Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: Zoufale prosim o navod sparovani Nokia LD-3W + TomTom 6 (HTC Herald, WM)

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Kdyby náhodou ne, tak ať přijde na pražský sraz, tam by se to někomu mohlo podařit.

    A pokud nepodaří, tak Rokytka je asi 100 m od Levandule.

    důkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Citace Původně odesláno od daww
    xmoon už má dle všeho spárováno
    a chyba byla kde? či snad nějaký zakopaný pes?

    P.S. Zdeňku, ty jsi ale hodný "strýček" , pravda tahle rada se traduje od doby kdy 2 něštastníci - jeden s chrchlajícím Compactem a druhý taktéž s MDA Compact, ale pro změnu absolutně štronzo z Beecherova Dellu s realVGA chtěli zahodit při srazu na Palačáku svoje Compacty do Vltavy :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Panove, ja mam sice sparovano, ale to je vsechno ) Parovani byl jediny moment, kdy doslo k prime komunikaci (problikla modra dioda na GPSku).

    Jindy se uz nerozvitila a to by melo. Jinak ted jeste nabijim, budu zkouset dal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Takze nic. GPSko je total nabity, zkousel jsem vsechny varianty, mel jsem ho i na parapete...je to porad stejny.

    Dawwe...ty mas toto GPSko taky. Jakou mas ikonku ve sparovanych zarizenich? Taky otaznik?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    119

    Matne si vzpominam, tam kde se nastavuji porty je i zatrzitko "zabezpecene pripojeni" nebo neco takoveho, GPS mi nefungovala kdyz jsem to mel zatrhnute...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Ahj. Psal si, že si Nokiu už používal. Provedl si před novým párováním restart? Dělá se tak, že stiskneš jediné tlačko na nokii a držíš ho tak dlouho, až začne první ledka blikat červeně a zeleně. Pak teprve provést spárování.
    Pokud máš spárováno, zadáno heslo (0000) a přiřazen outgoing port, musíš v nastavení připojení nastavit externí GPS. Tam na kartě Hardware nastavíš COMport a baudrate a na kartě Access (nevím co je tam v češtině, prostě ta třetí karta) odškrtneš (nebude zaškrtnuto) Manage GPS Automatically.

    Pak v mdačku spusť AplSirf. Tam nastavíš přesně port, který si nastavil v nastavení BT jako outgoing a taky vybereš správný baudrate. A pak už jenom ťukat na Open. Tím jenom otevřeš port a zahájíš komunikaci mezi MDA a GPS. To že je port otevřený, poznáš tak, že se v okně NMEA začnou načítat data (mnoho písmen a číslic). Pokud se port neotevře, zkoušej to tak dlouho, až to projde. Jde o tzv. profouknutí portu, které GPS Nokia občas po novém spárování potřebuje. Pokud se port neotevře během několika pokusů, GPSku vypni, zapni a zkoušej dál. Mělo by to pomoci.
    Až port otevřeš, zase ho tlačítkem close zavři a zkus TT. V něm už ale musíš mít vše nastaveno předtím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    wov OSH...to vypada na slusnej navod. Dosel jsem k prirazeni outcomming portu.

    Nevim, kde nastavit externi GPS. V nastaveni/pripojeni zadnou takovou volbu nemam.
    Taky bohuzel nevim, co je AplSirf...slysim to poprve. Stahl jsem si odkaz, ale soubor nejde otevrit.
    Omlouvam se za mou neznalost.

    Diky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    71

    Moje trocha do mlýna, ještě než jsem si koupil evolve používal jsem GPS nokia.
    1)Takže udělal jsem restart GPS,jak bylo popsáno, našel jsem GPS, zadal jsem 0000,povolil jsem serial.
    2)Dal jsem new outgoing port-u mě COM0. poté Start-nastavení(settings)-připojení(connections)-external GPS (tady jsem původně nevolil nic a vše mi fungovalo, na evolve jsem to musel nastavit GPS program port Com0, v záložce Hardware-GPS HArdware port COM5, baudrate 9600 a v záložce access nazaškrtout Manage) takže pokud nepomůže bez toho tak to tak nějak navol. Jo a někde jsem četl, že COM5 je v PDA přiřazen pro GPS (nevím jestli je to pravda, ale kromě external gps jsem to nikde nenastavoval a rozjela se mi hned)
    3) no a v TomTomu jiný přijímač GPS a zde COM port 0. a vše mi jelo, po nastavení zkus restart pokud by se ti zařízení neviděla.
    Jinak tu External GPS možná budeš mít i v settings a ne v connections, v minulé romce jsem ji měl právě v nastavení a teď v connections, musíš ji najít. Jo a taky zkus pokud to nepomůže přejmenovat Tu nokia jen na gps, na evolve jsem ji musel přejmenovat na BT GPS. Brácha na Ipaqu musel nokii přejmenovat na Nokia ld-3w, po přejmenování zkus restart PDA.
    Doufám,že to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    2

    Ahoj, se stejným problémem jsem se taky pral - GPS Nokia a Vario. řešení je prosté, po té co zařízení spáruješ a GPSce přiřadíč port, VYPNI GPS a a Blueetooth na PDA. Až vše zapneš, uvídíš že TomTom bude o GPSce vědět a vše ti poběží jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    >>Bamban007

    Cece, ale ja nemam v zalozce Start-nastavení(settings)-připojení(connections)-external GPS...to tam proste vubec nemam. Mam tady: Bezdratova sit, BT, Nastaveni GPRS, Prenest, Pripojeni, Sluzba SMS, Spojeni s PR pres USB, Spravce komunikace a Typ CSD.

    Nic o GPS (
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Já měl v jedné z romekí nastavení external gps v nastavení na kartě system. Koukni tedy i tam. Je to taková modrá ikona znázorňující síť rovnoběžek a poledníků.

    Ad. AplSirf. Z toho odkazu, který jsem dal včera si stáhneš rar archív, ten rozbalíš a exe soubor, který je uvnitř nakopíruješ do mdačka. Tam ho jen spustíš. Neinstaluje se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    taky mám ikonu s otazníkem. To nic neznamená :-) jen to že telefonu je tento typ BT zařízení neznámý
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    71

    Tak teď jsem koukal na Heralda a External GPS tam fakt není, takže nevím. Někdy taky pomůže když dáš spárovat a jak máš zadat 0000 tak vypni GPS, dej 0000 a zapni GPS. Pak vše navol, navol i tomtoma povypinej BT v PDA, vypni TomTOm a GPS a restni PDA. JInak už mě nic nenapadá. Jak říkám, když jsem měl tu GPS nokia tak jsem tam to nastavení external vůbec nedával a vše fungovalo úplně v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    2

    tak mislim ze to jsou jenom dohady paruju 3 dny compact a LD-3V ale pord nic prolez sem hafo stranek a vsude jenom rady ale nefukcni tak nevim slape to fakt nekomu a jestli jo tak by se hodil poradnej podrobnej navod pro ty co maj kraci vedeni asi jako ja
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jen na této stránce je to popsáno dvakrát.

    1) Nokia musí být plně nabita
    2) Provést restart Nokie
    3) Pokračovat tak jak je již zde popsáno
    4) Pokud nelze ani spárovat, pak bych vyzkoušel s nějakým jiným zařízením. A pokud ani to ne, pak není vyloučeno, že jde o špatný kus a nepomůže nic jiného, než reklamace.

    A piš česky :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-05-2007, 17:37
  2. HTC HERALD - PROBLÉM! Prosím poraďte...
    Od marek pavelec v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-05-2007, 16:52
  3. Prosím o pomoc - návod
    Od renata_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-05-2004, 16:07