Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: nechtěný reset HP iPAQ 1950

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    nejsem odbornik na PPC,v podstate ho pouzivam jen jako GPS,ale mam jeden dotaz..nevim proc,ale obcas se mi stane,ze zapnu iPAQa a sleduju jen nabihani po HR,kdy musim vse znovu nastavit a pochopitelne znovu nainstalovat soft na GPS....jsem z toho docela otraven,protoze to pouziva hlavne manzelka,a zrovna kdyz potrebuje nekam jet,tak je iPAQ v tomto smeru nefukcni..nemate s tim nekdo zkusenost?
    dá se nejak v pripade,ze se mi tento problem nepodari rozlousknout ,zazalohovat system tak,abych jiz nemusel instalovat,ale jen prehrat system?popripade jakym programem?
    pak jeste jeden dotaz,nemam kolebku s nabijenim,ale jen USB kabel,a kdyz chci upgradovat FW od HP,tak mi to napise,ze nemam pripojeno dobijeni...neda se toto nejak obejit?
    dekuji za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    Nemáš špatnou založní baterku, nebo nastavenou ju že udělá HR třeba v 75%?
    Abych řekl pravdu taky se mě to už párkrát u Hp stalo
    Na zalohu je super ipaq Backup což bývá přímo v romce!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    s tou zalozni baterkou nevim,ani nevim kde ji hledat.....
    jo ten upgrade,neda se nejak obejit to pripojeni k nabijeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    hmm - tak asi chyba je v nejake baterii,co se nachazi uvnitr Ipaqu...kdyz vyndam hlavni baterii,a hned ji dam zpet,tak probehne HR...ma nekdo poneti,kde se ta baterie nachazi,pripadne jestli ji vlastnima silama dokazu vymenit? diky za odpovedi..

    co se tyka zalohy systemu,tak i kdyz udelam iBackup,tak po HR se mi stejne neobnovi vsecko,musim tomtoma reinstalovat...cili zdrzovani,za behu nanic..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    Baterie je na základovce, vlastnímy silami ji asi nevyměníš! Skus nevidělávat hlavní baterku, beztak k tomu snad neni žádnej duvod ne? Jinak ta zložní baterie na PDA je něco jako bootovací na PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    o to nejde,neminim ji vyndavat,me spis vadi to,ze nepravidelne,kdyz je uspanej,tak po startu je po HR a musim vsecko nastavovat znova...a netusim,jestli to neni nahodou tou baterkou co je uvnitr,nebo jestli nemam nekde neco poskozenyho,myslim mechanicky,co ten samovolnej tvrdej reset udela...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud jde opravdu o iPAQ rx1950, tak ten záložní baterii nemá. Byla by tam totiž zcela zbytečná, protože PDA má OS WM 5.0, kde jak známo, po úplném vybití baterie nedojde k hard resetu a následné ztrátě dat, ale pouze k soft resetu.

    Je-li tedy nějaký problém, doporučil bych následující postup. Zazálohovat, udělat HR, obnovu dat a zkoušet. Bude-li se problém opakovat, tak HR a čistou instalaci všech softů. A nenastane-li změna, tak zkusit s čistým PDA (zda to nezpůsobuje nějaká vadná aplikace). Ovšem pokud po vypnutí nebo vybití baterie nastane HR je to pravděpodobně HW problém a doporučil bych servis.

    Pravidelným zálohováním (HP míval v ROM svůj backup manažer-byla to lite verze Sprite Backup, možno vyzkoušet třeba backup manažery od Sprite, Spb, Sunnysoft) se nikdy nic nezkazilo. Přes noc nabíjet, ideálně zálohu nastavit na ráno (ukončenou SR), takže ráno vyrazíš do klokotu života s nabitou cihlou "v kondici".

    EDIT:
    Jde-li ovšem o překlep a máš iPAQ h 1910/1915 s OS 2002, pak bych problém s hlavní ani záložní baterií (s ohledem na stáří zařízení) nevylučoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    aha,vyndal jsem bateri,resetlo se to,a pod baterkou je 1940..preklepl jsem se..dik..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    1940 má sice novější OS = 2003, ovšem je to stejné jako u 2002.

    Můj tip na viníka: baterie (hlavní i záložní) nebo hw problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HP IPAQ RX 1950 POCKET PC
    Od Radovan_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 14:09
  2. clean reset/hard reset HP iPAQ hx2190
    Od free-bee v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-05-2008, 10:45
  3. stylus na hp iPaq 1950
    Od Helmich v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2007, 08:48
  4. Nechtěný master reset
    Od usak_usak v sekci Motorola
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2006, 16:06
  5. Soft reset x reset - ipaq 3630, w2002
    Od mailo v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-03-2006, 05:22