Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Noni GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    Kdo máte zkušenosti, poraďte jak nastavit a ovládat tento navigační SW. Jsem úplný začátečník a nechce mi to běžet...
    Port a rychlost by měli bejt nastaveny správně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    180

    Na webe autora je podrobný popis nastavení. Smola je, že je vo francúzštine Ale niekde na webe má aj anglický preklad.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Nepatří to asi úplně do "Porovnání navigačních aplikací", ale když už to tu někdo založil, rád bych pokračoval - třeba to nějaký admin přesune na lepší místo
    Noni GPSplot jsem poslední dobou zkoušel na PDA hlavně jako "záznamník trasy" a v tom se mi jevil téměř nepřekonatelný. A vůbec se mi to zdá celekm povedený prográmek, ač nemohu říci, že ho ve všem chápu/dokážu využít. Uvítám jakékoli další vaše zkušenosti nebo postřehy.
    Prokopal jsem se dneska mj. i k importování map z googlu pomocí GoogleMV1(jak lze nalézt i na těch frantických stránkách gpsplotu), což je nějaký ruský prográmek - na první pohled vynikající, až na to že po chvíli google zabanoval IP, ze kterého bylo stahováno, zřejmě pro vícevláknové stahování.
    Zkrátka - pokud budete mít někdo jakékoli tipy k jednomu či druhému - oba prográmky vypadají opravdu hodně použitelně - rád se poučím nebo podělím, co jsem kde vypátral či vyzkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    180

    Ja sa už nejaký ten týždeň chystám urobiť "vyčerpávajúcu" recenziu NoniGPS Plotu. Len keby som toho času mal viac. Takže trpezlivosť...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    10

    Urcite ju sprav. Tiez som zvedavy co to vsetko dokaze, ale som lenivy sa s tym pohrat. A aj vonku je uz zima aby som pobehoval s gps hore dole.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    180

    Autor dnes vydal novú verziu svojho programu 2.71b a pridal k tomu aj verziu pre smartphony. Viac na tejto stránke
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    7

    zdravím, teď už to je asi jedno (pro angličtináře), neboť autor konečně vypustil anglickou verzi stránek, ale pokud budete chtít to základní v češtině tak jsem něco vytvořil:

    http://vaclav.kovarik.googlepages.com/jaknanonigps

    Je jak naimportovat mapy + jak vaše trasy vyexportovat do Google Earth formátu.

    Třeba to někomu pomůže. Noni Plot a navigaci zdar!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od kovarik
    zdravím, teď už to je asi jedno (pro angličtináře), neboť autor konečně vypustil anglickou verzi stránek, ale pokud budete chtít to základní v češtině tak jsem něco vytvořil:

    http://vaclav.kovarik.googlepages.com/jaknanonigps

    Je jak naimportovat mapy + jak vaše trasy vyexportovat do Google Earth formátu.

    Třeba to někomu pomůže. Noni Plot a navigaci zdar!
    Díky za hezky udělanou stránku. Většinou toho jsem se už sice předtím nějak prokousal, ale určitě se to hodí.
    Jediný problém jsem měl s GoogleMV, jak už jsem psal výše, kvůli zabanování IP adresy Googlem. Nestahoval jsem tehdy mapu, ale satelitní obrázek, mohlo by to být i tím. Ještě se odhodlám to vyzkoušet s mapou, třeba mi to projde :sarcastic: , jen se trochu bojim, aby mi nedali ban trvalý
    Vám se to nikomu nepřihodilo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Ještě k tomu GoogleMV: Potvrdily se mi dohady z mého minulého příspěvku:
    Pokud stahuji mapy, je to v pohodě, pokud stahuji satelitní obrázek (asi i hybrid, to jsem nezkoušel) tak mě to za chvilku zabanujou.
    Stejně jsem byl ztrestán i při prohlížení stránky http://www.flashearth.com/, která si tahá data z Googlových (i jiných) fotomap taky asi dost agresivně - důsledkem je, že po chvilce si ze satelitními obrázky na Googlemapách neškrtnu.
    Tak to berte spíš jen jako varování, na co si dát pozor
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    180

    Podľa mojich skúseností nie je problém ani tak či sťahujem normálne mapy alebo ortomapy, ako skôr mierka v akej to sťahujem. Ak chcem mierku 14 a viac, tak si oblasť, pre ktorú tie konkrétne mapy sťahujem, dám samozrejme menšiu. Takto bez akéhokoľvek banu sťahujem presne to, čo potrebujem.

    A mimochodom, skús si vymazať cache v programe, ak tak aj fyzicky zásahom do adresárov. Myslím, že raz mi to pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Zkusím a určitě se podělím I když zatím se mi zdá, že to co jsem stahnul v satelitním snímku bylo zhruba asi tak stejně velký jako v mapě
    Odpovídat lze po přihlášení