Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 86 z 86

Téma: GPS Instant Fix pro N560, N520/N500

  1. #76
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ten QUICKGPS dělá přesně co? Naláduje do GPS pouze almanach, nebo i přesnou epemeridu? Se mi zdá že jenom ten almanach. Když jsem QuickGPS ještě zkoušel používat, tahal nová data z internetu zhruba jednou za 4 hodiny- to je na update epemeridy příliš dlouhá doba.

    To myslím moc pomáhat nemůže, ta nešťastná GPSka nemá problémy s VYHLEDÁNÍM satelitů (šedivé sloupce- ty naskáčou velmi brzo), ale s jejich locknutím.

    Osobně mám dokonce pocit, že time-to-lock je tím horší, čím víc satelitů GPS vidí. Když jsou 4-5, lockne se poměrně brzo. Ale při 8-9 mu to trvá klidně 5-10 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    TomasLizner_ce4you
    Guest

    Potvrzuji funkčnost a děkuji, štvalo mne to rok a půl a teď je vše OK. Patche, přepnout na SIRF, hw port žádný, sw port COM4, stáhnout satelity a jede to. Tomáš Lízner
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    2

    Mám PDA FSC N560 a nainstaloval jsem si opravný fix na GPS, zároveň jsem nainstalil QGPS, ale teď bych se potřeboval zbavit toho QGPS, protože mi nejede GPS Tuner, který se prý s tímhle hádá, nevíte náhodou někdo jak to zlikvidovat?

    Pokud jsem totiž nenainstalil QGPS, tak se GPS vůbec nechytla...

    Díky za info.:dead:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Přišel sem na zajímavou věc: když mám stáhnuté aktuální data z QuickGPS, fix chytám v iGO 8 téměř okamžitě se zapnutým A-GPS.
    Deafaultně je A-GPS vypnuté a bez něj mi to trvalo nějakou dobu, než se chytnul (na 1.93, na 1.37 hrůza!)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj, chtel jsem se zeptat, jak je to s ulozenim nastaveni SiRF. Mam v N560 OS - WM 6.0 ver 038g 16.07.2008 s GPSFixem a kdyz prepnu na SiRF protokol vse jede jak ma. Ale pokud PDA vypnu, tak je GPS znovu v NMEA... Soft reset je v poho... To je normalni stav? Lze to nejak nastavit SiRF nastalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    panove nebyl by nejake navod nebo popis jak ten gps modul rozchodit ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Pokud by někdo chtěl zkusit, tak na známém ruském fóru se objevil nový FW pro GPS Looxe N560 (a zřejmně i N520). Zatím jsem to nezkoušel, protože za týden jedu na dovolenou a tam to nutně potřebuju funkční ;-) Takže kdo bude první?!

    http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=28420&st=580

    Případně návod v azbuce:

    0. Делаем полный бэкап системы!!!
    1. Скачиваем прошивку http://4pda.ru/forum/dl/post/254130/gsw350.7z (Благодарим HD80)
    2. Скачиваем и устанавливаем (но не запускаем) родной GpsInstantFix для n560. Т.к. у меня Fix уже установлен, я этот пункт пропустил.
    3. Переносим из скачанного архива HtsGpsUpdate.s и HtsGpsUpdate.exe в папку Windows на КПК, перезаписывая тот что там уже есть
    4. Запускаем на КПК редактор реестра (например Resco) и ищем строку SerialGPS
    5. Первое нахождение в HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Active и там рядом с искомым значением (запись Key) будет запись Name со значением порта COM4: , меняем значение на COM8:
    6. Второе нахождение HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\SerialGPS и там меняем значение записи Index с 4 на 8
    7. Закрывает редактор реестра. Лезем в настройки КПК External GPS и ставим Software port - нет, Hardware port COM8 скорость 9600.
    8. Выключаем КПК. Через секунд 15 вынимаем батарею и вставляем ее обратно. Загружаем КПК.
    9. Запускаем программу SirfTech. Настраиваем ее в меню Comm (COM8, 57600) и подключаемся (жмем Open).
    10. Выставляем скорость порта и протокол в меню NMEA/Set Serial Port. Протокол NMEA, скорость 9600. Жмем Set.
    11. Закрывает SirfTech.
    12. Теперь если все сделано верно GPS работает на порту COM8 со скоростью 9600. Иначе он не прошьется.
    13. Запускаем в папке Windows на КПК HtcGpsUpdate.exe и, глубоко вздохнув, жмем ОК. Пошла прошивка.
    Во время прошивки НИКАКИХ сообщений на экране нет!!! прошивка длится примерно 30 сек, после ее окончания на экране появится сообщение об успешной прошивке, нажать "ОК" в правом верхнем углу этого окна, вынуть на 10 сек батарею, вставить ее обратно.
    14. После рестарта рекомендуется вернуть настрой&#1
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Tak jsem nainstalil poslední verzi WM 6.1 20755-21 , upgradnul GSW3.5.0 nainstalil GPSInstantFixII a QuickGPS a po SR je fix Iga8.3.2 do 15 vteřin.Co jsem se dočet, tak by se měla zlepšit i přesnost pozice, ale to zatím nemám vyzkoušeno.Zatím testuju....:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    82

    Tak v kostce: Já zrovna dnes vracel tuhle potvoru do normálu :-)
    1. Když už to fakt nejde, udělá se úplný reset (HR), popsáno v úvodníku diskuze. Zařízení přejde do anglického obsahu
    se starým datem.
    2. Nastavíte datum a čas na české podmínky.
    3. Použijete upgrade firmware pro toto PDA.
    4. Nainstalujete QuickGPS, což zajistí aktualizaci satelitních dat z centrály , pokud je PDA připojeno na internet.
    5. Spustíte ten jednoduchý prostředek GPS, který je v systému.
    6. Poud se vše povedlo, po jeho spuštění (obraz s kružnicemi) asi do 5 vteřin naběhne ve spodní části obrazu
    přerušovaná a plná linka a řada čísel. Tohle znamená, že je GPS v pořádku a kativní.
    7. Vystavíte přístroj na volné prostranství (mimo byt) a vyčkáte, až se "nachytají" satelity. Nejprve to budou modrá kolečka
    a po počtu minimálně 4 se promění na zelená a dojde k tzv. fixaci systému. To může trvat až 10 minut.
    Nyní je GPS aktivní a lze zkoušet další programy.

    Pokud by se nedařilo, je třeba laborovat s Com porty podle ovládacího panelu - nastavení GPS. Pro začátek Com pro aplikace
    dejte na NONE a ověřte COM hardware , bývá původně com8, později po update firmware com4. častá je tu právě kolize
    na com4, což byla hodnota pro programy. Pak nastavte teprve com pro programy např. na com6.

    A dále už by to mělo jít.
    A nyní se dají přihazovat další programy a případně čeština prostředí a zkouší se, jestli to ještě jede. A když ne, tak celé znovu a vyhnout se tomu,
    co vadilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Je nový firmware GPS 3.6.0
    Vyzkoušeno , plně funkční.
    http://a.mod-site.net/gb/u/newplow-1/p/1.html

    Zivan: Upraven odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    firmware GPS 3.6.0

    Zivan: opraveni odkazu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. Sync Cable USB ClientHost 410, 420, N500, N520, N560, C550
    Od Zax_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2007, 13:30
  2. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 12:29
  3. LOOX N500/N520 Hard reset jak na to
    Od Šeba_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 13:55