Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Strata dostupnosti GPRS/EDGE

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Po zmene operatora T-Mobile (SK) -> Orange (SK) pozorujem nasledujuci problem:

    Zhruba po troch hodinach od resetu, alebo zruseni Flight modu sa mi zmeni ikonka E (resp G) na ikonu s preskrtnutymi sipkami, co znaci stratu dostupnosti GPRS/EDGE...
    A pristroj sa aj tak chova. Ziadnu GPRS connection nedokaze otvorit. Situacia sa vyriesi az prechodom do Flight modu a navratom z neho (v podstate reset telefonnej casti...

    Je to pravidelny jav: po nabehu telefonnej casti (navrat z flight modu) je EDGE/GPRS dostupne po cca troch hodinach symbol zmizne...

    U predosleho operatora som tento problem nemal... Moze byt tento jav sposobeny sietou operatora Orange? Mate niekto podobne skusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ano, muze to byt zpusobeno nekompatibilitou zarizeni s konfiguraci site - obavam se ale, ze se s vami operator vubec bavit nebude...
    Muze se stat, ze spatne napsany RIL ovladac prestane zpracovavat pozadavky - podle mych testovani s NET Monitorem do ETENu vyrobce "dobastlil" jen nutne minimum...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od RStein
    podle mych testovani s NET Monitorem do ETENu vyrobce "dobastlil" jen nutne minimum...
    No tak toto som uz zistil ked som patral po pricinach preco mi CommMgrPro nezobrazuje korektne Cell ID.... A to ked som siel do E-TEN-u boli na podporu zo strany vyrobcu kladne referencie (

    To Cell ID som ozelel, ale resetovat radio ked chcem ist po dlhsom case na data... :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Reset radia se da zautomatizovat - jestlize nepouzivate PIN
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od RStein
    Reset radia se da zautomatizovat - jestlize nepouzivate PIN
    jj zmierujem sa (ze bude operator koli mne rekonfigurovat necakam) a PIN som prave deaktivoval...

    Jav este budem pozorovat... dost ma bude zauijimat spravanie otvoreneho pripojenia (ICQ)...

    Este by to mozno chcelo skusit to na cistej luke - po HR... ale do toho sa mi nechce aj ked mam full backupy zo Sprite Backup - om...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    HR IMHO toho moc nevyresi.
    Klient primo od ICQ pripojeni urcite ztrati - jak se chova mchat a jeho derivaty jsem zatim nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Jedno dalsie pozorovanie:

    V case ked prestane byt GPRS/EDGE dostupne nie je mozne spustit ani SIM Toolkit aplikaciu...

    Po restarte telefonnej casti (flight mode on/off) sa obnovi GPRS a zacne fungovat aj SIM Toolkit.

    Co uz... zit sa s tym da... ale hneva to :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ano to vypada opravdu na mizerny RIL driver - ignorovany jsou prikazy SendSimCommand atd.
    Eteny jsou fakt site(y) prilis horkou jehlou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Tak moje (zbozne) zelania boli vyplnene

    Od noveho roku GPRS nepada!!! A cely den tam pekne svieti E-cko...

    Neviem co Orange menil, ale takyto stav ma potesil... snad to uz tak ostane natrvalo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    33

    no mne sa to deje stale, neexistuje na to nejaky patch? pripadne to riesi niektora s predinstalovanych aplikacii? Lebo niektore som si odinstalovaval
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od eshus
    no mne sa to deje stale, neexistuje na to nejaky patch? pripadne to riesi niektora s predinstalovanych aplikacii? Lebo niektore som si odinstalovaval
    Patch som neinstaloval ziaden a predinstalovane aplikacie mam zrusene tusim skoro vsetky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    33

    No ja mam sice ETEN M700, ale to by podla mna malo byt jedno
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Edge, GPRS
    Od baronm v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-05-2007, 07:36
  2. BT telefon pro PDA (plus GPRS+EDGE)
    Od timmynovak v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 17:42
  3. FSC Loox 720 + N6230i + GPRS (Edge) - Neplatny pristupovy bod GPRS
    Od plawa v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 19:47
  4. GPRS/EDGE smartphone
    Od bezoka v sekci Motorola
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 23:23
  5. GPRS -> EDGE, jak to je?
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2005, 01:13