Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 81 1231151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 1204

Téma: HTC Kaiser (TyTN II) - tipy, triky, zkušenosti...

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Slovo úvodem - PŘEČÍST PROSÍM!
    Protože se původní téma k tomuto PDA protahuje, zakládám nové. Prosím, pište jen věci, týkající se přímo fungování tohoto PDA.



    Kde a za kolik jste nakupovali, kde a jaké příslušenství se dá pořídit atd.na to si založte extra téma.

    Postupné FAQ vytahované z diskuze pro nové uživatele:

    Čeština - prozatím formou CABu od SS ( lokalizace celého přístroje ) - POZOR jsou to CABy uložené ve složce My Documents, takže je nutno je před HardResetem ZÁLOHOVAT jinak je nenávratně smažete.

    Alternativa češtiny - upravte si soubor SYM.txt, resp. sym.0409.txt

    Vypínání dobíjení - přístroj umožňuje vypnout nabíjení v momentě připojení k PC

    Úprava registrů - nejlepší je Total Commander - správce souborů - mimo jiné

    Sdělení společnosti SunnySoft ohledem české lokalizace prvních přístrojůl

    Dobrý den,
    sdělení pro majitele zařízení HTC TyTN II, která byla zakoupena ve stavu, kdy nebyla lokalizace implementována v ExtROM.
    Pokud toto zařízení vlastníte tak se prosím obracejte na oficiální servisního partnera pro Českou republiku, na společnost GSMobile Service:
    http://service.gsmobile.com/index.php?option=com_contact&catid=12&Itemid=33&la ng=czech1250
    Dle vyjádření distributora je servisní partner obeznámen se situací, která u omezeného počtu kusů nastala a flashnutí ExtROM s implementovanou lokalizací bude provedeno jako servisní zásah.
    Pokusím se dále vykomunikovat, abychom flashnutí této ExtROM mohli provést také v naší centrále v Praze.
    Off-topic příspěvky - Pokud je příspěvek řádně označen slovem SMAZAT (prosím i o ztučnění, je to pak intuitivní), tak se nechá 2-3 dny (není to garantovaná doba), aby to ostatní také přečetli a pak teprve pryč s tím... TOTO je specifická domluva jen pro tento thread!

    Lobby za přehledné příspěvky - Proto hodně pomůže třeba takový tučný nadpis - o čem že to příspěvek vlastně je - pomůže ohromně jak v orientaci novému uživateli, tak to utřídí trochu téma v hlavě pisatele - třeba takové dodržování co příspěvek to příbuzné téma a ne v jednom příspěvku 8 různých věcí. Taky to dost ulehčí moderátorům... někdy méně je více
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    SDHC karta
    Citace Původně odesláno od rADo2
    Funguje v Kaiserovi 4GB karta?
    http://www.alza.cz/pametova-karta-sandisk-micro-secure-digital-transflash-4gb-sdhc-s-sd-adapterem-d79201.htm
    Funguje. Někde jsem četl až do 32GB. Samozřejmě SDHC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    753

    České znaky na HW klávesnici

    Psaní na HW klávesnici funguje stejně jako jinde.

    pismeno > Fn > mezernik, pro dalsi diakriticky znak opakovat Fn > mezernik

    Jelikoz ale sym.txt soubor obsahuje znaky, ktere zdrzuji a asi nebudou ani potreba je lepsi pouzit odfiltrovany sym.txt soubor, kterym se prepise puvodni.

    Nahrat do adresare Windows

    P.S. jen doplním, že SYM.txt si můžete editovat dle svých potřeb

    MRH EDIT: U WM6 přejmenovat soubor sym.0409.txt
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Problém - ukládání fotek z fotoaparátu

    Nicmene - prvni "zradu" uz jsem objevil :-( fotograficka aplikace ma problem s ukladanim fotografii na kartu , zustavaji nakopnute neuplne "jpegy" , pri zadani uloziste do pameti pristroje je vse v poradku (muze se vsak jednat o problem karty , ale moc se mi to nezda ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Podsvícení klávesnice - kvalita?
    Citace Původně odesláno od Marwyn
    Prosim, reknete me nekdo jak to je teda s tim podsvicenim klavesnice. Pak uz je jen jedina dulezita otazka ta vydrz (pokud by nekdo omylem hodlal odpovedet)
    Take dekuji za odpoved ohledne GPS...
    No podsvietenie funguje dokonale. Vidiet tam vsetky znaky. Aj tie FN znaky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Ukázka kvality fotek

    A zde jsem udelal fotky k porovnani,jelikoz jsou to pristroje se stejnym rozlisenim(kaiser foti opravdu lepe),vzdy focene stejne misto z Advantage a z Kaisera

    http://img294.imageshack.us/my.php?image=kaiser3ob5.jpg
    http://img294.imageshack.us/my.php?image=athena3gz8.jpg

    http://img294.imageshack.us/my.php?image=athena2zp5.jpg
    http://img294.imageshack.us/my.php?image=kaiser2yc0.jpg

    http://img355.imageshack.us/my.php?image=kaisergo5.jpg
    http://img355.imageshack.us/my.php?image=athenasj0.jpg
    Citace Původně odesláno od uiqjirka
    Stredni rada opravena
    A pridavam foceni textu Athena versus Kaiser

    http://img171.imageshack.us/my.php?image=textcasopisathenada3.jpg
    http://img171.imageshack.us/my.php?image=textcasopiskaiserjv5.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Výdrž baterie

    Kaiser je na tom stejne jako ostatni zarizeni.Hodne zalezi jak s nim pracujes.Ja jsem s nim pracoval intenzivne cely den,zhruba 30 fotek,20 emailu,internetovani,icq,instalace programu,3 hovory 10 minutove atd.Vecer jsem byl na nejakych 26%.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    0

    Přehrávání videa
    Citace Původně odesláno od inetMark
    Ako je to s pozeranim videa (filmu) z PC cez WiFi?

    Edit: Co sa tyka fotiek textu, tak tam vyzera, ze TyTN II je na tom horsie (hoci je pravda, ze si fotil z troska blizssej vzdialenosti). Inac na TyTN II dufam je moznost vypnutia toho automatickeho naklonenia obrazu podla polohy zariadenia? Tuto funkciu moc nemam rad .
    ...njn pri primem srovnani to vypada opravdu hur ale mozna je to tim ze se mu malinko cukla ruka anebo je to moc zblizka (to se mi vsak nezda protoze makro zabery dela docela dobry) jinak jsem videl nafocenou celou A4 kdyz najdu link tak to sem kopnu

    edit: tak tady je par linku s fotkami v recenzich:

    smape.com
    coolsmartphone.com
    phonearena.com
    snad to nebude nikomu prekazet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Čitelnost na přímém slunci
    Citace Původně odesláno od Naj
    Velice by mě zajímalo, jak je to s čitelností displeje na přímém slunci. Měl jsem Mio A701 a na slunci byla obrazovka černá, proto jsem prodal. Jak je to u tohoto stroje? Díky
    K te citelnosti na slunci.Predchozi tytn,tez katastrofa na primem slunci.U kaisera musim citelnost pochvalit,nebojim se rict,ze citelnost je perfektni.Pouzivam kaisera s folii brando ultra clear.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Obecné zkušenosti
    Citace Původně odesláno od inetMark
    Ako je to s USB konektorom? Pasovala by tam koliska na TyTN ?
    Dalej, znova, skusal niekto filmy?
    Mám jej konečně doma (ze Sunnysoftu). Dokonalé zařízení, rychlé, skvělá klávesnice, parádní displej. Jsem nadšen jako malé dítě. Jediný "tradiční" nedostatek je nefunkční český smartdialing..

    Jinak kolébka na stůl i držák do auta z TyTN na to pasuje, není to sice absolutně přesné, zhruba o 1mm je to jinde, ale protože TyTN II je mírně menší, není problém to používat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Zkušenosti z ostrého provozu

    Tak už mám také první zkušenosti z ostrého provozu.

    - Nefunguje mi u WiFi WPA2-PSK. Musel jsem jít na domácím routeru na WPA-PSK. U Hermese to šlo v pohodě.
    - U WiFi ikony se zobrazují pouze šipky "connected", chybí mi tam síla signálu v čárkách jako na Hermesovi.
    - Výdrž se mi zdá subjektivně nižší i s přihlédnutím k tomu, že jsem si s ním hodně hrál. Ale uvidíme po více cyklech, třeba si tu baterku musí trochu více "očuchat".
    - Citlivost WiFi se mi zdá proti Hermesovi lepší.
    - GPS je dostatečně citlivá a když vidí na oblohu startuje do půl minuty. Když se tedy použije QuickGPS a almanachy se načtou přes internet. Mimochodem, chvilku jsem bádal jak se zapíná GPS než mi došlo, že se zapíná automaticky, pokud program zažádá systém o GPS, nebo když přistoupíte na COM 4. Vypíná se taky automaticky. Tedy alespoň tak jsem to vypozoroval z chování přístroje.

    A teď něco k software:
    - Jde použít jimm98y_smartdialing_2_5_27526.CAB, takže Smartdialing funguje v 3D česky.
    - SS češtinu jsem neinstaloval, funguje Jimm98y_CZ_keyboard.cab a sym.0409.txt.
    - Změna HW klávesnice na German (kvůli prohození Z a Y) co fungovala na Hermesu na Kaiserovi nefunguje. (Pomoc! :c) )
    - Synchronizace s AS i přímo s Exchange je v pohodě.

    Celkově je Kaiser svižnější než Hermes. Zapínání funguje takřka okamžitě, na Hermesovi byla vždy asi půl až sekundu prodleva.

    Zatím se drobné nedostatky dají zkousnout, první ROMka nebude doufám poslední. Už se těším na upgrady! :c)

    Pokud vlastníte Hermese s externí GPS, nevidím důvod na upgrade. (Já ho mám pracovně, to se nepočítá...) Za ty prachy to podle mne nestojí, prakticky nic navíc vám to nepřinese. Navíc ještě nějakou dobu bude Hermes "vymazlenější".
    Pokud máte nějakou starší šunku, jděte do Kaisera, tedy jestli se nedostanete k Hermesovi za nějakou hodně dobrou cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    25

    První dojmy

    Moje prvni dojmy (+/|/-) - přechod z N560+Razr

    + celkové zpracování přístroje (až na MicroSD kartu viz (-)) - vše funguje tak jak má, zdá se mi dost robustní (čemuž také bohužel odpovídá váha)
    + svižnost systému - oproti N560, která by měla mít rychlejší procesor se to celé hýbe mnohem rychlejc (možná dělá hodně paměť, která byla u N560 docela malá)
    + gps - oproti N560 je to naprostá bomba - fix vždy do 20 sekund (na N560 jsem kolikrát dojel domů než se GPS fixla)
    + foťák - zatím jen pár testů - docela zajímavá je možnost čtení vizitek - uvidíme co všechno zvládně přečíst
    + výdrž - opět proti N560 - po celodenním provozu (pár telefonátů, pár hodin na vibračním vyzvánění), cesta z a do práce s GPS, a naopak asi dvě hodiny v usb v počítači = cca 90%
    + HTC Home - líbí se mi (btw: nevíte jestli se dá nějak nakonfigurovat?)

    | displej - jasně oproti VGA na N560 musí být horší, ale není to až tak zlé
    | člověk si musí na některý věci zvyknout (ale to je spíš o windows mobile) - správa sms je ve formě pošty, atd..

    - je docela těžký
    - standardní telefonní aplikace neumí vyhledávat s češtinou (spb contacts ano - kromě ž), nicméně na stisk "zeleného" tlačítka se spouští standardní telefonní aplikace.. btw: nevíte někdo jak nadefinovat i tyto tlačítka? V nastavení lze pouze předefinovat "spodní" řadu..
    - otevření klávesnice - překlopení obrazovky je téměř okamžité, nicméně pak jsou jedna-dvě vteřiny mrtvého místa (klávesnice reaguje, dá se psát, ale na displeji se to objeví až po této době)
    - HTC Home - weather plugin - neustále se připojuje přes GPRS, 3G a stahuje data, takže jsem zvědav na účet
    - Micro SDHC karta šla jednoduše vložit, bohužel už nejde vytáhnout (přiznám se, že jsem to moc nezkoušel - prostě to nešlo napoprvé, tak jsem ji tam nechal
    - Vlastní zvonění opravdu musí být pouze na vnitřní paměti?

    Celkově jsem dost nadšenej, určitě bych zatím neměnil...

    -ld
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nastavení COM u TomTom
    Citace Původně odesláno od tomikusis
    jake mate nastaveni GPS portu a rychlosti pro tomtom 6 ? diky
    COM4, 57600
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    130

    První dojmy

    Tak jsem taky stastnym majitelem kaisera. Moje prvni dojmy jsou zatim pozitivni

    + Pamet je skvela, vsechny aplikace mam v telefonu a porad je dost mista
    + Rychlost telefonu je taky dobra. Nezaznamenal jsem zatim nejaky vyrazny zpomaleni a to ani kdyz mam spusteno nekolik programu
    + Na klávesnici se pise dobre, hned jsem si zvyk. Predtim jsem mel MDA Vario a to se neda srovnat
    + displej je na slunci dobre videt ( neda se s artemisem srovnat )
    + zpracovani telefonu je skvely

    - Trochu mi vadi tlacitko zapinani. je moc zapusteny a spatne se mi hleda a zapina
    - Otvirani klavesnice jde moc zvolna, kdyz drzim telefon v ruce, tak se mi stane, ze si nechtic posunu konstrukci displeje doleva a tim padem se mi otoci displej
    - Mam problem s Internet explorer. Kdyz si prohlizim stranky a dam zpet na predchozi, tak se mi program zavre ( to se mi stavalo i na predchozim zarizeno Artemis )...takze to asi nebude problem kaisera
    - vaha by mohla byt preci jenom o trosku mensi

    Cestinu jsem neinstaloval, mam ho v anglictine. Jsem na ni zvyklej z ostatnich zarizeni. V cestine bych tomu asi nerozumel . Jinak nakupu nelituju a jeho koupi doporucuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Skrytí SIM kontaktů

    Mělo by fungovat toto:
    Kód:
    Změnit / vytvořit DWORD položku "ShowSIM" zde: 
    HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Phone\ShowSim
    
    Hodnota "0" skrývá, hodnota "1" odkrývá
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 81 1231151 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC SHIFT - tipy, triky a zkušenosti...
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 199
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 21:49
  2. TomTom 7 pro PDA - zkušenosti, tipy a triky...
    Od RychJ_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 296
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 07:17
  3. HTC TyTN - tipy, triky a zkušenosti
    Od matrad v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 103
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 16:11
  4. E-TEN M700 - tipy, triky a zkušenosti
    Od plachow_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 434
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 23:08