Tak jako jsem třemi týdny zde popsal postup na aktualizaci ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2, tak dne se podělím o zkušenosti při postupu na verzi :
ROM 1.66.00WWE, Radio 1.10.00, ExtROM 1.66.131 na DATAPHONE2.
Opět se jedná pouze o nástřel těch nejdůležitějších věcí.
- nejdriv jsem si z Internetu ztáhnul tyto dva soubory Xda_II_Upgrade_v16050.exe, ruu166131wwe_cdl_sku1.zip ( které obsahují 3 typy ROM. ( www.sourceo2.com a xda-developers.com )
- dále pak program "ROM Editor 2003" ( doporučuji verzi 1.2.20, jelikož ta už umožňuje otevíraní ( ukládání ) zakódovaných souborů a není již potřeba programu xda2nbftool.exe, tak jako dříve )
Jednotlivé ROM mají tyto kódy ( pro ruu166131wwe_cdl_sku1.zip )
NK.nbf - : 0x20040304
ms_.nba : 0x20040305
radio_.nbf : 0x20040306
( o tyto kódy si program řekne při otevíraní těchto souborů )
- stačí však otevírat je ms_.nba ( pokud nebudete měnit operátora ).
- ROMky z Xda_II_Upgrade_v16050.exe jsou bez kódů ale potřeboval jsem vyextrahovat například prohlížení prezentací a PDF clearVue233_WWE.sa.cab )
- správná volba programů, které se instalují po HardResetu je záležitostí na další a určitě i delší diskuzi . Každý vyžaduje něco jiného.
Já jsem dnes poprvé vyzkoušel kopírování v config.txt pomocí CPY1 a CPY2. A mohu jen potvrdit, že to funguje bez problému. Je to paráda mít hned po HardResetu zkopírovany všechny sobory které potřebujete ( *.dll a *.tsk ) ze Storage nebo přímo z EXTROM do patřičných adresářů ). Dokonce funguje i spouštení jednotlivých programů uložených v ExtRom ( tento Adresář a tyto programy nejsou vidět, pokud si nesáhneme do registrů ) pomocí jejich zástupců - *.lnk ( příklad 55#"\Extended_ROM\program.exe ). Tohoto zástupce můžete mít kdekoliv. A po jeho spuštění se nám spustí program z ExtROM, který není ani vidět.![]()
Prováděl jsem dnes aktualizaci ( upgrade ) vsech 3 - ROMek čtyřikrát než jsem byl spokojen. Pravda srdíčko bilo po tu dobu rychleji, ale ted už je vpořádku.
Zkušenosti z nové verze jsou :
- GPS - NAVILOCK Bluetooth si mi sedla na COM7 a nelze změnit - funguje však ve všech programech co jsem dnes zkoušel tak jak má. ( Opět jsem však nahrál ten pomocný program k Bluetoothu)
- bohužel už čeština není všude ( například - nastavení telefonu, volba zámku atd. - většinou se však jedná až o ty spodnější volby ). Spojil jsem s firmou moravia-consulting a požádal jestli není novější verze češtiny než ta co je dodávaná s DATAPHONEM2 před několika měsíci. Přislíbili zaslání nové verze nebo přístup na FTP. Alespoň vyzkouším solidnost této firmy a o svůj poznatek se podělím.
- vše co máte ve Storage Vám zůstane zachováno a nic se nesmaže
- zkusil jsem, když mi tekly data z GPS do DATAPHONE2 pomocí Bluetooth, spustit ActiveSync taky přes Bluetooth a synchonizace se mi taky provedla. Jinými slovy prostě mi běžely dvě zařízení pomocí Bluetooth současně.
- o další poznatky se podělím časem
- ztráta záruky ( už poněkolikáte )
Jinak přeju všem štastnou ruku při výběru programů, které si uloží do ExtROM. ( a je jedno jestli pro spuštění pomocí autorun.exe spolu s config.txt nebo jen aby je mohli spouštět pomocí zástupců )
V případě záseku PC během upgrade ( u mne dnes dvakrát ) nepropadejte panice a spusťte to znovu.