Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Kompiler pro VS2005

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    369

    Rad bych se zeptal i kdyz asi tezko neco takoveho bude na svete :/ Shanim nejaky kompiler, kterym bych mohl zkompilovat aplikace vyvijene ve VS2005 C# NetCF tak, aby nebylo potreba mit na PDA nainstalovane NetCF tj. aby se aplikace zkompilovala se vsemi knihovnami a vsim, co je potreba ke spusteni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Jednocuha odpoved - na tohle zapomente.
    Pro velky NF sice existuje utilitka, ktera NF prilinkuje primo k exe, ale je to nepodporovana PRASARNA, navic v CNF nic takoveho neni.
    A budte rad - nedovedu si predstasvit, jak WM zarizeni s malou pameti museji ukladat a pracovat s nekolika MB exe...

    //Edit- Chcete-li jedno exe, pouzijte C++
    Na vetsine zarizeni se ale muzete spolehnout, ze CNF obsahuji - i jeho automaticka instalace pres AS je pomerne jednoducha.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    369

    hmmm no v native kodu se dost ztracim a kdyby nebyl potreba k developeni klavesnice (SIP) tak bych se v nem ani nehrabal me na NetCF vadi v podstate jen to hrozne dlouhe spousteni zkompilovaneho EXE treba muj programek TapTapSMS se spousi neco kolem 12s (PDA - CPU 520MHz, RAM 64MB, WM5 AKU3.5). Muzete pls nahodit nejaky odkaz popr. par rad, jak to zkratit a vubec jak moc se to da vubec zkratit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    No tady to vidím na problém v samotné aplikaci. Obecně je sice spouštění .NET kódu o něco pomalejší, ale rozhodně tam není overhead v řádech sekund. Jak jsem řek, problém bych viděl v samotném zdrojáku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    bkf1: Kdybych chtel byt jizlivy, rekl bych, ze kdyz neumite zabojovat s kodem v C++, tak napisete i horsi kod v C#. Ale jizlivy nebudu.

    15 s je silene moc - nevim, co mate za aplikaci a co delate pri jejim startu. Nemate mnoha ukoly prehlcenou metodu OnLoad? Zkousel jste vytvorit a zobrazit nejdrive splash screen?

    Pro "velky" NF existuje utilita ngen.exe, ktera vytvori "predkompilovany" nativni image a muze zrychlit dobu startu. Pro CNF ale bohuzel ngen neexistuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    369

    TO RSTEIN:
    Ano je to tak ja jsem takovy pseudo-programator co ma rad RAD jako je Delphi, C++ Builder atd. ve kterych se daji velice rychle a jednoduse delat formularove programky coz jsou v podstate vsechny uzitkove programy... jinak zkousel jsem na test vytvorit ten nejjednodusi program v NetCF tj. prazdny Form a tlacitko na zavreni a stejne doba spousteni tohoto "programku" je 8s Jaka je vase doba spousteni a na jakem PDA?

    PS: mam NetCF 2.0 SP2 a k instalaci na PDA jsem pouzil "NETCFv2.wm.armv4i.cab". Je divne ze po pouziti nekterych veci v kodu C# (napr. Microsoft.WindowsMobile.PocketOutlook) je nutne abych prilozil prislusnou knihovnu DLL (v tomhle pripade treba "Microsoft.WindowsMobile.PocketOutlook.dll") Reinstal celeho NetCF jsem uz zkousel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Na MDA Vario III jsem ted aplikaci, kde na formulari je treeview plnene z XML, spustil asi za 4 s. Opravdu ale dobu spusteni nepovazuji za nejaky vetsi problem - at se aplikace spusti jednou, kdyz bude narocnejsi a zustane v pameti - tak byly i puvodne aplikace pro Pocket PC navrhovany.
    mimochodem - mate aplikace zkompilovanou v release konfigurace?

    A k tem assembly Microsoft.*- distribuovat byste je nemel. Od WM5 jsou v a dresari Windows (jsou ulozeny v GAC a jejich prefix je GAC)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    To ře to do výstupu přidává knihovny které nejsou součásti .NET CF je notmální. Jinak prográmek co říkáš se u mě otvírá cca 1sec. Testováno na Advantage a QTEK9000
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Phacker: To sice je obecne pravda, ale zminovana knihovna Microsoft.WindowsMobile.PocketOutlook je beznou soucasti systemu a je i popssana v zakladnim SDK od WM 5.0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    V SDK ano, ale není standartní součástí WM5. V SDK je i .NET CF který ve WM5 taky defaultně není
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Je veci OEM vyrobcu, zda CNF do systemu daji - a vetsina z nich to dela.
    Obecne Microsoft razi tezi, ze pro beh CNF aplikaci neni potreba CNF instalovat a toho by se meli vyrobci drzet.
    Compact .Net framework ne vetsine zarizeni s WIM5 je ( na HTC Artemis jsem nic neinstaloval), stejne jako je nyni CNF od zacatku na MDA Vario III.
    Knohovny Microsoft* jsou take vetsinou distribuovany se systemem - nejsou soucasti CNF jen proto, ze jsou dostupne pouze od WM5 a patri mezi "MS Specific" veci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    369

    Citace Původně odesláno od RStein
    mate aplikace zkompilovanou v release konfigurace?
    mam... v cem by jeste mohl byt zakopany pes? jako rozdil vasi 1s a mych 8s je proste propastny... jinak mam uzivatelskou ROM ve ktere urcite standartne zadne knihovny NetCF nebyly a v originalni ROM uz vubec ne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Uzivatelskou ROM? To znamena "zbastlenou" nadsenci?
    Pak se nedivte, ze nemate nektere veci v ROM...
    Plneni treeview mi trva asi4 s (ne 1) . ale jedna se opravdu o neoptimalizovane cteni XML.
    Nebezi Vam na zarizeni nejake procesy, co pravidelne vytezuji Mio? Mate dostatek pameti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    A jeste me napadlo, ze muzete zkusit u sve aplikae perf. monitor - i kdyz casy startu a duvody prodlev z nej nevyctete


    "
    Při vývoji aplikace pod compact .Net Frameworkem nám chybí základní statistiky o běhu aplikace, respektive o výkonnosti běhového prostředí. Alespoň základní výkonnostní ukazatele (Performance Counters) zjistíme po přidání klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETCompactF ramework\PerfMonitor do registrů. Pod nově vytvořený klíčem přidáme novou položku typu DWORD, nazveme ji Counters a její hodnotou bude číslo 1.
    Pak můžete spustit jednu CF aplikaci, simulovat běžnou práci uživatele a po ukončení aplikace analyzovat nově vygenerovaný soubor Mscoree.stat v kořenovém adresáři PDA. "

    Tohle jsem psal jako tip pro 1.1. - ve 2.0 se myslim tvori soubor <nazev app>.stat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    369

    Mno bez teto ROM "zbastlenou" nadsenci (resp. jednim spanelem) tak by bylo Mio absolutne nepouzitelny kram, protoze oficialni ROM jsou asi na takove urovni jako "pojd kamo zahod tu lopatu a jdem delat ROM" Mno takze je jasne ze ROM (oficialni/neoficialni) obsahuje co se tyce WM5 jen to uplne zakladni :/ Jinak nemam zadny procesy na pozadi, RAMky mam 35MB a ROMky mam jeste 28MB (pouzivam lokalizaci od SunnySoftu ale bez ni je to uplne stejne co se tyce rychlosti spousteni aplikaci v NetCF)
    Jinak bezi mi gwes.exe, filesys.exe, device.exe, shell32.exe, services.exe, cprog.exe, connmgr.exe, SDDaemon.exe, tmail.exe, srvtrust.exe, internat.exe, poutlook.exe, sms_alert_fix.exe (oprava prijimani SMS pri "spicim" stavu - po vypnuti neni zmena), allinone.exe (panel malych ikonek rychleho spusteni vpravo dole - po vypnuti neni zmena) a NK.exe.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Funkční kompiler C++pro WM 5.0
    Od rhadesan_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-04-2006, 18:35
  2. Je libo kompiler c/ c++ primo na PPC?
    Od Snehulak_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2004, 11:08