Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: WM6 + synchronizace s Exchange serverem + certifikáty - chyba

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Mám firemního Tytna a synchronizuji ho s Exchange serverem. Ve firemních postupem pro zprovoznění této synchronizace je

    1) nahrání certifikátu (nemá ale úplně přesné jméno)
    2) vypnutí požadavku na kontrolu certifikátů prostřednictvím úpravy registrů (doplnění HKCU\Software\Microsoft\Activesync\Partners\[Secure] 0)


    Toto mi fungovalo s WM5 bez problémů přes GPRS i notebook.

    Po přechodu na WM6 (oficiální verze od HTC) mi to funguje přes GPRS a notebook zapojený přímo k internetu (např. doma přes WiFi), avšak při připojení notebooku v práci přímo přes firemní síť to hlásí chybu

    " The security certificate on the server is not valid. Contact your Exchange server administrator or ISP to install a valid certificate on the server - kód odborné pomoci 80072f06"

    Dokážete někdo poradit, co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Jelikož mu doma funguje book i cihla, tak by asi měl udělal to, co mu doporučuje chybová hláška: "Contact your Exchange server administrator". Ono není někdy na škodu ty hlášky číst a řídit se jimi.

    Jinak kdyby kouknul sem a pak ještě sem tak by viděl:

    0x80072f06
    You have an incorrect SSL certificate common name in the Host Name field. For example, you may have entered www.server.com, when the common name on the certificate is actually a different URL. Make sure the server name is entered correctly.

    The Exchange Server name in your ActiveSync settings is different from the one required to establish a Secure Sockets Layer (SSL) connection. Correct the Exchange Server name:
    1. Press Start and select Programs. Then select ActiveSync.
    2. Press Menu and select Configure Server.
    3. Enter the correct information on each screen: server address, SSL requirement, user name, password, domain, and data types to sync. If you don't have this information, contact your IT Helpdesk.
    4. Try to sync again.

    This error can also occur when your smartphone was previously set to sync on a schedule, and you recently change it to manual sync.


    link

    Possible_Cause
    The SSL certificate common name (host name field) is incorrect.
    - OR -
    Synchronization failed due to an incorrect SSL certificate common name.

    Possible_Resolution
    Verify certificate settings.
    1. The name of the Exchange server specified on the device does not match the common name on the certificate.

    User_Action
    1. On your device, click Start, ActiveSync, Tools, Options, Server, and make sure that the correct server name is entered.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Hlášku jsem studoval :-)

    1. Problém je, že jsem provedl přechod na WM6 "ve vlastní režii" :-) a rád bych se vyhnul debatám na toto téma se správci sítě

    2. Vím, že název nesedí.

    Ale u WM5 stačilo nastavení registrů k tomu, aby to Active Sync nekontroloval a fungovalo to bez problému (bez té úpravy registrů to taky hlásilo chybu).

    Teď mne ale zaráží, proč to hlásí chybu jen a pouze v tom jednom případě připojení přes firemní síť a ostatní případy jedou bez problémů. Odhaduju, že se asi nově bude muset šáhnout do registrů ještě jinde.

    Každopádně díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od bubo
    Hlášku jsem studoval :-)

    1. Problém je, že jsem provedl přechod na WM6 "ve vlastní režii" :-) a rád bych se vyhnul debatám na toto téma se správci sítě

    2. Vím, že název nesedí.

    Ale u WM5 stačilo nastavení registrů k tomu, aby to Active Sync nekontroloval a fungovalo to bez problému (bez té úpravy registrů to taky hlásilo chybu).

    Teď mne ale zaráží, proč to hlásí chybu jen a pouze v tom jednom případě připojení přes firemní síť a ostatní případy jedou bez problémů. Odhaduju, že se asi nově bude muset šáhnout do registrů ještě jinde.

    Každopádně díky.

    mam nainstalovan exchange 2007. mam vlastni rootovskou CA. vse funguje v poradku(kdyz si odmyslim problemy na msexch2007

    z toho co jsem zatim dohledal je problem s certifikacni autoritou, protoze wm6 odmita nainstalovat novy root certifikat.

    vetsina postupu pouzitelnych na starsich verzich nefunguji a na oficialnich blogzich zastupci microsoftu rikaji kulantne fuck you a lide tam v diskuzich pomalu breci protoze nemuzou pouzivat wm6 podle svych predstav. proste postoj microsoftu je ten, ze za utilitky pro import certifikatu je odpovedny vyrobce. ten musi mit podepsanou utilitku. tudiz se mi jevi tato situace jako neresitelna a microsoft se projevil jako poradny bastard


    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3

    Co je špatně ?? Mám HTC S730 WM6 a Exchange 2007. Chodí maily do HTC, synchronizují se složky, ale když mail z HTC odešlu, tak skončí v Outlooku ve složce Koncepty = neodejde dokud nejdu do NTB a odešlu ho z Konceptů = na prd :-(. Díky moc. PETR
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nedáváš náhodou po napsání zprávy příkaz OK?


    A příště vkládej dotaz jen 1x a nikoli 3x, jako nyní. Nechápu, proč jsi ho psal do diskuze o servisu HTC. :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím,

    Byl jsem na toto fórum odkázán firmou SynnySoft, kde jsme HTC zakoupili – oni s nastavením HTC mají prd zkušenost a s Exchange 2007 vůbec :-(

    Po napsání mailu mačkám ODESLAT.



    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Nedáváš náhodou po napsání zprávy příkaz OK?


    A příště vkládej dotaz jen 1x a nikoli 3x, jako nyní. Nechápu, proč jsi ho psal do diskuze o servisu HTC. :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A co ti na to řekl správce serveru? Jaký máš exchange? Vlastní nebo v práci nebo....?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3

    Máme MS Exchange 2007 a náš IT guru maximálně spolupracuje, ale zaboha nevíme co tam máme špatně - musí to být nějaká blbost, protože jinak všechno funguje správně. Máš s nastavením WM6 a Exch 2007 zkušenost ?

    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s Exchange Serverem - hledám specialistu
    Od Paullus_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 22:16
  2. Html email pri synchronizaci s exchange serverem?
    Od Rhinos_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 15:24
  3. Vario - synchronizace ukolů s exchange serverem
    Od BeP v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-01-2006, 10:44
  4. nastavení activesync v ppc pro synchronizaci s exchange serverem
    Od jeenik_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2006, 11:43
  5. AS4.1 a synchronizace přímo s exchange serverem
    Od hujahu_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2006, 15:46