Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: ActiveSync - problém s připojení zařízení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Mám FSC C550 s WM5 a na PC WinXP. Pouzivala jsem ActiveSync 4.1.
    Jednoho dne se mi odmitlo PPC nadetekovat. Obcas to zlobilo, ale vetsinou pomohl restart jednoho nebo druheho zarizeni a jelo se dal. Nyni proste ne. O zadne provedene zmene nevim.
    Zkousela jsem snad uplne vsechno pres odebrani zarizeni, reinstalaci AS v PC, obnoveni systemovych udaju v PPC ze zalohy ap. Hraju si s tim uz mesic a jeste se mi to nepovedlo rozchodit. :-( Vzdycky skoncim u toho, ze se mi cerstve nainstalovany AS v PC spusti, pripojim PPC, kt. se nalezne jako novy HW a pak uz jen vidim rotujici zelene kolecko, kt. znaci pripojovani AS k zarizeni a ani neskrtne.
    V novejsich verzich nez AS 4.1. (zkousela jsem 4.2 a 4.5) se da spustit nejaka kontrola. Z toho mi vetsinou vypadly inteligentni rady typu restartu DHCP a zapnuti synchronizace pres USB v PPC. Ani jedna vec samozrejme nezabrala, tak jsem se vratila ke 4.1. a zkousim, co se da.
    Netusite nekdo, co by to mohlo byt za problem a jak by se dal vyresit?
    DEKUJI ZA JAKOUKOLI RADU!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nedělá ti to firewall? Zkus ho po čas synchronizace vypnout, popř. i odinstalovat. Tipnul bych Kerio ("nebojaxetoteťmenuje").
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    No s tim firewallem nevim. Driv s tim problem nebyl. Mam tu klasicky MS a divala jsem se, ze AS je tam povoleny. Myslite, ze i kdyz tam to povoleni je, ze by to mohlo delat problemy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    No, pokud to hodí nějakou chybovou hlášku, koukni sem - třeba něco vybereš.
    Reinstal AS myslíš odinstalování AS-restart PC-instalace nové verze AS-restart PC? Možná by pomohl reinstal PC (někomu to pomohlo), kdy jsi naposledy instalovala XP?

    Nevím, ale nějak se mi zdá, že s příchodem WM 5 a AS 4.x nějako přibylo více problémů s AS (alespoň co sleduji v diskuzích, i když to může být tím, že WM používá stále více lidí, kterých je stále méně a méně IT zdatných - nevím).ops: :? Mě dělal problémy Kerio, pak jsem měl Tiny a s tím problém nebyl. Někdy mi to až připadá, že je řešení někde mezi nebem a zemí, za které by nás ze spolku Sisyfos nepochválili.

    Pro jistotu zkus odpojit PC od internetu, vypni firewall a zkus syncnout.

    EDIT:
    Pokud máš notebook, zkus to vzít na sraz (3.10.) - třeba to někdo rozchodí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    tou reinstalací myslím přesně to. Už bych si ani netroufla to zkoušet bez restartu všech zařízení :-)
    WinXP tu mám odhadem rok a půl a vzhledem k tomu, že se bavíme o počítači v práci, tak pro mě přeinstalování nepřichází v úvahu. Musela bych tu odchytit našeho systémáka (to je práce tak na měsíc) a hlavně bych přišla o úplně veškerý SW, což by bylo zase další trauma, než bych to rozchodila. Možná mi nic jiného nezbude :-( V každém případě mi není jasné, proč to dřív chodilo a teď to prostě za nic na světě nejde načíst?!?!?
    Ještě mě napadá, že mi přišlo divné, že po odinstalování AS se mi v průzkumníkovi zobrazuje stále mobilní zařízení. Samozřejmě nejde otevřít a nic, ale ikona tam visí. Jiné PPC tu nemám, takže někde to muselo ještě zůstat. Projela jsem registry, ale jelikož nevím, co všechno hledám, tak mi něco možná uniklo. Nejde to někde úplně totálně smazat?
    Možná ještě jeden dotaz - jde ještě nějak jinak nahrát obsah Outlooku z PC do PPC, když mi nejede AS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Zdravím všechny, které toto téma zajímalo. Nastal zajímavý vývoj. Jednak už na 99% vím, co problémy způsobilo a hlavně už jsem schopna to vyřešit.
    Problémy dělá sw BeeLineGPS v PPC. Poslední verze, která nekoliduje, je 1.78 a to ještě pouze při instalaci z PC, tzn. z .exe. Jakákoli vyšší verze, ať už instalovaná z PPC (.cab) nebo z PC (.exe) dělá problémy AS.
    Děkuji za rady, někdy řešení prostě přijde samo :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Pouzival jsem BeeLineGPS na iPAQ rx3715 (Win 2003SE), activesync (tusim verze 3.8). Nyni mam rx4240 (Win 2005), BeeLineGPS 1.82, active sync 4.5 a nikdy jsem nemel problem se synchronizaci. WinXP Pro, zadny dodatecny firewall, BeeLineGPS instaluju jak z PC, tak z .cab, a to uz od verze 1.64.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    těžko říct, kde je problém, já s tím bojovala měsíc a až včera se podařilo a evidentně je problém tady. nešel mi tu rozchodit AS vyšší než 4.1 (podle názorů jiných se MS nedokáže vypořádat s vlastním firewallem) a tím pádem možná nezvládá vyšší verze beeline
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Testovací Windows 7 a připojení WM zařízení
    Od pepino34_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 11:50
  2. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 10:57
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2007, 14:22
  4. Internet via ActiveSync / Připojení via ActiveSync
    Od SixMan v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 22:24
  5. Připojení dvou BT zařízení k 410
    Od Mamlas_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2004, 07:18