Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: C550 zvětšení ram

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    Je možné nějakým způsobem zvětšit paměť ram u FS C550? Předtím jsem měl Asus mypal 716 a tam bylo možné pomocí posuvníku přidat ram část vestavěné paměti. Neexïstuje nějaká taková utilita i pro FS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    88

    To by se mě taky hodilo, a nejen mě. Ale máš smůlu. V WM 05 je to tak , že RAM je alokováno 64Mb, z nichž ti reálně zbývá nějakých 34Mb, a pak je tu tzv. Bezpečné Úložiště-Strorage s nějakými 75Mb. A s tím nic nenaděláš-vzájemně nejsou nijak propojeny. Takže jediná rada zní-instalovat co nejmíň programů, a hlavně těch náročných na RAM-jako např.Spb Mobile Shell a mnoho dalších.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    to jo jenže já ten svůj c550 zflashoval na WM6 tam to taky nejde? ve wm 2003 to takhle rozdělený nebylo?

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    88

    To já taky sem na WM6. A je to stejný jako v WM5. Podívej se do nastavení a na pamět a bude ti to jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    u zarizeni s wm2003 bylo mozne si trochu s pameti hrat protoze to byla jedna a tataz pamet. ale uz WM5 a vyssich je uz hardwarove reseno ze pro instalovane veci se nepouziva RAM ale neco jako flashka, aby to bylo nezavisle na baterce a nedoslo pri totalnim vybiti k HR.(taky uz se to tu resilo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No mě spíš zaráží, že ačkoliv oblast pro Storage v RAM byla u WM5 a WM6 zrušena, paměť pro běh programů se moc nezvedla.

    Loox 420 s WM2003SE se prodává jako zařízení se 64MB RAM, teď koukám do Rozdělení paměti a mám Total main memory 62.75MB, Strorage 17.89, 9.02 free, Program 44.86, 33.2 free. Takže kdyby nebylo Storage, mohl bych mít použitelnou paměť pro běh aplikací k 50 MB, podle toho co tak různě čtu info od uživatelů, tak realita u WM5 je někde okolo 30 -35 MB, takže to co se ušetřilo na Storage se zas vyplýtvalo jinde.

    Nicméně u C550 s pamětí nic dělat nejde, o tom, že by se šlo přepájet větší paměťový čip, jako se to kdysi dělalo u Palmu m100 sem neslyšel. Takže jedině si koupit model se 128MB RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    palm m100 mám taky díky za typ. ale to s tou pamětí mě štve když jsem ho kupoval měl jsem pocit, že jsem koupil kvalitu, ale samozřejmě místo toho FS ukončil výrobu a má malou ramku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak já myslím, že FSC je kvalitní značka, mám Loox 420 a nemůžu si na nic stěžovat. Předtím jsem měl Sony a tehdy i teď si myslím, že to byla špička v PDA, přesto nebo možná právě proto ukončili výrobu.

    FSC, Dellu apod. vyrostla konkurence v podobě "značek" jako E-Ten a Mio, kteří se na PDA a hlavně PDA telefony specializují a dokáží být pružnější, naopak s kvalitou se moc nemažou a tak FSC a Dell drtí cenou. No a ve FSC a Dellu zjistili, že na PDA nevydělávají, nebo nevydělávají dost a tak se rozhodli, že se budou věnovat svému hlavnímu byznysu, pracovním stanicím a serverům.

    Pokud jde o RAMku, tak od WM5 zařízení bohužel místo kroku vpřed a přechodu na 128MB došlo spíš ke kroku zpět a 128MB zařízení je méně než bylo s WM2003. Teprve teď se taková zařízení začínají objevovat, ale jede o ty podivnosti jako že s telefonem a směšným 2,8" displejem.

    Teď snad vyjede HP s iPaq 214, pokud to opravdu bude mít 128MB RAM, ve specifikacích se porůznu objevovalo 64 i 128, tak to bude snad první klasické PDA s displejem normálních rozměrů a pamětí 128MB se systémem novějším než WM2003SE a určitě do něj půjdu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    0

    Budu si kupovat C550, máte někdo zkušenosti s Travianem?? jde hrát travian na tom prohlížeči?? a ještě jeden dotaz.. jde používat na tomto PDA software SPB Mobile Shell??? thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    Jan Klust: z toho co se v soucasne dobe prodava(a zaroven to neni naprosta novinka) mi stale pripada ze LOOX je na spicce. Kvalitu sis koupil, musis ale vzit srovnani s produkty ktere se prodavaji zaroven. Jeste se mi nestalo, ze by mi ramka nedostacovala, mozna to bude tim, ze vsechny aplikace zaviram, kdyz je zrovna nepotrebuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    Carabei: Ač nerad uznávám že s tím vypínáním na tom něco bude

    Faktem je, že když jsem pda vybíral tak jsem se snažil srovnávat i s ostatními výrobci a původně jsem měl zájem o asus, ale přide mi, že v poslední době musí se všichni snaží mít v pda zabudovaný GPS nebo GSM modul což sice neí špatné ale např. mě se to nevyplatí. Zatímco opravdu čistokrevných PDA ubývá
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    Ja bych rek ze FSC je nebo spis po ukonceni vyroby byla spicka(x51 od dellu samozrejme take).Soukrome o tom svedci i to ze jsem si po pulrocni odmlce s pda opet poridil Fsc C550 a vubec neresil jinej pristroj.
    Co se tyc pameti resis to tu protoze si uz na nedostatek narazil nebo jen pro tvuj dobrej pocit?
    ja stejne jako jini zde na foru nemel problem s nedostatkem ramky i kdyz necham nejakou aplikaci bezet na pozadi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    30

    Asi dvakrát jsem na nedostatek paměti narazil ale hlavně protože jsem zapoměl povypínat programy. Popř . to trochu zlepší zvednutí výkonu procesoru. ale přiznám se že mě to taky trochu deptá. Jak jsem řekl srovnávám s asusem 716 a ten měl taky 64mb ram a efektivně jí nabízel volné mnohem víc než FS což mě trochu štve vzhledem k tomu že FS c550 je asi o rok mladší pokud vím
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    no ale v tom pripade je chyba takrikajic mezi klavesnici a zidli pri automatickem taktovani procesoru a vypinani aplikaci je opravdu jen velmi mizive mnozstvi pripadu kdy nastane nedostatek pameti nebo rapidni pokles vykonu. i kdyby bylo ramky dvojnasob, tak pokud nebudes programy vypinat, tak to stejne dospeje do momentu kdy bude ramky nedostatek a zase budes nastvanej ze by ty ramky melo byt vic. A nemuzes moc porovnavat zarizeni s odlisnou verzi operacniho systemu, WM5 hold pracuji s pameti trochu jinak. Navic je to VGA vs QVGA, nebude to sice majoritni vliv, ale graficke prvky maji ve VGA najednou ctyrikrat vetsi velikost, ty samozrejme bezi v ramce plus takovy serepeticky jako usbhost taky neco sezerou

    EDIT: tak sem se dival a LOOX je dokonce o dva roky mladsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    88

    Vcelku souhlasím, ale nejde přece jen o vypínání aktuálně bžících aplikací, a zajijištění chodu zařízení. My, hračičkové, chceme více, lépe a hlavně rychleji,ne? No, a v tom je jádro pudla. Mám vyzkoušeno, mnohokrát,že po naistalování vícero aplikací náročnějších na ramku-a hlavně se jedná a různé Today plugginy, se stáva zařízení výrazně pomalejší a línější. Konkrétně: kvůli příličně žravosti ramky jsem přešel s jinak vynikajícího SBSH PocketBreeze na Spb Diary, která užírá mnohem míň Mg, a taky sem s těžkým srdcem odvrhl miláčka Spb Mobile Shell ze stejného důvodu. Teď mám plugginy ořezány na minimum a hlídám si, abych po soft-resetu, či optimalizaci pomocí Sk Tools měl v RAMce 30-32 Mg. Pak je to OK.Protože, ať vypínáš, jak vypínáš, volná kapacita RAMky se snižuje, a jakmile se dostaneš na 20Mg , tak už je to hodně poznat.
    Jinak sem dvakrát zažil situaci, kdy sem kvůli nedostatku pamět nemohl pokračovat s aplikací. Jednalo seo prohlížení ne moc dlouhých alb v RESCO Photo Viewer, a taky V SPB Imageer. To mě docela zarazilo.
    Takže příště budu pořizovat zařízení s dvojnásobkem paměti, pokud nějaká budou, protože mám zase vyzkoušeno, že rychlost, hbitost a odezva závisí mnohem víc na volné kapacitě RAMky než procesoru. Aktuálně mám WM6, žádný XCPUScalar-pouze automaticky MODE, a s výše popsanou konstelací mě to švíhá velmi slušně. ALE-.....
    P.S. Jinak nenechám na Looxy dopustit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvětšení šířky posuvníku
    Od symmetry_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-01-2009, 15:47
  2. Zvětšení RAM paměti
    Od t.prochazka v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 10:07
  3. Možnost zvětšení operační paměti ipaq 4700
    Od martinhamr_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2006, 11:43
  4. MDA compact - zvětšení RAM na 128 MB
    Od Barrby_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-03-2005, 09:58