Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 121

Téma: Závady, nedostatky MIO A701

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Po několika dnech co mám Mio přidávám několik postřehů a chyb které jsem během používání zjistil ( Rom64 CZ)

    Seznam chyb:

    - pokud je v nastavení podsvícení zrušena volba zapnout podsvícení ťuknutím na displej nebo stisknutím tlačítka, tak po uspání a doručení sms
    nelze rozsvítit displej
    - při přijetí hovoru je časová prodleva min. 1 sekunda
    - při spuštěných MP3, budíku atd v případě že dojde k zhasnutí displeje
    nelze již displej rozsvítit
    - při hlasitosti 100% chrastí ve sluchátku a je špatně rozumět
    - nízká hlasitost při handsfree
    - kontakty lze mazat pouze po jednom
    - pokud mi zavolá někdo cizí a chci si ho uložit do kontaktů, tak v nabídce
    postrádám klávesnici (klávesnice vyskočí asi na 0,5s a pak zmizí) opravdu
    tak rychle psát neumím
    - tlačítka (šipky) nereagují na kyždý stisk a běžně reagují ze spožděním
    - špatná citlivost vnitřní antény na GSM signál
    - při nastavení ,,zesilující zvonění" zvonění nezesiluje a pouze vyzvání slabě
    - při odmítnutí hovoru je signalizovné zmeškané volání



    Postupně to budu aktualizovat. Jinak závěrem chci říct, že bych si příště tohle Mio nekoupil. Potřebuji funkční přístroj a ne hračku, kterou musím každou chvilku resetovat. Zlákala mne poměrně nízká cena, ale měl jsem jít do PDA E-TEN X500+ zapnout podsvícení ťuknutím na displej nebo stisknutím tlačítka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    42

    Odpověď:

    Měl jsem už mnoho telefonů, ale nevzpomínám si, že bych někdy četl sms při zamčených klávesách.
    Pro rozsvícení Mia stisknu červený telefonek, vždy se mi rozsvítí.
    Špatně je rozumnět jen při hovoru s Nokií.
    Červené tlačítko mi vždy hovor ukončí.
    Čísla vytáčím jen když chci někomu volat.
    Klávesy mi fungují normálně.
    Anténa GSM je lepší, než třeba u Siemense SX1.

    Zcela jste opomněl jiné chyby, které Mio má. Zřejmě jste při své kritice na ně nepřišel. Zařízení se nijak nevymyká z půměru WM5.0. Jeho vlastnosti jsou dané použitým systémem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Taky nemuzu souhlasit s rady4, s vetsinou techto veci nemam zadny problem (je to mozna tim, ze jsem treba nahradil skin u telefoni aplikace - nemuzu sice vyuzit smartdial - rychle vyhledavani kontaktu, ale nemam problem). Naopak jeden velky, ktery MIO ma je prodleva pri prijeti hovoru a ten ve vyctu chybi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    asi máš trochu špatný kousek,takové trable já nemám:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Takže co se týká sms při přijetí při zhasnutém displeji a zamknutém displeji byl problém vyřešen. Problém byl v tom, že jsem měl v nastavení podsvícení při provozu z baterie zrušenou položku " zapnout podsvícení ťuknutím na displej nebo stisknutím tlačítka"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Citace Původně odesláno od carbik
    Taky nemuzu souhlasit s rady4, s vetsinou techto veci nemam zadny problem (je to mozna tim, ze jsem treba nahradil skin u telefoni aplikace - nemuzu sice vyuzit smartdial - rychle vyhledavani kontaktu, ale nemam problem). Naopak jeden velky, ktery MIO ma je prodleva pri prijeti hovoru a ten ve vyctu chybi.
    máš pravdu už to tam přidávám. Je to komické když vezmu hovor a musím se dvakrát představit Můžu vědět jaký smartdialer používáš? Ten orig. je ....
    Když tak muj mejl je rady4@seznam.cz dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Citace Původně odesláno od iron side
    asi máš trochu špatný kousek,takové trable já nemám:yes:
    u tebe se nevyskytuje ani jedna závada?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    10

    To doba kym sa hovor realne spoji je sposobena najpravdepodobnejsie tym, ze GSM je v MIO iba aplikacia, tak sa musi nacitat, tak ako ine aplikacie Ja som na cakanie zvyknuty uz z V mobilov, takze pohodka, naviac kym prijmem hovor a dam si MIO k uchu tak uz je spojenie nadviazane..ak nepocitam Handsfree..je to len nezvyk, inak pohodka )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od rady4
    Můžu vědět jaký smartdialer používáš?
    Pouzivam tento (ale smartdialer neobsahuje, je to pouze skin na telefonni aplikaci):

    Wave III by JPL4


    http://www.paulya.com/dialerskins.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    jedine co mam je ta prodleva spojeni hovoru a mazani kontaktu ,mam ale pockeinformant a tam to mazu v pohode.Prodleva je naprosto normalni u pda s gsm modulem,je to jen aplikace...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    takže když ti volá cizí číslo, tak ti jde po skončení hovoru z nabídky uložit? Jakou máš prosím tě verzi Rom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Kdyz mi volalo cizi cislo, ktere si chci ulozit, tak po skonceni hovoru vyvolam historii, na tom neznamem cisle podrzim stylus (nebo dlouho stredove tlacitko) a vyberu volbu "ulozit do kontaktu".

    Ani nevim, proc to mam cesky, kdyz jsem cestinu neinstaloval (asi to dela Spb Phone Suite, nevim). Ale i v zakladni instalaci tam neco takoveho bude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    o téhle možnosti samozřejmě vím, ale to neřeší přímé uložení neznámého kontaktu. V nabídce tato možnost je, a taky mi vyskočí klávesnice as na 0,5s a pak zmizí. Je to prostě chyba a doufám že toto se časem vyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    49

    Připojuji se, také nemám s A701 žádný z uvedených problémů (samozřejmě kromě uvedených softwarových které byly tak zamyšleny aby dělaly to co dělají a vlastně to teda nejsou problémy)

    jediné co mi u A701 vadilo byla nízká hlasitost při přehrávání hudby což sem ale vyřešil díky preamp v přehrávači a pak nákupem bluetooth sluchátek a už enmám žádný problém

    kdybych se mohl vrátit před koupi a znova se rozhodnout, určitě bych si mio zase pořídil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Já jsem s Mio A701 celkem spokojený, nicméně jako úplně bez chyb bych ho neviděl. A v něčem s k "rady4" připojuji:

    - někdy je prostě Mio zhasnuté a nejde probudit. Volající mi slyší vyzvánění, moje Mio "chrápe", já to netuším a není ani hláška o zmeškaném hovoru. Řeší SR. Často se mi to stává po odpojení od NB, po synchronizaci.
    - prodleva při přijetí hovoru. Mám R65 a tipl bych, že bude mnohem delší než 1 sec.
    - špatná citlivost GSM antény. Tady bych snad o citlivosti ani nemluvil :? .
    A přidávám:
    - občas se mi stane, že přijmu hovor a nic. Ale možná že jen volajíc ve stejný moment ukončí v domění, že nezvedám telefon.
    - (ne)čitelnost displeje s přiloženým screen protectorem. Nedoporučíte někdo nějakou folii, s kterou bych přečetl displej i venku? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MDA Vario III - nedostatky, které je třeba odstranit
    Od salvator_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 19:31
  2. Reakcí: 162
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 16:35
  3. mam MIO A701
    Od ounile v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-06-2007, 05:51
  4. Nedostatky PocketKim CZ Pro
    Od FredMed v sekci PocketKiM
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 31-03-2006, 11:31
  5. Qtek 9100 problemy a nedostatky
    Od prodata v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 09:30