Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 86

Téma: GPS Instant Fix pro N560, N520/N500

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem to nainstaloval a až poté sem si přečetl tady ty příspěvky. Bohužel...
    Z trochu pomalejší navigace (fix cca 3minuty) se mi stal nepoužitelnej zmetek a to na COM 4. Když kdekoliv nastavím COM 8, tak se PDA sekne při jakékoliv rychlosti. Kdyby někdo přišel nato, jak to vrátit, tak sem dejtě vědět :? . Jinak asi zajdu do servisu a řeknu, že je GPS nepoužitelná, ať se starají... Maximálně mě pošlou do oněch míst
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Tak dej prosim vědět, jak to dopadlo... Dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak nakonec jsem udělal HR, GPS je zase na COM8, akorát na baudrate 57600. Citlivost mně přijde subjektivně stejná, jako před tím opatchováním, takže do servisu nejdu. GPS je zase použitelná.

    EDIT:
    Teď jsem přenastavil GPS z NMEA na SIRF (baudrate 57600), jak o tom píše uživatel tortoise na svém <a href="http://birdie.porcus.cz/item/fujitsu-siemens-loox-n560-jak-vylepsit-signal"_blank">blogu</a> (díky ), a to co se stalo je neuvěřitelné. Satelity chytám do půl minuty, při studeným startu do minuty a síla signálu satelitů je až cca 90%, přičemž na NMEA dosahuji maximálně cca 60% a to vyjímečně. Zatím vyzkoušeno na cca 10km trase po Brně a je to vážně dobrý. Takovou dramatickou změnu jsem fakticky nečekal. Mám z toho radost )

    Kdyby to někdo chtěl vyzkoušet (vřele doporučuji), tak tady je návod.
    Stáhnout <a href="http://w5.nuinternet.com/s660100031/SirfTech.htm"_blank">SirfTech</a>
    Nahrát do PDA a spustit
    comm -> find port&baud -> OK
    NMEA -> Switch to Sirf -> SIRF -> 57600 (zkoušel jsem i 38400 a výsledek je subjektivně stejný) SET -> =Baud -> OK
    comm -> close -> OK
    EXIT
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    2chipoun - ďakujeeeeem ) Pre istotu som dal HR, potom urobil všetko čo napísal chipoun a teraz to funguje PERFEKTNE - dokonca mám fix aj tam kde som NIKDY nemal :yes:
    ďakujem, už som prestával veriť že to niekedy opravím :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jsem rád, že nejsem jediný komu to pomohlo
    Zkoušel jsem to na další cestě a kdybych tvrdil, že se to zlepšilo o 100%, tak jsem ještě pesimista. Příjem je teď lepší, než z externí bluetooth antény NAVIBE.
    To by mě jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z FS chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    To mně taky, protože programů rozumících SiRF bohužel moc není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    a po uprave NMEA -> SIRF funguji navi software bezproblemove? Konkretne me zajima TomTom 6
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    TTN6 SiRF vůbec neumí, takže s ním si neškrtnete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Já používám iGO, takže mi to jede bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70

    Api Api je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    19

    Existuje nějaká utilita na přepínání NMEA - SIRF ? bez nastavovaní přes sirfTech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    0

    Kedze GPS-ko fungovalo tak ako niekto uz pisal, cakas a cakas a nabehnut nie a nie a az po dlhom case sa satelity zafixovali. Nedalo mi to a skusil som ten fix od FS. Kedze som skusil vselico mozne na nastavenia aby som to urychlil. Bez uspechu. Na web stranke FS je ten fix oficialne tak preco to nevyskusat. Vyskusal som. Pred pokusom o zlepsenie som najprv, ale vyskusal WM6. Rychlost sa zlepsila, ale nebolo to to prave orechove. Zo zaciatku som mal problem lebo neviem preco, ale PDA sa vypinalo bezdovodne. Tak som to dal na WM5 a po case som skusil znovu WM6. Zjavne sa mu nieco nepacilo pretoze teraz sa uz nevypina. Satelity vzdy nasiel tak od 1min. niekedy az do 15min.V novom WM6 sa ten cas skratil niekedy sa zdalo, ze ani nie. Uz to nebolo az tak dlho ako pred tym. A teraz ideme k jadru FIX. Ked som tuto operaciu isiel robit cital som celu diskusiu. Niekomu to ide a niekto ma problem hmm tak som si povedal hadam, ked to maju na stranke FS maju to odskusane teda dufam. Vsetko prebehlo korektne a nastal cas skusania. Vybehol som von a zapol som GPS. Skoro som pustil PDA z ruky do 5sek. nabehli satelity. A to som sa nepripojil na web aby som ugradoval QuickGPS. Doma som to niekolko raz pustal oci som pucil vzdy sa to za par sekund pripojilo. Ake bolo moje prekvapenie, ked som dnes rano chcel vyskusat ako to funguje a bohuzial musim napisat, ze to uz nebolo 5sek. ale da sa povedat, ze tak do minuty sa pripojim mozna trosku viac. Takze takato je moja skusenost s Fix od FS.
    Napadlo ma, ze doma som nakoniec vecer stiahol download pre QuickGPS lebo mal vypisane, ze je expiret. Neviem ci toto sposobilo. Myslim, ale ze mne tento fix pomohol dlhe cakanie som stiahol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Api
    Existuje nějaká utilita na přepínání NMEA - SIRF ? bez nastavovaní přes sirfTech?
    No ale SirfTech je právě jednou z takových nějakých utilit....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od Api
    Existuje nějaká utilita na přepínání NMEA - SIRF ? bez nastavovaní přes sirfTech?
    napr. APLsirf
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    ...nebo MMSirf...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4

    Tak jsem si trochu hrál s QuickGPS a rozchodil jsem to na lokalizované verzi WM5 pro N560 od Alzasoftu. První problém jsou registry, tam je potřeba změnit hodnotu v [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\QuickGPS]
    "region"="CS" (původně US)
    a pak změnit koncovku u souborů
    \Windows\QuickGPS.exe.0409.mui na 0405.mui
    a: \Windows\GPSAux.dll.0409.mui na 0405.mui
    QUICKGPS naběhl (neobjevuje se hláška s vytvářením prázdného dokumentu) a na 2. pokus aktualizoval data přes WIFI. Teď jdu zkusit jestli to pomohlo fixům.

    EDIT 8.1.07 takže Ráno v autě za jízdy fix po HR v iGO cca 40s, což je myslím dobrej výsledek. Ještě to zkusím resetnout jednou a udělám statickej test. Zatím to vypadá bez problémů a bez výpadků.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sync Cable USB ClientHost 410, 420, N500, N520, N560, C550
    Od Zax_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2007, 14:30
  2. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 13:29
  3. LOOX N500/N520 Hard reset jak na to
    Od Šeba_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 14:55