Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: HTC Universal - totální zhroucení systému

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Mam takový zvláštní problém se svým zařízením. Vždy, když píšu na svém PDA nějaký opravdu dlouhý text v aplikaci Pocket Internet Explorer za použití hardwarové klávesnice, PDA se po nějaké době zničehonic sekne, úroveň podsvícení displeje se sama nastaví na maximum, PDA začne zobrazovat totální nesmysly (viz přiložené screeny), nejde otevřít téměř žádná aplikace (jedno zda z karty nebo z paměti zařízení), občas lze pouze pracovat s tím, co jsem měl již otevřené (ale jen v některých případech, proto se mi podařilo udělat ty screeny asi až po půl roce, co se s tímto problémem setkávám). Zařízení se stává defakto nepoužitelným, jediným řešením je vždy soft reset. Pokud ovšem místo provedení soft resetu zařízení vypnu tlačítkem on/off, po jeho opětovém zapnutí je zařízení zamknuté, ačkoliv jsem požadavek na kód do PDA nikdy nezadal. Přes ten kód se samozřejmě nedostanu, ať zadávám co chci, takže si moho pomoci zase jen tím soft resetem. Pak je vše ok. Dokážu to vyvolat s jakoukoliv ROM co je k mání, jedno zda WM5 nebo WM6, oficiální nebo neoficiální. Dokážu to vyvolat i u čistého PDA, po hard resetu, bez nainstalovaných aplikací. Prostě se toho nedokážu dostupnými prostředky zbavit. Co to může být? Setkal jste se s tím už někdo? Může být problém v PIE, nebo v systému jako takovém? Nebo to má souvislost s tou hardwarovou klávesnicí? Na přiložených screenech je vidět, že se totálně rozhodí i font systému, ovšem stane se to samovolně právě až při tom pádu systému, původně byl font na defaultních hodnotách. Asi nejzajímavější jsou poslední dva screeny, které zobrazují, co se v době pádu systému děje s pamětí zařízení. Spodní systémová lišta na pátém screenu je také velmi zajímavá.. :?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture001_DIZk.jpg 
Zobrazení: 45 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 7186   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture002_IYI3.jpg 
Zobrazení: 33 
Velikost: 24.0 KB 
ID: 7187   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture003_4TS0.jpg 
Zobrazení: 41 
Velikost: 28.6 KB 
ID: 7188   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture004_k6ot.jpg 
Zobrazení: 40 
Velikost: 19.1 KB 
ID: 7189   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture005_tPbV.jpg 
Zobrazení: 43 
Velikost: 34.0 KB 
ID: 7190   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture006_UQqH.jpg 
Zobrazení: 33 
Velikost: 25.6 KB 
ID: 7191   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture007_G83G.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 45.9 KB 
ID: 7192   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture008_6NmY.jpg 
Zobrazení: 38 
Velikost: 32.5 KB 
ID: 7193   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture009_7YS2.jpg 
Zobrazení: 34 
Velikost: 25.3 KB 
ID: 7194   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture010_Dah.jpg 
Zobrazení: 50 
Velikost: 20.9 KB 
ID: 7195  

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture011_UIs5.jpg 
Zobrazení: 39 
Velikost: 31.1 KB 
ID: 7196   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture012_SQWw.jpg 
Zobrazení: 35 
Velikost: 33.2 KB 
ID: 7197   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture013_hqRf.jpg 
Zobrazení: 35 
Velikost: 28.2 KB 
ID: 7198   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture014_BUYb.jpg 
Zobrazení: 34 
Velikost: 24.6 KB 
ID: 7199   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture015_wRi.jpg 
Zobrazení: 44 
Velikost: 39.9 KB 
ID: 7200   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture016_lRUr.jpg 
Zobrazení: 47 
Velikost: 37.4 KB 
ID: 7201   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00245368_capture017_u1HD.jpg 
Zobrazení: 36 
Velikost: 36.9 KB 
ID: 7202  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    Tak to jsem ještě neviděl. Vyzkouším to. Můžeš případně napsat přímo nějakou stránku, na které se ti to stane?

    EDIT: tak jsem se teď pokusil svůj příspěvek zeditovat na pda, nasmolil jsem text čítající 4.3kB (změřil jsem tak, že jsem na pda zkopíroval do textového editoru, uložil a podíval se), zkusil jsem náhled, a všechno jede v pořádku. Nebo jsi psal ještě delší text? Nebudeš mít vadnou ramku?

    EDIT2: no je pravda, že jsem držel tlačítko stisknuté, a ono psalo samo. možná to je něco jiného, než psát každé zvlášť...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Dela to predevsim ce4you v mobilni verzi. V poslednich dnech se tu v jedne sousedni diskuzi resil dost OT, ja tam toho take dost napsal a stalo se mi to za tech par dni hned dvakrat. Proste pokud tento prispevek prodlouzim na nejaky hodne moc dlouhy, nebo ho mnohokrat opravim, dosahnu urciteho poctu stisku klavesnice, ktera je zrejme limitujici a mam po ptakach.. A zbytek uz je videt na prilozenych screenech. Jeste k tem poslednim dvema screenum, tim posuvnikem muzu normalne pohybovat, jako u WM2003. Ovsem jakmile ho pustim, vrati se zpet a vyskoci na me ta hlaska co je na poslednim screenu. Jinak na druhem screenu je videt, ze ve skutecnosti mam volne pameti az az, ale behem nekolika vterin (pokud pri kouslem zarizeni zkousim jeste neco delat) se tam objevi ten blabol co je na poslednich dvou screenech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Psal jsem vzdy normalni text, tim drzenim tlacitka to take nemuzu za boha vyvolat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    Ok, vyzkouším i normální psaní, ale bude to až večer...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Standa
    Nebudeš mít vadnou ramku?
    Da se tohle nejak otestavat, abych tuto moznost potvrdil nebo vyloucil? Jinak se svym zarizenim problemy nemam, krome vyse uvedeneho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Vypada to, ze driver klavesnice "leakuje" pamet.
    A to ze se to projevi zrovna pri psani delsiho textu na ce4you je spis nahoda...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Je pravda, ze tak dlouhe prispevky jako na ce4you nikam jinam asi nepisu.. Na druhou stranu mivam obcas docela dlouhe poznamky v Notes a texty ve Wordu, ale vzdy jsem to vyvolal jen tim PIE. Pokud to bude zpusobeno tim co pises ty, co se s tim da delat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Na XDA Developers neni RAMka, kterou bys nezkusil? Protoze si myslim, ze v novejsich ROM by uz mel byt ten driver odladen.
    A jeste me napadlo - pouzivas ciste IE?
    Nemas treba Pocket IE, Mullti IE apod.? Protoze ty obcas "zerou" pamet desnym zpusobem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jak uz jsem psal, deje se to jak na WM5, tak WM6, novych, starych, uplne jedno jakych. Ted mam nejnovejsi WM6 ROM 2.12.04 WWE a deje se to stale. Drive jsem mel SPB Pocket Plus a jeho nadstavbu pro PIE a delo se to, ted uz v zarizeni nemam nic, jen holy PIE a stejne se to stalo dvakrat za tyden, jak uz jsem psal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Vim, myslel jsem, jestli nemas neco automaticky instalovano. Ale ted jsem se dival znovu na obrazky a vypada to jako kdyby jsi mel nejaky problem se Storage - s beznym ulozistem. (obrazek Settings/Memory)
    Jsou tam naprosot nesmyslne hodnoty - jako kdyby cely applet vubec nevidel uloziste. To muze signalizovat HW problem, protoze ostatni tipuji tento problem asi nemaji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ok, ale proč se to stane akorát při tom PIE, pokud mám špatné paměti v zařízení.. Proč je zařízení zcela ok, když jsem celou noc připojenej na wifinu, běží mi souběžně ICQ, Skype, periodické stahování pošty, sem tam do toho přilétne nějaká SMS a ráno zazvoní budík.. Nebo občas mam puštěného v autě TomToma několik hodin při navigování a do toho mi přes GPRS/UMTS šlape ICQ a Skype na pozadí. Ze zařízení se v držáku na palubce pomalu kouří, ale jede bez zaváhání i několik hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    To je podezrely - mohl bys zkusit napsat delsi text ve Wordu? Treba az budes flamovat , zkus psat odpoved nejdrive do Wordu.
    Pocket IE je sice zabugovanej, ale tohle by bylo silny kafe...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Edit: A jeste by bylo nejlepsi u toho sledovat hodnotu appletu pameti (resp. poslat sem pripadne vykyvy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ok, zacnu to tak delat, jakmile budu mit flame chute, otevru Word a napisu to v nem.
    Citace Původně odesláno od RStein
    Edit: A jeste by bylo nejlepsi u toho sledovat hodnotu appletu pameti (resp. poslat sem pripadne vykyvy).
    Uz se stalo, koukni na screen cislo dve. Takhle to vypada asi tak pul minuty pred total vytuhnutim a porizenim poslednich dvou screenu (ale v te dobe uz je samovolne presunuta uroven podsviceni na max, zarizeni zacina sekat, nerefresuje se cela obrazovka, viz screen) . Rozdil mezi nimi je ten cas a ze jsem se pokousel pozavirat rozdelanou praci a odeslat ten prispevek do diskuze, ovsem neuspesne, vyhodi to chybovou hlasku a po restartu jsem musel psat cely prispevek znovu. :?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Totálni křach WM u Diamonda
    Od babaq v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-05-2009, 17:59
  2. Totální kolaps S 710 VOX
    Od Cochran v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-06-2008, 10:13
  3. Zhroucení synchronizace AS 4.5 W XP
    Od deadman_kt v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 05:51
  4. Totální smrt N311
    Od Jasper77 v sekci Acer
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 15-01-2007, 15:45
  5. Asus n636 a totalni zruseni systemu.
    Od ddroyd v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-01-2007, 20:22