Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 32 z 32 PrvníPrvní ... 22303132
Zobrazené výsledky: 466 až 479 z 479

Téma: HP iPAQ 210 Enterprise

  1. #466
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1

    Zdravím, pokud to nevíte, tak na fórech je již k dispozici ROM WM 6.1 a 6.5 pro iPAQ 214... Flashování je už vyzkoušené, jde případně se vrátit zpět k WM 6.0.
    WM 6.5 je spíš beta, je tam dost bugů, ale 6.1 šlapou jako hodinky a jsou subjektivně o dost rychlejší než 6.0. Pasuje na ně i lokalizace Sunnysoftu, která je již mimochodem uvolněna zdarma a je o polovinu menší než ta původní (pouze je nutná registrace při instalaci). Sám mám flashnutou ROM WM 6.1, kterou vytvořil jistý PsymoN a nemůžu si stěžovat. Mám k dispozici i vextrahované lokalizační soubory z WM 6.0 (pasujou na WM6.1) a překlady systému pro WM 6.5. Tyto lokalizace stačí nahrát do adresáře Windows v zařízení a změnit dvě hodnoty v registru a máte počeštěné PDA bez instalace Interwrite od sunnysoftu. V případě zájmu se ozvěte, dodám další info včetně screenů. Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #467
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tady http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=557162 někdo zveřejnil utilitku, která umožní zapnout přední reprák, regulovat hlasitost repráků (i zesílit nad původní úroveň), zvýšit citlivost displeje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #468
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    To ma predni reprak? Kde, vim jenom o zadnim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #469
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    V tom HP logu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #470
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    Toho jsem si nevšimnul

    Když dělám audio nahrávku nebo přes ipaq volám a je při tom slyšet šum, je to důvod na reklamaci nebo je tam nekvalitní elektronika?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #471
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak záleží na míře toho šumu, zkus si pohrát s nastavením mikrofonu, dá se tam navolit automatický řízení zisku nebo manuálně vybrat jednu ze šesti úrovní. Nějaký super kvalitní mikrofon ale těžko můžeš očekávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #472
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    to xtonda: To rozšíření je vážně moc dobrý, sice onen přední reprák není bůhví co, ale hraje. Zajímavé, co tohle čistokrevné PDA ještě skrývá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #473
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od xtonda
    IPAQ klávesnici mám, přes HID only bez ovladače funguje v pohodě, rozšířená funkcionalita nefunguje, protože driver blbne.

    Existuje ještě freedom universal keyboard, jo to hardwarově v podstatě to samé, ale jsou k tomu jiné drivery.

    A pak ještě iGo Stowaway® Ultra-Slim Bluetooth® Keyboard, ale tu bych nedoporučoval, je jenom čtyřřadá.
    Ahoj, mam bt kb freedom universal keyboard 2 a rad bych ji rozchodil i pod ruzymi aplikacemi. Jak na to? Bez stazenych ovladacu se celkem snadno sparuje (ipaq i kb podporuji HID), ale nefunguji fn klavesy, coz by ani tak nevadilo, ale klavesnici lze pouzit jen v par aplikacich - prevazne nativnich wm programech jako word, excel, notepad, startmenu... Ale napr. v hrach nereaguje.

    Stahnul jsem z homepage freedominput.com driver pro wm6 a nainstalil pres komp. V kompu sice vse probehlo korektne, ale zavratnou rychlosti a do pda se nenainstalilo nic. Zkusil jsem druhy mozny postup instalace ovladacu a sice primo pres pda na www.otadrivers.com. Tam by to melo automaticky detekovat moje pda a vybrat vhodny driver, ale muj ipaq to nerozpoznalo, nebo oznacilo za nekompatibilni zarizeni. Takze jsem rucne vybral broadcom driver pro WM6 (a pro sichr i pro wm5) a nainstalil. V settings se objevila konecne ikona BT driveru. Kdyz ji spustim, dam podle navodu aktivovat ten driver a vyhledat klavesnici, tak se sice objevi, ale kdyz tu klavesnici vyberu pro sparovani, tak mi to hodi hlasku ve smyslu neznameho zarizeni. To same s ovladacem pro wm5.

    Uz nevim, jak ji rozchodit v tech jinych aplikacich, stravil jsem nad hledanim reseni furu hodin, ale zatim marne, takze budu vdecny za nejake rady, co s tim.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #474
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od xtonda
    Tady http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=557162 někdo zveřejnil utilitku, která umožní zapnout přední reprák, regulovat hlasitost repráků (i zesílit nad původní úroveň), zvýšit citlivost displeje.
    Ahoj, zaznamenal jsi nejaky rozdil s pouzitim toho programku? Ja jsem ho zkousel, ale nejaky vyraznejsi zmeny jsem si nevsiml.
    Co se tyce aktivace predniho repracku, tak i kdyz jede na max. a zadni jsem nechal defaultne na 34,5, tak zadni zcela prehlusil ten predni, takze nebyl poznat zadny rozdil. Pouze pri uplnem ztiseni zadniho se dalo overit, ze predni fakt hraje. Nicmene je to tak tichy, ze to musi mit clovek blizko hlavy, aby to slysel. Na brightandu nekdo psal, ze ten predni je primarne pro voip, tak jsem ho testoval pres skype, ale se stejnym vysledkem. Takze jako resume jsem v hlasitosti ci kvalite zvuku nepostrehl rozdil, je-li predni reprak zapnuty nebo vypnuty.

    Nastaveni hlasitosti zadniho repracku nejak nevim, prijde mi, ze se srs wow byl ten zvuk hlasitejsi, ale je to subjektivni dojem a navic autor sam doporucuje neprelejzat hlasitost pres 37,5 kvuli moznemu poskozeni repracku. Ten SRS mozna jde i vys.

    A posledni vec, na kterou jsem se tesil, byla moznost nastaveni vyssi citlivosti displeje. Bohuzel tady jsem nezaznamenal sebemensi zmenu.

    Takze celkove co se zvuku tyce se vratim zpet k SRS, ale uvitam, pokud k tomu budete mit nekdo jine postrehy.

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #475
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    SRS WOW mysliš tohle? http://www.freewarepocketpc.net/ppc-...nd-driver.html

    ad reprák/Ipaq21xEx:

    To sem nezkoušel, Ipaq21xEx mám nainstalovaný, s citlivostí displeje těžko říct, blbě se to posuzuje a po restartu se mi to vrátí na default. Zadní reprák mám na max a je to znát docela dost, chvilku mi to nastavení blblo, že se to vracelo na default, ale po spuštění nastavení v safemódu mi to už drží, přední reprák je naprd, je slabý, což by zas tak nevadilo, je to sluchátko jako u telefonu zamýšlené pro přiložení k uchu, ale problém je hlavně v tom, že stejně ta utilitka nedocílí toho aby VoIP programy, které to u jiných zařízení podporují, si mohly zvolit přední nebo zadní reprák, respektive zvonit (nahlas) do zadního a hovor dát (potichu pro přiložení k uchu) do předního, takže jako daleko praktičtější mi přišlo při volání ztišit pda přes systémové nastavení (některé voip softy se nastaví a pak si hlasitost přenastaví samy) a dát si ho k hlavě obráceně (to pak ale není slyšet zvonění) nebo použít sluchátka.

    ad BT HID klávesnice:

    Já sem s iPAQ klávesnicí nezaznamenal, že by někde nefahčila, ale moc to nepoužívám, nějak to nesplnilo očekávání co do komfortu, pokud dám PDA na stůl nebo do stojánku, který je navíc pro iPAQ 214 naprosto nevhodný, tak je to moc daleko a blbě na to vidím. Takže sem pak už po novějším driveru nepátral, ty pro Freedom Universal jsou na klíč, ty pro Freedom Universal2 sice už nejsou, ale o tomto novějším modelu sem se dozvěděl až dnes pohledem na jejich web. Pokud dáš tip na aplikaci, kde to nechodí a zároveň je ta aplikace free a je slušná (nezaneřádí systém a dá se čistě odinstalovat) tak to můžu pro zajímavost zkusit. Preferuju né hru, lze-li.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #476
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jj, mel jsem na mysli SRS WOW HD, tu hlasitost to zvedne hodne slusne, ale doporucuju mit zalohu systemu pred jeho instalaci, pac je to celkem zasah do registru. Pri jedny instalaci mi pda uz nechtelo nabootovat, nakonec v safemodu jsem to deaktivoval, po klasickem nabootovani opet aktivoval a potom uz to bezelo v poradku.

    A ted k te klavesnici - nevim, jestli mi pomuzes, ja to spis smeroval na nekoho, kdo pouziva prave tuhle klavesnici v kombinaci s hp 214, protoze vim, ze na jinych pda (starsi looxy i asusy) beha ve vsech aplikacich a fungujou i stazene drivery, protoze ty pda nemaj v sobe nativne implementovany hid driver.

    K tem aplikacim - no asi to budou jedine gamesy Ze softu s klavesnici pouzivam snad jen ten word, excel a notepad, kde to chodi. Spise mi jde fakt o ty hry, pak by to nemelo uz chybu. Treba zahrat si Dooma, Duka 3D, Tomb Raider, Worms world party atd... Nebo vylozene pdackovsky hry jako treba K-Rally, Microquad, Resco Guardians, Skyfire ci Hellfire... Ani v jedne z nich klavesnice nechodi. Resp. v K-Rally sice jde s urictymi obtizemi nastavit ovladani na klavesnici , ale v samotne hre nereaguje. A v Microquad tez jde nastavit ovladani na klavesnici, ale ve hre je to opet dead.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #477
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Fakt nikdo nic?((
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #478
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    2

    Zdarec

    Ma nekdo zkusenost s WM 6.1 bo 6.5 na 214ce?

    Hodil by se navod a linky na sosnuti WM
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #479
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    to ermish: takže tady http://forum.brighthand.com/hp-ipaq-210-enterprise-handheld/276979-new-rom-center.html máš hlavní link, kde najdeš ty romky včetně původních pro možný návrat na 6.0. V zásadě jsou tam dvě hlavní rom, jedna od sony66 a druhá od spiaatie. Jaký je mezi nimi rozdíl (i návod a obecně je na tomto webu docela dost fajn věcí pohromadě, pokud se ti nechce prohledávat jednotlivá fóra) najdeš tady http://www.technika.ilcik.cz/hp-ipaq214-enterprise-handheld/ipaq214-zname-problemy-a-reseni.html

    to everyone: máte někdo zkušenosti s upgradem na 6.5? Stojí to za to? Já na to koukal zatím jen po vzhledové stránce a přijde mi to zbytečný. Celá ta 6.5 verze je dělaná pro co nejjednodušší ovládání prsty a přináší vychytávky, které se uplatní především u telefonů. A jelikož 214 má tužtičku a naopak gsm nemá, moc výhod v tom nevidím. Můžete někdo napsat, v čem spočívá výhoda toho upgradu? Zvětšila se výdrž baterky a pokud ano, tak kolik %? Je pda rychlejší? Pokud ano, jak se to projevuje? Resp. jsem s rychlostí systému spokojený i teď, takže je ten nárůst rychlosti nějak zásadně postřehnutelný? Co hlasitost? Byly vyřešeny nové zvukové drivery, nebo je stále nutné používat např srs wow hd? Řeší verze 6.5 problém s power managementem CF karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 32 z 32 PrvníPrvní ... 22303132

Podobná témata

  1. HP 214 enterprise a bluetoth GPS modul
    Od fiv v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 23:19
  2. iPAQ 214 Enterprise a mazání kontaktů
    Od cobra7 v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 13:10
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 09:31
  4. Ipaq rx3715 Riesenie problemu s mazanim Ipaq File Store
    Od ManInTheRain v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 20:11