Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Finalni a bezproblémové nastavení GPS portu na ETEN X500.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Zdravim

    Po asi 4 hodinovem hledani za zdejsim i dalších forech jsem zjistli ze kazdy používa jiný GPS port.Takze bych vas prosil o diskuzi ktere nastaveni je nejlepsi.
    Me se nejvice osvedcilo SW - com2,HW - com7,baud - 57600.Ale i s tímto nastavenim se mi GPS viewer /tom tom 6 chytne nejdrive tak za 5 minut coz mi prijde hrozne dlouho kdyz vezmu v potaz jak si kazdý chválí GPS integrovanou v X500.Nekterým lidem se chytne i prez strechu což me nechytne ani 1 satelit.Diky za odpovedi a verim v to ze toto tema bude prinosne pro vice lidi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    569

    S tímhle nastavením na COM 7 musíš použít aplikaci Satellite data update a načíst si pozici satelitů (je to na týden dopředu). Pak budeš mít přes tenhle port start navigace do 10 vteřin a bude ti to chytat GPS signál i v obýváku. Jinak je standardní port COM 4 a baud co píšeš, pokud nechceš používat výše uvedenou aplikaci. Start budeš potom mít cca od 30 do 45 vteřin.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Aplikaci jsem pouzil a stahl jsem pozici satelitu.start je pokazde zhruba 5 minut,mam pocit jako by pokazde GPSka startovala "poprve".A jeste jsem se chtel zeptat mate nekdy signal satelitu na maximum?me to nikdy nevyzkoci výš než do 3/4 sloupcu ktere jsou v tomtomu ve volbě "zobrazit stav GPS".dikyPS:kdyz se to uz jednou FIXne tak to potom ma bleskový start do tech 10s jak pisete ale pokud prejdu s vyplou GPS o zhruba kilometr tak uz to zase hleda 5 minut,ta sama situace je po par soft resetech-musim znovu hledat 5 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    31

    Mám M700, stejný GPS čip jako 500, me GPSka naskočí běhěm pár sekund, port 4, 57600 baud rate, TomTom bez problémů vidí z 90% 10 satelitů, když jsem v tunelu a ztratí signál, po vyjetí z tunelu naskočí signál téměř okamžitě... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Tak mam nove poznatky,kdyz uz se po 5 minutach tomtom/gps viewr chytne tak pak muzu klidne udelat SR a pak se zase chytne hned do 10s a vse funguje jak ma ,ovsem problem je kdyz na cca 2 hodiny a vice vypnu/uspím etena(nevim jak správne nazvat tu akci kdy zmačknu tlačitko Power) tak vyhledavani trva opet jakoby od zacatku 5 minut.neni možne ze je v GPS nejaka baterka ktera je u me vadna a tim padem se vymyzou po kazdem delsim vypnuti polohy satelitu a GPS ka je tak musi vzdy vyhledavat od znova?diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    17

    Mám stejnou zkučenost jako Budulman. No problém. Ale je fakt, že už mi jednou měnili desku a problém byl s GPS. Ztrácela signál i v polích
    Po výměně si nemůžu říct slovo proti.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    31

    Ze začátku se mi stávalo, že i za jízdy po naprosto volném prostranství se ztrácel signál a nešlo tím pádem rozumně navigovat, ale asi to bylo tím, že jsem si v tu dobu hrál se zapínáním a vypínáním statické navigace, teď ji mám vypnutou a výpadky úplně přestaly. Samozřejmně je to vždycky lepsí po stažení pozicí satelitů z netu přes Satelit Data update. A jak jsem psal výše, i v husté zástavbě nebo silnicích v lesích mám pořád 8 - 10 viditelných satelitů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Me kdyz se Eten po sahodlouhem cekani poprve chytne tak pak uz taky vidí v prumeru tech 8 satelitu(pripojeno maximalne na 4).myslite ze je to na reklamaci ten problem co mam(viz příspěvky výše).diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    31

    Spíš bych řekl, že to bude nějakým nastavením, než na reklamaci. Taky jsem se s tím mordoval, ale ono je někdy to nastavení přístroj od přístoje... Hlavně bych to kombinoval s tím stahováním aktuálních pozic satelitů a projel víc možností nastavení portů, třeba to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Diky,zkusim si s tim teda jeste nejak pohrat.mimochodem nevite nekdo na jak dlouho musi byt nejmene baterka ze zarizeni ven aby se zresetovala GPS do tovarniho nastaveni?ja to vzdy nechavam minimalne 22hodin ale je to dlouha doba bez mobilu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    31

    Čoveče, to bude asi taky individuální, ale mám pocit, že tady někdo na foru psal, že to měl vypnutý bez baterky i několik dní kvůli GPSce, ale nechci kecat... Ale psalo se tu o tom :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    278

    Nejde mi spustit gpsviewer. Možná jsem to zavinil tím, že jsem se pokoušel v registrech změnit port na com7, ale nejsem si jist. Při pokusu o spuštění mi vyhodí hlášku : the file 'GPSviever' cannot be opened. Enther it is not signed with a trusted certificate, or one of its components cannot be found. If the proglem persist, try reinstalling or restoring this file.

    Pokoušel jsem se gpswiever reinstalovat, odinstalovat a zas nainstalovat, vrátit změnu v registrech (ručně, žádný backup, ten zatím nemám). Nic nepomohlo. Nejspíš to bude nějaká prkotina, o které tu ví každý něco, jen mě to uniklo.
    Dík za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    L.e.o.n_ce4you
    Guest

    Zkus preinstalovat tu aplikace. Pokud si pouzil MMSirf, tak vytahni baterku na nejakou dobu. Ja se o to snazim uz po 3. Naposledy byla vytazena na 30hod. a porad mi to nejede. Takze musim zkusit na delsi dobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Pro to znovu obnoveni funkcnosti GPS vieweru musis nainstalovat aplikaci"phone aplication"nevim proc maji u Etenu tak blbe napsane programy(sdileni knihovny).jinak me staci pro tovarni reset GPS vytahnou baterku na 21hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    29

    Tak a ted bych mel zas otazku ja:je vubec technicky mozne ze je v GPS nastavena nejaka hodnota signalu kterou musi mit GPSka od satelitu aby se pripojila?Muj pripad:aktivnich 9 satelitu(v prumeru jejich signal 75%) a trva 2 minuty nez se pripoji,neni mozny nekde zmenit a by se fixoval u treby pri tom kdyz vidi 4-5 satelitu?jak proste nastavit aby se fixnul i pri nižším signálu(myslim ze by meli 4 satelity se 75%signalu stacit ne).je to uplna blbost co jsem napsal nebo je možný ze to mam nejak nastaveny blbe?

    PS:mam stahly polohy satelitu,com2-SW,com7-gps device,baud 57600,
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. plati toto nastaveni MMS pro ETEN X500+ u VODAFONE ??
    Od jardith v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 11:19
  2. GPS nastavení COM portu X500+
    Od caryfukk v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-10-2007, 12:05
  3. Malá recenze finální verze E-TEN Glofiish X500
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-06-2007, 12:53
  4. X500 a nastavení portu GPS v tomttom 6
    Od Furbo v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-04-2007, 12:07
  5. Finální verze portu hry Wolfenstein 3D (+ Spear of Destiny)
    Od jerrry_ce4you v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-03-2007, 14:33