Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 81 PrvníPrvní 12341252 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 1204

Téma: HTC Kaiser (TyTN II) - tipy, triky, zkušenosti...

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    GPS čip

    HTC Kaiser nemá gps chip Sirfstar III, ale Qualcom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    GPS a TomTom

    Mimochodem, na přiloženém CD ke Kaiserovi je TomTom 6.032 (8351), funguje skvěle i bez nastavování na "Interní GPS". Citlivost integrované GPS a rychlost fixu je skvělá, dokonce mi funguje i doma za zataženými žaluziemi, kde se nic jiného (ani externí BT modul) nechytalo.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Aktivace map TT

    Nejsou u toho žádné mapy, ty si musíš koupit a aktivovat na http://www.tomtom.com/

    Jinak EE mapa stojí EUR 59.95 (CZK 1661.21) :
    http://www.tomtom.com/products/maps/select.php?D=23&Language=1&P=326
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    115

    První dojmy

    Mám Kaisera 4 dny, moje dojmy jsou:

    (Moje první pda či smartphone chcete-li, nemám s čím srovnávat, takže to neberte úplně doslova)

    1) Pěkný světlý displej, rozlišení akorát, už mi absence vga nevadí (možná proto, že jsem VGA přístroj v ruce nedržel).
    2) blbě řešená micro SD - když ji chcete vytáhnout (na druhou stranu - kvůli 4GB jsem ochoten přihmouřit oko )
    3) GPS - možná něco dělám blbě, nebo to mám špatně nastavené, nevím, ale při Geocachingu subjektivně horší a méně citlivý příjem než u Garmina (nepamatuju si typ, dle kolegy je to ten nej na trhu turistických navigací), fix tomtoma v autě kolikrát až za pár minut (30-180 sekund). Při hledání cache ve městě s pomocí BeelineGPS často pouštěl signál a zaměřit souřadnice šlo tak kolem 10 m - pak už to ukazovalo kam se mu chtělo. Vím, že to nikdy nebude úplně přesné, ale v tomto směru nejsem úplně nadšený.

    Na druhou stranu - na tomtoma to úplně stačí, dneska jsem si schválně hodil nejkratší cestu Prostějov - Trutnov, a signál pořád dobrý v lese, městě, pod mrakem i na sluníčku.

    4) Poprvé mám v ruce wm, návod jsem ještě neměl čas číst, ale už do toho docela vidím - takže plus.
    5) Výdrž - celý den mi nevydrží. Pář hovorů, sms, celý den od 9:00 vyhledávání wifi a používaní GPS - a v 17:00 už mi pípala baterka. Už mám objednanou náhradní.
    6) přibalená ochranná fólie - no comment (bublinky, příliš lesklá, málo odolná...).
    7) Přehrávač hudby - wm player naprd. Zažil jsem s ním svůj první hysterický moment s Kaiserem.
    8) reakce rychlé, ihned po kliknutí, stabilní (v průměru jeden soft reset za den - ale to byla moje chyba)
    9) čeština v klidu
    10) psaní sms - uvítal bych soft klavesku, ne vždy je možné psát na hw klávesnici, ale když je to nutné, je hw klávesnice výborná, píše se mi na ní dobře a rychleji. Jinak již zmíněný problém s příliš lehkým (nechtěným) vysunutím klávesnice potvrzuji, mohlo by to být tužší nebo s nějkakou pojistkou.
    11) Kontakty - naštvalo mě, že mi to ořezalo a přehodilo kontakty exportované z SE K790i (budiž mu země lehká) - v SE jsem je měl řazené podle příjmení, Kaiser to přehodil. Než to všechno přepíšu (250 kontaktů), musím vyhledávat podle jmen

    Uložil jsem si kontakty na simku a ze simky hodil do pda... Když jsem předtím měl např. Novák Tomáš, tak mi to kaiser načetl jako např. Tom;Novák/1 Ovšem to bude spíš problém různých formátů ukládání kontaktů.

    Dále - Ď, Ť, ů a nevím co ještě v kontaktech nenapíšete (nebo ano? a jak?). Já to vyřešil následovně - v notebooku jsem si ta písmena uložil do txt, přenesl do Kaisera, otevřel v něm, zkopíroval a vložil. Kupodivu - vše se zobrazilo bez problému. Proč to tedy nešlo napsat, netuším.

    12) focení vizitek a jejich export do kontaktů - má problémy s diakritikou, ale co bychom nechtěli Supr věc.

    Celkově se s ním sžívám, nelituju, a na brouzdání mám notebook )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Originál TomTom nabízí jednu mapu ZDARMA

    K dodavanemu TomTomovi ke Kaiserovi je moznost stazeni jedne mamy zdarma a to konkretne mesta.Napr. Praha,Brno apod.Tato moznost se vam nabidne po nainstalovani TomToma z originalniho CD dodavaneho ke Kaiserovi,presmeruje vas to primo do Internet Exploreru a vede krok po kroku.
    Citace Původně odesláno od uiqjirka
    Ano,funguje to ,kdyz nainstalujes TomToma na zarizeni,kde jeste zadne mapy nejsou.Pak te to spoji s internetovym prohlizecem a ve finale ti to nabidne tu mapu a stahne se to do zarizeni jako cab a nemusis zadavat zadne cislo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    97

    Dodávaný obal a fólie
    Citace Původně odesláno od r.huzva
    Chtěl bych se zeptat, jestli je součástí balení pouzdro za opasek a ochranná fólie. O té fólii tu už někdo psal, že je, a že je prý nepoužitelná. V tom případě by měla být použitelná ta na TyTN?! A ještě jeden dotaz. Ta česká lokalizace je ve všech zařízení pro český trh, nebo jen např. v zařízeních od SunnySoftu?
    Obal jen takovej na h.. Raději bych investoval do Krussel (jestli už je), protože v Krusselu je chráněnej i při telefonování. Přiložená folie je špatná, ale lepší než žádná
    Citace Původně odesláno od uiqjirka
    Uz to tu bylo.Pouzdro baleni obsahuje,folie dodavana je nepouzitelna.Folie z Tytna je vetsi ,jak na vysku tak na sirku,povedlo se me ji tam podsunout z obou stran,ale nedoporucuju to,byl problem ji tam podsunout z obou stran, bez toho aniz by se tam dostal bordel.A ze staci male smitko.Ale i tak se me to povedlo.Cestina je ve vsech zarizenich urcenych pro cesky trh, ne jen v zarizenich od sunnysoftu.Zarizeni se sni obcas zpomali.Co jsem dal cestinu pryc, lita Kaiser jak z praku.Nainstaloval jsem si jen malou lokalizaci interwrite,coz je pouze klavesnice
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zmenšování fólie

    Vystříhávat folii je nesmysl, pokud je potřeba změnit velikost, tak jedině ořezávat - ostrým skalpelem podle kovového pravítka, neviděl jsem, že by takto zpracovaný kraj někdy nepřilnul.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Schéma HTC TyTN II

    Info o Qualcomm MSM 7200 procesoru v Kaiserovi, je to dualcore, kde ARM11 jede na 400MHz a ARM9 na 272MHz, plus má řadu akcelerátorů, Wifi, GPS a daší:

    http://radekhulan.cz/item/htc-kaiser...-akceleratorem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Chipet Qualcomm a TV OUT
    Citace Původně odesláno od djturtle
    Na tom obrázku ja napsáno TV Out. To snad Kaiser má? Zatím jsem o tom nikde nečetl!
    Tak, to jsou obecné možnosti Qualcomm MSM 7200 chipsetu, samozřejmě HTC nemusí použít (a nepoužilo) veškeré nabízení funkce a možnosti..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Zaseknutá karta

    Přátelé, máte nějaký pěkný trik na vyndavání karty? V manuálu píšou, že karta "pop-up" po stisknutí (např. jako M700), ale mám dojem, že jsem ze své 4GB vytvořil built-in storage, kua! Karta se ani nehne, je tam zapikovaná fakt fest. Nakopout HTC opravdu s rozběhem za takové báječné (permanent) storage...

    Dojmy a obligátní +/- později (zatím kopíruju data ze staré karty via Vista Sync Center, bájo odvaz, 300 kB/s: rachot)
    Citace Původně odesláno od rADo2
    Tak mám také "integrovanou kartu", tedy, nevydělatelnou. Zajímavé je, že Kingston 2GB šel vydělat v pohodě, ale Sandisk 4GB se tam zaseknul, a potvora nechce ven..
    Citace Původně odesláno od Termiter
    Já jsem zkoušel SD Sandisk, A-data a "Nokia" v několika kusech Kaisera. Všechny šly vyndat naprosto v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    115

    GPS zkušenosti

    Beru zpět dlouhou fixaci TomToma - 3 sekundy na spuštění, 10-20 sekund na fix. Asi jsem měl předtím rušený signál nebo jsem se zrychlil v čase.

    Co se týče GPS při chůzi - opravdu mě to otrávilo. Může to být docela veselé (v přírodě) ale při geocachingu ve městě to fakt nejde lézt všude Člověk by měl mít aspoň trošku přesné zaměření. Pokud mi (a ostatním) někdo poradí jak na to, co udělat, budu velmi rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Problém s wi-fi

    tak problem s wifi se opet projevil. surfovani po netu konci hlaskou ze server nelze otevrit protoze spojeni bylo preruseno a za chvili se chytne. stav a se vam neco podbneho, mate nejkake zkusenosti? mam router d-link di524.
    Citace Původně odesláno od krabicka3
    Zkusil jsi browsit na nejakem jinem APcku? Pokud ne, normalne bych se spakoval do nejake kavarnicky kde maji wifi a zkusil to.
    Takze shrnutí problému:
    Na wifi se normálně připojím a internet funguje, za chvíli připojení k internetu spadne (klesne ukazatel signálu) a objeví se hlášení že bylo ztraceno spojení se vzdáleným serverem. Za chvilku se spojení obnoví, ale je strašně pomalé. Načtení obyčejné textové stránky trvá cca 5 minut, občas mezitím opět spadne.
    Je to vyzkoušeno na 3 AP a jednom wifi routeru se stejným výsledkem, dokonce jsem udělal HR a neinstaloval lokalizaci (kdyby náhodou) zase se stejným výsledkem. Nutno podotknout, že na stejném routeru co mám domu fungovaly v pohodě obě moje předchozí PDA. Na net jsem zkousel i OPERU a porad stejne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Objektivnější srovnávací testy

    Jedná se o testy, které udělal Marwyn na několika zařízeních, abychom měli srovnání. Testy jsou dělané na zařízení tak jak je, bez dalšího nastavování, nemusí být tedy 100% objektivní.

    Tu najdete ten obrazok od uzivatela Marwyn s tymi testami:

    Citace Původně odesláno od vape
    inetMark: Ten obrazek se mi nejak nezda, ze by Artemis s 200MHz procesorem vychazel skoro stejne jako Kaiser na 400MHz?
    Marwyn:Ano, je to tak, musim podotknout co jsem pripsal v puvodnim postu:
    jedna se o pouzivana zarizeni, tudiz je to subjektivni test. Kazdopadne Artemis byl pretaktovan na cca na 260MHz. Grafiku ma Artemis opravdu rychlejsi, ale to je proto, ze accelerator v chipsetu Qualcomm, ktery vyuziva technologie od ATI, tento test rozhodne neumi pouzit.

    btw. zadna data nebyla upravovana a sam sem vlastnikem Kaisera, takze nemam zajem delat zarizeni pomalejsi nez je

    EDIT: zapomel sem rict ze artemis ma jiny processor nez kaiser a je pravda ze implementace tohoto processoru/chipsetu od qualcommu je zrejme jedna z prvnich. Rychlost tedy muze byt casem vylepsena rozumnou optimalizaci ruznych casti firmware...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    59

    Nastavení zhasínání klávesnice

    koho rozciluje zhasinani klavesnice po 10ti sec po vytazeni, ma moznost to ted napravit:

    HKCU\ControlPanel\BackLight\QKeyLedTimeout (hodnota v sec.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Záloha IW CZ lokalizace
    Četl jsem tady, že po HR se "ztratí" lokalizace do češtiny - jaké soubory je nutné si zazálohovat před HR a jak pak lokalizaci obnovit ?
    U prvnim Kaiseru nebyla cestina Extrom,ale volne pristupna v My Documents,tudiz po HR jsi o cestinu prisel.Pokud mas v My Documennts tyto tri soubory
    HTC Kaiser 1in1.cab
    sunnysoft certified.cab
    sunnysoft ulc.cab
    zalohuj si tyto soubory a po pripadnem HR je vrat do telefonu do jakekoliv slozky a tyto 3 cabinety po sobe spust.Pak das soft reset a po chvilce se te telefon zepta jestli chces anglictinu nebo cestinu,oznacis cestinu a pak uz na tebe vybehne upozorneni aby jsi pockal az se dokonci instalace,ze bude trvat maximalne 3 minuty,telefon se sam resetuje a pak uz se spusti s cestinou.

    A pak ještě jedna věc, která mě na Kaiserovi štve - když je zamknutý, jde mi odemknout jen kliknutím na displej - jenže když je zamknutej, tak je ztlumený podsvícení a venku na světle neni vůbec nic vidět ... dá se to odemčení dát na hardware klávesu
    Toto chovani se da zmenit v nastaveni-key lock(zamek klaves),kde si vyber ze trech moznosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 81 PrvníPrvní 12341252 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC SHIFT - tipy, triky a zkušenosti...
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 199
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 22:49
  2. TomTom 7 pro PDA - zkušenosti, tipy a triky...
    Od RychJ_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 296
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 08:17
  3. HTC TyTN - tipy, triky a zkušenosti
    Od matrad v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 103
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 17:11
  4. E-TEN M700 - tipy, triky a zkušenosti
    Od plachow_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 434
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 00:08