Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Udržení GPRS i WiFi připojení po vypnutí obrazovky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    45

    Neví prosím někdo o SW na udržení GPRS případně WiFi připojení na pozadí i po vypnutí obrazovky? V případě, že nechám trvale spuštěné ICQ (gsICQ) či Skype, dochází po určité době po zhasnutí obrazovky k odpojení připojení a komunikační programy se vypnou. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    18

    Tak to bych take rad vyresil. Na jakem zarizeni se s timto problemem potykate?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    0

    A nestačilo by jenom nějakým programem nebo přímo v cihle vypnout podsvícení displeje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    A seš si jistej, že jde o VYPNUTÍ OBRAZOVKY a ne celýho PDAčka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    569

    Citace Původně odesláno od j.wolker
    Neví prosím někdo o SW na udržení GPRS případně WiFi připojení na pozadí i po vypnutí obrazovky? V případě, že nechám trvale spuštěné ICQ (gsICQ) či Skype, dochází po určité době po zhasnutí obrazovky k odpojení připojení a komunikační programy se vypnou. Díky
    Tak třeba ve Skype je volba, která ti zabrání vypnutí displeje, vypne se jen podsvícení.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00239617_Screen001_JHN6.jpg 
Zobrazení: 51 
Velikost: 15.9 KB 
ID: 7085  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Jenže "standby mode" není vypnutí displeje, že... Dotyčnému se nejspíš po době nastavené v Power settings (Turn off device if not used for XX minutes) vypne PDAčko, a tím se pochopitelně přeruší veškerá připojení...

    Takže řešení:
    1) Použít nastavení přímo programu, pokud je, jako u uvedeného Skype
    2) Nezaškrtávat výše uvedené nastavení v Power Settings, takže se PDAčko nevypne, ale vypne se jen podsvícení displeje po době nastavené v Brightness settings.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    45

    Mám E-TEN M700. To je odpověď na prví dotaz. Co se týče toho druhého nevím zda se jedná o vypnutí obrazovky a nebo celého PDA. Zajímavé je, že u MSN se to neděje ... Jenže já bych potřeboval být hlavně na ICQ a bohužel gsICQ a Skype to dělá. U předchozího telefonu (N9500) s tím problém nebyl. Mohl jsem být přihlášenej celý den na ICQ a vše jelo bez problému. Při přichodu hovoru se icq odhlásilo a po položení se znovu přihlásilo. Proto bych potřeboval tenhle problém řešit. Používá někdo ICQ celý den? Případně jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    45

    To Docent: Myslím, že to bude asi ono. A není nějaký soft, který by tohle řešil aby nebylo potřeba neustále řešit tuhle věc v nastavení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    569

    Citace Původně odesláno od Docent
    Jenže "standby mode" není vypnutí displeje, že... Dotyčnému se nejspíš po době nastavené v Power settings (Turn off device if not used for XX minutes) vypne PDAčko, a tím se pochopitelně přeruší veškerá připojení...
    Skype tohle nastavení přebije a dovolí ti pouze vypnout podsvícení. Jinak ti nedovolí přejít do pohotovostního režimu, tedy vypnout displej úplně. Mám to otestovaný mnohokrát.

    Když se nahodí Skype, může se potom duplicitně nahodit i třeba ten MSN, nebo cokoliv jiného a necpat tam další zbytečný soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od j.wolker
    To Docent: Myslím, že to bude asi ono. A není nějaký soft, který by tohle řešil aby nebylo potřeba neustále řešit tuhle věc v nastavení?
    Slušný software by si to měl hlídat sám - viz ono Skype. Před časem to tady probíral autor programu GPSAuto - program virtuálně v určitém časovém intervalu mačká nějakou klávesu, aby si PDAčko myslelo, že se s ním pořád pracuje a nevyplo se . Resco Radio třeba umí vypnout dispej kvůli šetření energie, ale program funguje dál, tedy rádio hraje a PDAčko se nevypne...

    Pokud to ten program neumí, tak zřejmě nezbývá nic jiného, než před jeho spuštěním upravit nastavení v Power settings.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od Docent
    Citace Původně odesláno od j.wolker
    To Docent: Myslím, že to bude asi ono. A není nějaký soft, který by tohle řešil aby nebylo potřeba neustále řešit tuhle věc v nastavení?
    Slušný software by si to měl hlídat sám - viz ono Skype. Před časem to tady probíral autor programu GPSAuto - program virtuálně v určitém časovém intervalu mačká nějakou klávesu, aby si PDAčko myslelo, že se s ním pořád pracuje a nevyplo se . Resco Radio třeba umí vypnout dispej kvůli šetření energie, ale program funguje dál, tedy rádio hraje a PDAčko se nevypne...

    Pokud to ten program neumí, tak zřejmě nezbývá nic jiného, než před jeho spuštěním upravit nastavení v Power settings.
    Tak že vyřešeno. Díky za pomoc. Skype to umí a otestováno. No a pro icq to umí program mChat a také vše funguje ja kmá. Ještě jednou díky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. X500 - WIFI - GPRS - IE a ICQ se stále připojení na GPRS, místo WIFI
    Od Georf_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-04-2007, 11:15
  2. Připojení externí obrazovky (acer n50p)
    Od mr.Advice v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 09:21
  3. vypnutí GPRS
    Od Foggy2 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-12-2005, 17:19
  4. GPRS Připojení+Odpojení+Opětovné připojení=kolaps...
    Od danieldavid v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2004, 10:04