Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Změna velikosti PagePool - zvýšení rychlosti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    110

    Změna PagePool (stránkovací soubor)

    Ahoj..na tomhle fóru plném specialistů mi to sice příjde jako nošení dříví do lesa, ale kdyby náhodou, tak přece jenom:

    Page Pool je velmi důležitá veličina všech WM5 a WM6 zařízení, jejíž správné nastavení může významně zvýšit rychlost (na úkor volné RAM). Je to vlastně velikost RAM vyhrazená k vykonávání kódu v daný čas. Výhodu většího Pool Page je možno pocítit při běhu několika náročných programů.

    RAM je využívána dvěma věcmi: Daty a kódem. Každý kód, který nemůže být zpracován v ROM musí být nahrán do RAM a vykonán odsud. Velikost Page Pool určuje kolik RAM má být určeno pro kód.

    (převzato z nějakého EN fóra)

    Zde je návod, jak si velikost PP nastavit. Osobně to mám vyzkoušeno na MDA Vario, a musím říct, že ten rozdíl je neuvěřitelný. Původně jsem měl 4MB a nastavil jsem na 8MB.

    1.) Takže nejprve si při bootu, nebo v Start/Settings/Device Information zjistěte verzi OS. Já mám například 4.0.0.0

    2.) Nainstalujte si v zařízení EnableRapi.cab a pro jistotu udělejte SR.

    3.) Připojte se přes Active Sync

    4.) Otevřete si složku podle Vaší verze OS (WM5, 4.0.0.0, 6.0.0.0).

    5.) Spusťebackup.bat pro zazálohování Vašeho aktuálního nastavení pro případ že by něco šlo špatně - nahrání zálohy zpět se provede přes restore.bat

    6.) Spusťe 6mb pool.bat pro nastavení velikosti PagePool na 6MB, 8mb pool.bat pro nastavení PP na 8M a tak dále.

    7.) Proveďte Soft Reset.


    Při tomto postupu nedojde k ŽÁDNÉ ZTRÁTĚ DAT ANI NASTAVENÍ.

    http://rapidshare.com/files/69145516/ChangePagePool.zip


    Zde je utilitka POUZE pro MDA Vario aka HTC Wizard

    Wizard Service Too: jde pomocí ní dělat v přehledném grafickém prostředí spostu věcí...Získávat info o telefonu (jestli je G3/G4 atd.), měnit hodnotu PagePool, číst/psát ROM, pracovat s CID blokem a tak dále...

    http://rapidshare.com/files/69675068/WST_v4.2.1.zip

    MRH Edit Nauč se vkládat odkazy, CODE tag slouží pro něco jiného. Navíc oba odkazy nefugnují!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele jkubovic
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    45

    Takze ja mam podla konfiguracie celkovu RAM 44 MB, co zodpoveda velkosti PagePool 12 MB. Takze by som mal mat Wizarda "rychleho jak prase" :-) a tuto utilitku nepotrebujem. V popise tejto utilitky je dokonca toto nastavenie vedene ako Official, takže postup je dobry len pre tych, co si nahravali neoficialnu ROM so zmensenym PoolPage (a tym padom viac volnej RAM) a teraz by to chceli upravit.
    Inac volnu RAM mam po softresete 25 MB, po hardresete okolo 28 MB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od Onygzz
    Kód:
    http://rapidshare.com/files/69145516/ChangePagePool.zip
    Prosím nemohol by si to uploadnuť niekde narapida alebo inde, lebo povodný link je death.
    Dík:!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    6

    da sa nejako zistit aka je aktualna velkost pagepoolu a ma vyznam nejako menit ho na FS n560?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Citace Původně odesláno od Onygzz
    Ahoj..na tomhle fóru plném specialistů mi to sice příjde jako nošení dříví do lesa, ale kdyby náhodou, tak přece jenom:
    Page Pool je velmi důležitá veličina všech WM5 a WM6 zařízení, jejíž správné nastavení může významně zvýšit rychlost (na úkor volné RAM). Je to vlastně velikost RAM vyhrazená k vykonávání kódu v daný čas. Výhodu většího Pool Page je možno pocítit při běhu několika náročných programů...
    Zas tak výrazná veličina u WM to není, to jen tak ze zkušenosti... má to své klady, má to své zápory... a možná by bylo i dobré podotknout, že uživatel by si nejdříve o tomto tématu měl přečíst více, než se do něčeho začne pouštět!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10

    vyskusal to niekto na HTC TyTN II Kaiser?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Osobně otestováno u HTC TyTN a bez problémů... snad jen, že to opravdu není výrazný rozdíl a narazil jsem kdysi na dohad, že ona hodnota 6 MB PagePool je de facto nejlepší... prakticky to asi ani nepoznáte, je zde příliš faktorů, které rychlost ovlivňují, tak je velmi těžké to nějak změřit... co vím, tak podle výkonnostních testů nebyl mezi 4 MB a 6 MB prakticky rozdíl...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10

    diky. mozno skusim. inak ked tak pozeram nove ROMKy od shapsa, dutyho vsetky maju pagepool nastavene na 32 MB. sice su to ROMky s WM 6.1. zeby 6.1tka lepsie vyuzivala tuto "funkciu".
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Změna velikosti písma při psaní sms
    Od Herris_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 01:14
  2. Problem-zmena pagepool
    Od zavor13 v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 07:11
  3. Změna nastavení velikosti ikon
    Od bryndak v sekci + Registry
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-02-2006, 16:58