Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: iPAQ hx4700 - POSTUP WM6

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    Prosím kohokoliv o přesný postup (krok za krokem), jak do hx4700 dostat WM6. Prosím nic jiného nepište, jen poraďte. V ostatních příspěvkách je celkem nepřehledno.
    Není potřeba uvádět konkrétní odkazy na soft, stačí jen název a co s tím...

    Děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Toto je nepřehledné? :? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Aby sme neboli zas takí , každý sme nejako začínali, tu je niečo k dobru na túto tému:
    Ak si stiahneš z
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=325727
    Kozhurovu Windows Mobile 6 .0.7.0 Release 4 ENG tak vo vnútri toho raru je Readme.txt a v ňom je jedna z dvoch možností flashovania.
    Podľa tej prvej som išiel ja (druhá je s použitím SD karty).
    Ak ju do "chlpa" dodržíš tak by sa Ti to malo podariť.
    Dovolil som si ten návod od tiaľ vycucnúť a prilepiť ho sem.

    To begin with if you want to flash your device using cradle,you have to:
    1.In processes (CTRL+ALT+DEL) you must kill Wcesscom.exe
    2.Then Enter in Bootloader (Contacts+iTask+Reset)
    3.Put your device on usb cradle.
    4.Run mtty11a.exe
    5.In "Port" choose \\.\WCEUSBSH001 and click OK
    6.Write command: lnb OS_WM6.nb0
    7.Wait
    8.Enjoy yourself

    Na požiadanie pripájam voľný preklad (s mojim doplnkom a komentárom-OPRAVENÝ-CHÝBAL BOD 2!!!)
    Pozor - body 0.-2. robíme v odpojenom hx4700 od PC !!!
    0. Odporúčam najprv uzavrieť všetky bežiace programy
    0,5. Vykonať na hx4700 najprv SwR (CONTACTS+MAILERinbox+RESET platí pre WM5 a vyšší) - pre WM2003 vykonať HWreset (kalendář+iTask+reset)
    1. V "Správcovi úloh" v záložke "Procesy" (CTRL+ALT+DEL) musíte ukončiť proces Wcescomm.exe (MS ActiveSync) aby sa nepobil s terminálom
    2. Prepneme hx4007 do Bootloadera (CONTACTS+iTask+RESET) – display je funkčný ale nepodsvietený (hore nápis „Serial“, v strede logo HP a dole nápis „v1.01“)
    3. Zapojte hx4700 do USB kolísky a počkajte až ho MSW detekuje ako HP... (indikuje iba v prípade prvého použitia)
    4. Spustite Multi-port terminál mtty11a.exe (je obsahom instalačnej sady RELEASE 4)
    5. V položke "Port" zvoľte \\.\WCEUSBSH001 a kliknite na OK (tento port je možné navoliť iba ak je hx4700 v Bootloaderi)
    6. Zapíšte (nie kopírovať) do okna terminálu príkaz: lnb OS_WM6.nb0 (je to biele okno v šedom okne terminálovej aplikácie)
    7. čakajte
    7,5. Nezlaknite sa, nakonci vypíše do okna terminálu mtty11a.exe :
    Done
    Code entry point unknow
    USB>

    Potom už len SwR (CONTACTS+MAILERinbox+RESET) (SoftwareReset) a pekná zelená bootovacia obrazovka WM6 s následnou inicializáciou.
    8. A tešte sa )

    Moje odporúčanie je byť dopredu nachystaný na prípadný downgrade na WM5 alebo WM2k3, ak by niekomu niečo nevyhovovalo prípadne mu niečo čo chodilo na WM do verzie 5 nepracuje na ver 6.
    Keď ma niečo napadne, doplním
    HOWH.

    Dodatek k 25.1.2008
    Tí ktorí ste sa až sem dočítali a nieste úplní zelenáči na PDA ďalej čítať ani nemusíte.
    Tu na požiadanie prikladám návod pre úplne, úplne začiatočníkov a ešte k tomu v češtine,pre tie najmladšie ročníky okolo roku narodenia 1993 prípadne mlašie.
    ktorí už nerozumia slovenčine.
    Hmmm..., no zdása že tam u Vás v CZ, mladí majú so slovenčinou problémy. No ale asi aj s language ENG.
    U nás v SK, sa mi zdá, to nieje žiaden problém s language CZ.

    Čo sa týka mojej češtiny o ktorú sa budem v nasledujúcom pokúšať, omluvte mne když to bude drásat vaše národní cítění.
    Ale poďme na ten nešťastný návod:

    Nedivte se číslování, vychází z číslování puvodního ENG návodu. Čísla které sou mez tými real jsou moje dodatky.
    Pozor - body 0.-2. děláme v odpojeném hx4700 od PC !!!

    -1. hX4700 odpojíme od PC
    0. Na PC ukončíme všechny běžíci programy.
    0,5. Uděláme na hx4700 software reset.(CONTACTS+MAILERinbox+RESET) to znamená současně stlačíme fóliová (ne na displeji) tlačítka KONTAKTY+POŠTA+perom stlačíme reset tlačítko umístěné na spodní straně PDA v malé dírce.
    1. V "Správci úloh" v záložke "Procesy" (CTRL+ALT+DEL) musíte skončit proces Wcescomm.exe (MS ActiveSync) aby sa nepobil s terminálom.
    To znamená, že kliknete pravým tlačítkem myši do prázneho řádku (lišty) při dolním okraji obrazovky a v menu které se vám rozbalí kliknete na Správce úloh. Následne vyberete složku Procesy a tam kliněte pravým tlačítkem myši na položku Wcesscom.exe, rozbalí se menu a klikněte na Ukončit proces a potvrdtě.
    2. Přepneme hx4007 do Bootloadera, nápodobně jak výše, ale stlačíte tlačítka (CONTACTS+iTask+RESET) – displej bude funkční ale nepodsvícený (hore nápis „Serial“, v střede logo HP a dole nápis „v1.01“)
    3. Připojte hx4700 do USB kolísky a počkejte až ho Windows detekuje jak HP... (indikace jen v případě prvního použití)
    3,5. Distribuční balík rozbalte do nekterého pomocního adresáře.
    4. Nastartujte Multi-port terminál mtty11a.exe (je obsahom instalačnej sady RELEASE 4). To znamená dvojklik levým tlačítkem myši na tento soubor.
    5. V okne terminálu který se vám rozevře, v položce "Port" zvolte \\.\WCEUSBSH001 a klikněte na OK (tento port se dá navolit jen když je hx4700 v Bootloaderi)
    6. Napíšte (ne kopírovat!!!) do okna terminálu příkaz: lnb OS_WM6.nb0 (je to bíle okno v šedém okne terminálové aplikáce)
    7. čekajte až se naflešuje ROMka, v žádnem případě radši neďlejte na PC nic jiné.
    7,5. Nelekněte se, na konci vypíše do okna terminálu mtty11a.exe :
    Done
    Code entry point unknow
    USB>
    Potom již jen SwR (CONTACTS+MAILERinbox+RESET) (SoftwareReset) a nádherná zelená bootovací obrazovka WM6 s následující inicializáci. (klikání do rohú displeje)
    8. A těšte se

    Nezabudněte následně odpojit PDA od PC, restartovat PC aby se obnovilo ActveSync a po inicializaci zase múžete připojit k PC.

    Uff, na podrobnější už nemám nervy.
    A vy mladí, zapojte do toho radši rodiče, možno si budou něco pamatovat ze slovenštiny nebo anglitčtiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Jen malé doplnění príkaz lnb OS_WM6.nb0 je treba skutecnně napsat, pokud ho zkopirujete tak nefunguje.!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Jde to nějak počeštit ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    Tak jsem si dovezl přístroj,nakonec tam jsou původní WM2003. Než se pustím do WM6, poradíte mi jak si uložit, nebo kde získat tuto verzi, kdybych se chtěl k WM2003 vrátit?
    :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    N požiadanie som doplnil (to čo som si nepametal) a poslovenčil návod uvedený vyššie.
    Linky na downgrade sem hodím večer z domu, až ma dcéra pustí k WS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Mám na mysli, jestli jsou WM6 taky česky ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Ne nejsou, pouze anglické a ruske, ale nezoufejte, CZ klavesnici zajistí Resco keyboard a počeštovat system snad ani netreba. Počeštění systému, které pro WM5 dodává Sunnysoft nelze pro WM6 použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Na základe diskuzných príspevkov som doplnil postup uvedený vyššie o SwReset ešte pred flashom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Asi som naozaj blbý ale neviem prečo ale spustím mtty11a.exe aj sa pripojím, vypíše mi to CLIENTCLIENTCLIENTCLIENT a to je všetko. Kam mám napísať ten príkaz lnb OS_WM6.nb0? lebo do toho okna mi to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od mascot
    Asi som naozaj blbý ale neviem prečo ale spustím mtty11a.exe aj sa pripojím, vypíše mi to CLIENTCLIENTCLIENTCLIENT a to je všetko. Kam mám napísať ten príkaz lnb OS_WM6.nb0? lebo do toho okna mi to nejde.
    Tiež pre všetkých, ktorým to nefunguje:
    :!: :!: Mea culpa, mea maxima culpa !!!
    Pri písaní vyššie uvedeného postupu se vloudila chybička, pri kopírovaní z pomocného TXT kde som to tvoril, nejako som zabudol prekopírovať bod 2. (tým bolo posunuté aj číslovanie bodov oproti ENG textu)
    Takže, čítajte o pár príspevkov vyššie opravený návod.:!: :!: :!:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    10

    Dik moc toja. už to ide.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Do mého návodu o pár príspevkov výše na požiadanie prikladám návod pre úplne, úplne začiatočníkov a ešte k tomu v češtine, pre tie najmladšie ročníky okolo roku narodenia 1993, prípadne mlašie.
    Ktorí už nerozumia slovenčine.:sarcastic:
    Hmmm..., no zdása že tam u Vás v CZ, mladí majú so slovenčinou problémy. No ale asi aj s language ENG.
    U nás v SK, sa mi zdá, to nieje žiaden problém s language CZ.

    Čo sa týka mojej češtiny o ktorú sa budem v tom dodatku pokoušet, omluvte mne, když to bude drásat vaše národní cítění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    115

    Držte mi palce du nato jen se chci predem zeptat kdiz to poskacu jak velkou mam sanci za mi nekdo porady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. XP vzhled na iPAQ hx4700
    Od Dvora21 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-12-2007, 22:08
  2. iPAQ hx4700 & sw SPB Pocket Plus!
    Od JP_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-10-2004, 13:23
  3. FS PL 720 nebo HP IPAQ hx4700
    Od skautik_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-09-2004, 08:24