PS: Ja tomu dříve rozuměl tak, že editace ExtendedROM je úplně jiná a nezávislá činnost od upgrade ROM (operačního systému).
ExtendedROM je přeci jen něco jako ReadOnly část flashdisku, ze které se po studeném startu automaticky pustí instalace bonusových aplikací, nastavování GPRS a MMS pro daného operátora, instalace lokalizace, atd... Ne?
A o to já v zásadě nestojím. Chci novější (nejnovější stabilní) verzi ROM operačního systému (protože mám tu starou 53 a chci 6x). Bonusové aplikace od TMO mi vyhovují. Je v tom nějaký problém?
Mohu prostě provést upgrade ROM podobně, jako se dělal na MDA-1 - tedy buď spuštěním instalačního EXE, nebo nabootováním z SD karty? A mohu nechat ExtendedROM tak, jak je, protože mi její obsah vyhovuje?
A nebo se upgradem ROM ta ExtendedROM snad automaticky smaže a musím si ji vytvořit znovu? Pokud ano, tak mi jde pouze o její zálohu a následné obnovení.
Já mám zatím jen zkušenosti s flashováním MDA1 - a to několikanásobné - dával jsem tam různé verze ROM - testovací, s WM2003, atd... Někdy jsem instalaci prováděl z SD karty, někdy pomocí instalačního EXE. Jaký je tedy rozdíl v upgradování MDA1 a MDA2?
Pokud bych někdy chtěl editovat instalační proceduru v ExtendedROM, tak například proto, abych si tam dal třeba právě automatickou instalaci (nastavení) mých e-mailových účtů tak, abe se po studeném startu znovu správně nastavily. Ale je toto vůbec možné?
Toto by mohl být jediný důvod, proč si "uvařit" vlastní ExtendedROM - tedy udělat si ji tak, aby po studeném startu nainstalovala MDA2 do kompletně použitelné podoby - tedy včetně všeho potřebného SW, nastavení emajlových účtů, nastavení ICQ a prostě všechna dalsí nastavení tak, abych mohl resetovat MDA do alelujá, ale vždy po instalaci z ExtendedROM by se mi dostalo do okamžitě použitelného stavu. Tedy přidání nového e-mailového účtu bych řešil jeho přidáním do konfiguračního souboru v ExtendedROM a následným coldresetem. Ale to mi přijde jako čirá fantazie, ne?