Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Igo 2006+ a adresy z adresáře

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    jak docílit, aby si IGO znovu načetlo adresy z adresáře PDA.
    Pár adres jsem ke kontaktům doplnil ale nevidí je.
    Nevíte co s tím? Jak to aktualizovat?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    569

    Citace Původně odesláno od Zdeno
    jak docílit, aby si IGO znovu načetlo adresy z adresáře PDA.
    Pár adres jsem ke kontaktům doplnil ale nevidí je.
    Nevíte co s tím? Jak to aktualizovat?
    Díky
    Poslední modifikace iGO umí navigovat přímo z kontaktů. Otevři si nějaký kontakt a pak dej menu. Uvidíš tam možnost navigovat na adresu. Ale pozor, adresa musí být zadaná tak, jak jí zná iGO. Pokud je tam něco víc, nebo míň, tak ti to odmítne. Ono je to vlastně ale stejné i u těch načtených kontaktů do iGO. Ty, které nejsou podle představ programu, tak ti je to nenačte. Snad ti to trochu pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    A aký je ten správny formát??
    Keď v PDA postupne vypíšem kompletnú adresu, furt sa mu nikdy niečo nepáči a samozrejme nepovie mi že čo sa mu nepáči... (
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Pokud v mapových podkladech chybí čísla popisné, tak ti iGO nenačte ani správně zadanou adresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    naopak, pokud v mapových podkladech schází čísla popisná, můžeš tam mít napsáno jako číslo co chceš (ignoruje to a naviguje na ulici), ale pokud je tam má, musíš je mít napsány přesně tak, jako v mapě, v jiným případě daný kontakt ignoruje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Ale AKO to zadať???
    Máte nejaký postup ako ste zadali adresu tak aby to našlo z kontaktov??

    V mape je napríklad napísané keď niekam kliknem "12, Sedliacka" a nech ju do kontaktu zadám akokoľvek, zahlási chybu. Skúšal som aj "12, Sedliacka" aj "12 Sedliacka" a aj samozrejme naopak. Z čiarkou bez čiarky, číslo najskôr, číslo neskôr, všetko... A nič....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    91

    Mě to funguje bez problémů, když je zadávám tak jak je zvykem, tzn. Sedliacka 12. Jestli se ti v kontaktech po zadání adresy zobrazuje u kontaktu možnost Navigate (nebo tak nějak) tak ji zkus. Pokud je zadaná adresa špatně, tak ti napíše, že ji nemůže najít.
    Ještě můžeš zkusit do sys.txt, sekce interface zadat skip_contact_import=1, jednou to s tím spustit, pak to vymazat a spustit igo znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to Slampa:
    a teď mě napadlo, jdou Ti jenom některé kontakty, nebo žádné. Pokud se jedná o kontakt na Slovensku (asi, že jo), co máš v adresáři zadáno jako zemi. U mě slovenské kontakty fungují akorát, kdy tam mám „Slovakia“. Takže např. funkční kontakt je:
    Ulice: Alexandra Rudnaya 21
    Město: Žilina
    Okres:
    PSČ: 010 01
    Země: Slovakia
    a kontakt se natáhne do POI a za jménem je v závorce uveden druh adresy (Práce), (Domů)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Hmmm, tak ja neviem, možnosť navigovať pri kontakte mám, ale keď to zadám tak mi iGo ani nespustí a Artemis mi vypíše

    "Error, the system cannot find the path specified."


    Je možné že niekde v registroch je niečo zle nastavené?? Čo by to mohlo byť, kde?? iGo mám normálne nainštalovaný, funguje, chodí... Len toto ani za ten svet..... A v normálne spustenom iGo mi kontakty sám nenačíta ani jeden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    91

    A máš igo nainstalovaný v PDA nebo na kartě ? U předchozích verze se propojení na kontakty instalovalo samostatně a byly dvě verze, jedna pro igo instalované do přístroje a druhá pro instalaci na kartu. Pode té hlášky co píšeš nemůže najít cestu k igo.exe, což by odpovídalo instalaci špatné verze "i-goNavigateTo - plugin do kontaktů".

    2 Mudrunka : není mi jasný, jak to přesně funguje, ale když zadávám v kontaktech adresu v cizině, tak musím název státu napsat anglicky (mám pár germany a slovakia) a když mám adresy v česku, tak je mám bez udání státu. Nevím podle čeho igo pozná, ve které mapě to má hledat. Takže slamka by to měl asi zadávat bez státu, když je slovák a adresa byla na slovensku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    iGo mám na karte, v PDA je len .exe súbor a dve .dll knižnice. Všetko ostatné je na karte...
    Kde nájdem taký plugin o ktorom píšeš???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    110

    Ty kontakty se chovají aspoň u mě nějak divně. Spustím IGO (2006+), načte 105 kontaktů. Vypnu IGO, zapnu IGO, načte 49 kontaktů, pokaždé jiný počet. Nevíte někdo jak se dá v POI načítání (zobrazení) kontaktů vypnout? Přes nastavení zobrazení POI to nejde, kontakty se tam drží jako klíště.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Tak nechápem...
    Zo všetkých kontaktov mi načítal iGo dva kontakty. Tieto dva kontakty predtým nevidel a zrazu ich vidí. S ich adresami som nič nerobil. A keď mám ostatné kontakty v rovnakom formáte, tak nenačíta ani za svet. Z toho istého mesta, z tej istej ulice pomaly......
    Chodí to niekomu z Vás normálne??? :?: :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    ano, chodí to, jestli normálně to neumím. Teď jsem si promačkával různé možné varianty abych dále nepsal ptákoviny a podařilo se mě to u jednoho kontaktu dostat do stavu, že to nechtělo přečíst a nechtělo, byť to tam bylo tak, jak to bylo před úpravou.
    Tedy, a už to tady bylo napsáno a ne jenom v tomto vláknu kontaktům, kde alespoň v náznaku něčemu nerozumí, se i-go při startu vyhýbá jako čert kříži. Bohužel se při tom chová občas i nelogicky. Ale má to následující zásady:

    pokud má např. v mapových podkladech „Nábřeží Ludvíka Svobody“, pak často užívanému Nábřeží L.Svobody nerozumí ani náhodou.

    pokud má v mapových podkladech modré číslo (teď nevím, zda se jedná o číslo popisné, nebo orientační . myslím, že popisné), musí tam být užito toto, a žádné jiné. No a pokud s tam vloudí mezi názvem ulice a číslem jedna mezera navíc, nevidí nic (taky se mě už stalo).

    A pokud v mapových podkladech nemá žádné číslo, naviguje na danou ulici bez ohledu na to, zda je nějaké číslo a jaké uvedeno.

    V tom celém stačí opravdu málo, nejlépe je se podívat při vyhledávání adresy na to, jak si to sám napsal. Např., v mém případě, kdy jsem tam nazpátek neuměl dát již jednou prošlý kontakt, stačilo změnit Praha 8 na Praha – a najednou to tam bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Změna mac adresy
    Od Phetronius_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 21:24
  2. MS ve fotbale 2006 - World Cup Mobile 2006
    Od Pepa7 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 20:08
  3. Adresy v TomTom 5.21
    Od Homer261 v sekci TomTom
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-05-2006, 14:04
  4. Import adresáře z Nokia
    Od Jezinka_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 23:26