Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 117

Téma: Flashování XDA II zařízení - jak na to?

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    ... to je v pořádku, neboť v případě T-mobilu je lokalizace "ořezaná" na co nejmenší velikost neboť CAB soubor putoval do Extended_ROM, kde bylo potřeba šetřit místem i pro jiné aplikace, které byly v ER uloženy. U Eurotelu byla čeština na CD ...
    A co tam je "orezano" ? Hezky Cesky tam mam zcela vse vcetne napovedy. Navic je tam oproti Errortelu jeste ten GPRS monitor a ten je taky cesky. Cekal bych, ze cestina bude naopak rozmernejsi ...
    ***
    Snad uz posledni dotaz prede dnem D. Jaka posledni verze ROM jeste funguje dobre s puvodni cestinou od T-Mobile - kdopak vi a odpovi ....

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    GPRS Monitor není problém přidat do jakékoliv verze ROM. Stačí mít jen ten soubor *.CAB.
    Jinak bezproblémový chod s češtinou je verze ROM 1.60 ( alespoň ta verze BUILD 3273 dodávaná s DATAPHONE2 ).
    Problémy s vyšší verzí ROM ( dály se to tak nazvat ) a s češtinou jsem popisoval zde a na dalších stránkách této diskuze.
    Pokud potřebujete novou verzi ( build ) češtiny tak se obraťte na Moravii-consulting. Já osobně jsem nepochodil. Přestože po telefonickém hovoru mi zpočátku tvrdili, že již je novější verze, ale následný email mi řekl, že je to poslední verze. Bohužel



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    Už jsem JirkoviP tolikrát děkoval veřejně a i soukromě, že by ho to snad už ani nepotěšilo .Přesto - díky ještě jednou.V článku není nic, co bych nepotvrdil do puntíku.Je to perfekt kuchařka a když neflashujete každý den tak spoustu pozaponínáte a je třba si to připomenout.
    Jinak - skutečně poslední verze na které pracuje čeština od ET je 1.60 - odzkoušeno (včera jsem se k ní vracel :? neb englicky vládnu málo ale hlavně potřebuju CZ klavesnici.)
    Dotaz na PavlaR - existuje soubor s pouze tzv. Malou lokalizací? Tedy aby šla klavesnice a čtení českých souborů na XDA2? Pokud ano určitě by to řešilo problém. Je mi (a asi všem) jedno jestli mám OS v angličtině a taky vše ostatní.Ale není mi jedno, když nemůžu napsat/přečíst e-mail v češtině nebo si přečíst česky psaný soubor ve wordu.Na P900 se nainstalovala česká klávesnice a tři soubory s fonty a bylo to.
    Díky
    Honza

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    A co tam je "orezano" ? Hezky Cesky tam mam zcela vse vcetne napovedy. Navic je tam oproti Errortelu jeste ten GPRS monitor a ten je taky cesky. Cekal bych, ze cestina bude naopak rozmernejsi ...
    ... "vyrobni tajemstvi", omlouvam se nicmene na funkcnost a dostupnost funkci lokalizace na T-mobile MDA2 to nema zadny vliv...

    Snad uz posledni dotaz prede dnem D. Jaka posledni verze ROM jeste funguje dobre s puvodni cestinou od T-Mobile - kdopak vi a odpovi ....
    ... verze build 3243 s aktualizaci, ktera je dostupna na webu T-mobilu by mela fungovat na T-mobile ROM (popr. i jinych) az do verze 1.60.xx.

    PavelR.

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Honzabr
    Už jsem JirkoviP tolikrát děkoval veřejně a i soukromě, že by ho to snad už ani nepotěšilo
    Ale potěšilo.
    Dík.

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od Honzabr
    Dotaz na PavlaR - existuje soubor s pouze tzv. Malou lokalizací? Tedy aby šla klavesnice a čtení českých souborů na XDA2? Pokud ano určitě by to řešilo problém. Je mi (a asi všem) jedno jestli mám OS v angličtině a taky vše ostatní.Ale není mi jedno, když nemůžu napsat/přečíst e-mail v češtině nebo si přečíst česky psaný soubor ve wordu.Na P900 se nainstalovala česká klávesnice a tři soubory s fonty a bylo to.
    Díky
    Honza
    Ze své originální ROM MDAII od T-Mobile jsem vydoloval dva soubory - loc_full.CAB a loc_lite.CAB. Mám pocit, že ten druhý je to, co hledáte. Jestli máte zájem, pošlu vám ho na mail. Cca 1 megabajtík ...

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    Senzace. ok1fjb@volny.cz Po vyzkoušení dám report.
    Honza



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Než se rozbuším své srdce úplně v onen okamžik (doufejme, že ne na posledy), bych mě zajímalo ještě, která z udávaných ROM je lepší pro DataPhone II ve spojení s Oskarem. Jestli rom_1.60.07_-_radio_1.06.01 od T-Mobile DE, která má 39MB, nebo Xda_II_Upgrade_v16050 od Qteku, která má 25MB. Předpokládám, že pokud chci plně funkční češtinu, tak nemá cenu použít ruu166131wwe_cdl_sku1. Proč vlasntě jsou tak velké rozdíly ve velikosti mezi ROM 1.60 od T-Mobile DE a od Qteku? Je to díky obsaženým programům v ExtROM?

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    15

    Zdravím.
    Zatím se do toho sice nehodlám pouštět, ale přesto, že píšete proč se vracet k DOSU, když upgraduji na W2k, by mne zajímala možnost zálohování současné ROM. Nejde mi v tomto případě ani tak o záruku (i když jsem přesvědčen, že i z tohoto důvodu by to stálo za to zálohu mít) ale spíše co když mne nové možnosti zase na druhou stranu připraví o něco podstatného a potřebného a budu se chtít k původní verzi vrátit.

    Mimochodem k té teorii permanentního pokroku :
    Již v několika firmách jsme po neustálých problémech s Win XP přešli zpět k W2K a nejednou je po většině problémů (naprosto nedefinovatelné výpadky v síťovém provozu, stabilita -> tolika pádů systému jsem od dob W95 nezažil, a pod.)


  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Sláva, hurá, povedlo se, jupí ...
    Tak jsem na základě skvělého článku JirkyP upgrejdnul svojí mašinku. Musím konstatovat, že adrenalinový sport lze provozovat i na židli u klávesnice.
    Zvláště hlášení ve smyslu "nyní mažu stávající ROM" je velice povzbudivé. Tak v mém MDAII od T-Mobilu se skví ROM 1.60 a RADIO 1.10.
    Vzal jsem Xda_II_Upgrade_v16050.exe, z tohoto souboru použil vše, jen z ms_.nbf vyházel totálně všechno a nahradil původním balíčkem od T-Mobilu vykopírovaným předem z EXT ROM. Tento balíček jsem pak různě poupravoval, některé aplikace nahradil novějšími, úplně jsem vyhodil T-Mobile customizace (tapety, témata, přednastavené připojení) a jako splash obrázky nastavil OSKAR úsměv. Na konec instalace jsem přidal původní češtinu vydloubnutou z TMDCZCustomize.sa.CAB jako jediného pro mě užitečného souboru.
    Po hard resetu je vše česky, nemám tam ty hnusné růžové tlačítka, přednastavená připojení GPRS, WAP, MMS a kdovíčeho od T-Mobile, které jsem vždy otrocky vymazával a nahrazoval OSKAR nastavením. (
    No jsem prostě blahem bez sebe.
    Jirko ještě jednou díky, nebýt tvého článku, asi bych to nerisknul. :yes: :yes: :yes:

    Snad jen poslední dotaz - když bych chtěl někdy do budoucna provést změnu jen v EXT ROM - je nutné vždy nahrávat všechny tři ROM :?:

    Tímto také pozdravuji T-Mobile - jejich stránku http://t-mobile.cz/mda/Upgrade2.aspx si mohou díky JirkoviP a svělému webu ce4you strčit klidně za klobouk.

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Snad jen poslední dotaz - když bych chtěl někdy do budoucna provést změnu jen v EXT ROM - je nutné vždy nahrávat všechny tři ROM :?:
    Ne, pokud bude v adresáři pouze "ms_.nb" přehraje se pouze tato ROM . Pokud však se něco pokazí není třeba zoufat a překopírovat všechny 3 sobory *.nbf a flashnout to celé znovu.
    Jinak i já nedám dopustit na ROM z Xda_II_Upgrade_v16050.exe.
    S jídlem roste chuť a při příštím Flashování si to ještě zlepšíte. To mi věřte. Na první flash se sice nezapomíná, ale s jídlem roste chuť a zvětšuje se i velikost souboru config.txt


    For jiri.cech
    Už se těším na splnění Vašeho slibu.

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    V případě, že by někdo potřeboval toto by měla být verze ROM prodávaná Eurotelem pro DATAPHONE2.
    R: 1.05.12
    G: 1337.12
    D: 1.03.00 USA

    Nezkoušel jsem jí a ani nevím jaký jsou pro ní kódy. ( takže opatrně )



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    JirkoP prosim te - ma na rychlost PDA zarizeni vliv velikost volne pameti ? Mam pocit, ze cim je pamet vice zaplnena, ma moje masinka pomalejsi odezvu. Ma na rychlost vliv poradi instalace programu - umisteni v pameti ? Napriklad casto pouzivane instalovat nejdrive ? Nevim proc, obcas se zarizeni silene zpomali a obrazovka se straaaasne pomalu prekresluje. Jindy je to zase OK. Tak nevim ...

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Podle mne vliv obsazenosti paměti na rychlost má, ale až pokud se už blížíš k plné obsazenosti. Pořadí instalovaných programů na to vliv nemá.
    S největší pravděbodobně bych viděl problém v nějaké aplikaci která je určena pro PPC2002 a běh pod PPC 2003 jí nedělá dobře. ( některé aplikace určené pro PPC2002 si na PPC2003 ani nespustíš )

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Tedy možná jsem natvrdlej, ale mě ten návod přijde stále příliž obecnej a komplikovanej.

    Já chci jediné:
    - Stahnout si (odkud?) nejnovější (avšak stabilní) verzi ROM vhodnou pro MDA2. Asi by měla být anglická.

    - Rád bych si zazálohoval původní ROM pro případ potíží či reklamace

    - Chci ponechat obsah ExtendedROM nezměněný - to znamená, že chci po instalaci nové verze ROM nainstalovat ty samé bonusové aplikace, jaké jsem tam měl původně (přímo od T-Mobile). Na tom prostě nechci nic měnit.

    - Nechci zálohovat stav celého MDA před upgradem (nainstalovaný soft) a pak to obnovovat. Chci si vybrané/užitečné aplikace nainstalovat znovu. PIM si mi obnoví z Outlooku, ALE CHTĚL BYCH SI ZAZÁLOHOVAT A POSLÉZE OBNOVIT DŮLEŽITÁ NASTAVENÍ - JAKO TŘEBA MAILOVÉ ÚČTY - mám jich tam dost a představa, že budu znovu vyplňovat všechny ty POP a SMTP servery, hesla, atd... mě docela děsí.

    Prostě chci bezbolestnou cestu - teď mám verzi 1.53 a chci 1.6x, chci zachovat ExtendedROM (tedy standardní paletu bonusových aplikací od TMO), chci zachovat nastavení mailových účtů. Aplikace si nainstaluji znovu a PIM data natáhnu z outlooku.

    Je toto možné, nebo je to jen zbožné přání? Jak to mám udělat?

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-05-2010, 19:25
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2010, 15:59
  3. Loox 600 - PC nenajde pocket PC zařízení při flashování ROM
    Od BinLadin v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 13:47
  4. Flashování MDA II
    Od trend99_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 13:38
  5. Flashování
    Od Kouďák v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2006, 17:07