Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: OziExplorerCE & paměť

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    68

    Chtěl jsem se zeptat, kolik paměti si OziExplorerCE vezme při spuštění? Používám GPS Tuner (verze 5.1) a to si bere kolem 14 až 17 MB, což mě přijde docela moc. (Mapy používám tak do velikosti 5 MB.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    117

    Mně sebere cca 2,5 Mb.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    68

    Tak to je sakra málo. Skoro se tomu nechce ani věřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Před spuštěním volných 23,4 MB, po spuštění 16,7 MB, s mapou ozfx3 o velikosti 17,6 MB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od Jardho
    Tak to je sakra málo. Skoro se tomu nechce ani věřit.
    Jen tomu věř! :yes: Mně taky zabírá něco přes 2 mega a je úplně jedno, jestli má mapa 4 nebo 18 mega (větší nemám). Ozi totiž díky svému formátu ukládá do paměti pouze výřez obrázku, se kterým právě pracuje, kdežto ostatní softy používající jako podklady map obrázky *.jpg, *.gif, nebo *.png musí vždy načíst celou mapu. A protože se ještě provádí převod do *.bmp, je pak samozřejmě potřeba paměti obrovská.

    Ze stránek oziho (můj amatérský a částečně volný překlad :? ):

    <translation>
    PPC s omezenou velikostí RAM potřebují formát obrázků, který by mohl být načítaný jak je potřeba, tzn., načtením jenom jeho části právě potřebné k zobrazení na displeji (to se nazývá paging=stránkování) udržujeme velmi nízké požadavky na paměť. Formát OZF2 byl vyvinut právě pro tyto účely.
    </translation>
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    68

    Všem díky za odpověď. GPS Tuner ve srovnání s OziExplorerem neotesánek. Mám pocit, že to možná bude souviset také s tím, že se občas jakoby kousne - a dost dlouho mu trvá než se vzpamatuje. Mezitím zobrazuje nápis "Načítám mapu" ... a samotné tuhnutí se dá počítat na minuty.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. OziExplorerCE jen jako Beta
    Od Jardho v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-02-2008, 23:38
  2. OziExplorerCE a Mio a701
    Od prucdo v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-09-2007, 16:51
  3. Mapa Prahy pro OziExplorerCE
    Od Dalibor Adamek v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-06-2007, 17:25
  4. Hledám lék pro OziExplorerCE
    Od neo11 v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2006, 19:04