Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nelze nainstalovat TomToma na PNA s WinCE

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Ahoj, mam pro me uz neresitelnej problem a byl bych vdecnej za jakoukoliv radu

    Mam navigaci s WinCE .NET 4.2 core, podarilo se mi dosahnout toho, ze pri startu vidim normalne plochu vysouvaci listu s nabidkou start, ale za boha mi nejde nainstalovat tomtom 5 ani 6 (byl tam navigon a ten se mi nelibi a mel spatny mapy). Pri tom jine aplikace normalne nainstalovat jdou.
    Konkretne jde o to, ze jakmile spustim instalaci (at uz z PC nebo z CAB souboru) zepta se me to kam nainstalovat to potvrdim, na vterinu se objevi okno se progress barem instalace ale zas hned zmizi a nic se nestane.
    Od jinud urcite vim ze to jde, ale nevim jak.

    Napadlo me, ze bude problem v pameti, zkousel jsem menit nastaveni mezi operacni a ukladaci pameti a to nepomohlo, navigace je skoro prazdna. Jeste sem nekde v nejake diskuzi zahlid nejakej problem se jmenem adresare "My flash disk" ze to jmeno ma byt jiny, ale nebylo to v souvislosti s tomtomem. Jmeno pri tom nejde zmenit

    Diky za kazdej napad nebo radu, uz sem bezradnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Snecku, předpokládám, že instalujete *správnou* verzi programu pro váš PDA nebo PNA (jsou dvě odlišné verze).
    A při instalaci z PC kontrolujete obrazovku PDA, protože tam se někdy objevují dialogová okna vyžadující potvrzení uživatele - jinak instalace neproběhne.
    Zkuste upravit přímo jednotlivé CAB soubory takto:
    - pokud máte jeden soubor setup.exe a spouštíte ho z PC: otevřete soubor ve WinZIP nebo WinRAR a dále pracujte s jednotlivými CAB soubory.
    - Nainstalujte na PC program pro editaci CAB souborů pro WinCE (např. WinCE CAB Manager od OCP software, který umožňuje 20 spuštění než se zablokuje, nebo některý podobný program).
    - otevřete postupně jednotlivé CAB soubory a podívejte se, pro které procesory a kterou verzi WindowsCE jsou určené. Dále upravujte jen CABy se společnými částmi programu a CAB který podle těchto údajů bude použit při instalaci na Vašem PDA.
    - Najděte ve výpisu hodnotu Default Installation Directory a dvakrát na ní poklepejte. Otevře se okno, kde můžete změnit cestu pro instalaci, popřípadě povolit či zakázat uživateli instalovat do jiného umístění.
    - nakonec CAB soubor zapíšete, uzavřete a zkusíte instalovat.
    Závěr:
    Jde o to, že různé PDA mají odlišně pojmenované úložiště. Někdy je to \My Flash Disk\, nebo \Memory Card\, nebo \SDMMC\ a podobně. Jde tedy o to změnit cestu pro instalaci přímo v CABu tak, aby odpovídala Vašemu PDA.
    Druhý zdroj problémů by mohl být ukryt v nesprávné detekci procesoru instalačním programem, ale v tom případě by se instalace zastavila na samém počátku s hlášením "No compatible device found".
    lake
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Diky lakeovi za rady, ale
    bohuzel Win CE cab manager nepomohl. Default inst. dir je nastaveno na "\", verze OS 3.0 a vyse, procesor je taky spravne. Zkousel jsem zmenit adresar na nejaky konkretni - nic. Procesor nastavil na vsechny - nic. Verze je spravne (mam winCE 4.2).
    Jedine co mi prijde divne je, ze instalator nezapisuje nic do registru resp. jen nejake REG_SZ bez hodnot v kazde z hlavnich vetvi.

    Uz vazne nevim, asi pujde do haje.:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    TomTom se údajně dá nainstalovat standardně (tedy pomocí instalačního programu) jen na přístroje TomTom. Diskuse k tomu je na http://www.gpspassion.com/forumsen/t...D=68963#417929 . Autor (xania) doporučuje instalovat přes čtečku karet z PC přímo na SD kartu. Přeložím na ukázku pár úvodních vět:
    ----------(citát)
    Jakmile se provede instalace na paměťovou kartu, zkontroluje se přítomnost souboru ttn.cab ve složce 2577, složky Raster, složky Voices (...) a samozřejmě složky obsahující mapy.
    Protože soubor ttn.cab se odmítal nainstalovat, přikročil jsem k jeho rozbalení ručně na PC
    - zkopírovat ttn.cab na PC
    - nainstalovat WinCE CAB Manager na PC
    - zadat povel File/Export/Export to INF
    - CAB Manager rozbalí obsah .cab souboru na PC do složky C:\My CE Installations
    - přes ActiveSync zkopírovat takto vytvořenou složku Navigator do složky \Program Files v PDA
    - zkopírovat složku Voices která je na paměťové kartě do složky Navigator v PDA
    - vložit SD kartu do PDA, pokud už jste to neudělali.
    - spustit program poklepáním na TomTom Navigator.exe
    ----------------(konec citátu)
    Omlouvám se, že to nepřeložím všechno; ta diskuse o TomTomovi na GPS Passion Forums je poněkud rozsáhlejší, má asi 36 stránek.
    Zkuste specifikovat *jakou přesně* máte navigaci. Třeba se dostaneme dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Ahoj pokousim se dostat TomToma do navigace Medion MD 95900 s WinCE .NET 4.2 Core, už se mi podařilo dostat se do win prostředí, ale mám problém, nedaří se mi exportovat cab v WinCE CAB Manageru protoze mi pise ze v trial verzi to nejde. Neznáte někdo podobny program ci jiny postup. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Nejnovější trial verze WinCE CAB Manageru má nastaveno 15 spuštění než se zablokuje. Po určité době nečinnosti se program automaticky ukončí - nevím přesně o jakou dobu jde, ake když jsem nechal CAB Manager večer běžet, ráno už tam nebyl.
    Takže doporučuji znovu stáhnout a instalovat trial verzi. Ta původní je zřejmě už "prošlá".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    2

    zdravim zajima me jak jsi dokazal udelat u navigace ze ti najizdi do win
    dik za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Postup je tady na fóru někde uveden stači Hledat )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    O odblokování PNA aby přístroj startoval do systému (Windows CE.net 4.2) podrobně referoval uživatel Ustas. Hledejte v diskusích na ce4you.cz.
    Jednorázový přístup do systému přes TotalCommander (např. pro nainstalování některého SW) jsem popsal zde: http://op.yc.cz/xsn/ .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Já jsem toho dosáhl jednoduše tak, že jsem spustil Total Commander pro Windows CE (nakopírováním na kartu do umístění, kde se běžně spouští defaultní navigace), pomocí něj spustil explorer.exe (Startík, plocha...), poté task manager, kterým jsem vypnul to hrozné defaultní menu navigace a rázem jsem se ocitl v klasickém prostředí Windows CE.

    Sehnal jsem verzi TomToma pro Windows CE. Ta se spustí, ovšem zatím jsem skončil u hlášky "Maps not found". Je asi problém se souborem Currentmap.dat :sarcastic:
    Vzhledem k tomu, že aktualizace map pro defaultní Smart2go aplikaci již neseženu, mohu vlastně celou navigaci vyhodit a koupit si novou. Opravdu úžasné : .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Posílám svůj příspěvěk hned po svém, ale je to nutné .

    Rozjel jsem plně funkční TomTom na navigaci Evolve (vypadá stejně, jako Xsite XSN-350, jenom má jiná tlačítka):



    Vtip je totiž v tom, že jede TomTom maximálně do verze 5.210 (tedy maximálně s mapami 660.1223). Žádná instalace se nesmí provádět, neproběhne, nezapisuje se do Flash zařízení. Chce to již nainstalovanou verzi na kartě. Druhý problém tedy je (protože neprobíhala zmíněná instalace), že se musí ve složce "\My Documents\TomTom" nacházet soubor "CurrentMap.dat". To samo o sobě není takový problém, ale ta navigace udělá při každém resetu stylusem (do zdířky RESET) hard reset, namísto soft resetu (ten snad ani udělat nejde :sarcastic: ), takže se sobuor "CurrentMap.dat" samozřejmě vymaže a TomTom nenajde mapy. Vyřešil jsem to tedy tak, že po stisku tlačítka "Navigace" v tom hlavním defaultním grafickém menu se spustí Total Commander, kde mohu hned spustit zástupcem TomTom (nechci spouštět TomToma přímo z hlavního menu pro případ, že by se omylem udělal hard reset a přišel bych o soubor "CurrentMap.dat", takhle ho totiž mohu Total Commanderem přímo nakopírovat do "My Documents" v případě, že by chyběl - nestojím totiž o to, aby se mi někde na cestách udělal hard reset a já jsem nemohl navigovat jenom kvůli chybějícímu souboru. Spouštění TomToma až přes Total Commander je tedy taková pojistka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    2

    Ahoj, mám navigaci Medion GoPal 500 která má 300 MHz procesor Samsung a Windows CE 4.2 based. Nevíte jestli se na ní dá rozchodit IGO 8, TomTom či jiný navigační software? A je někde k dispozici návod? Mockrát děkuju...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Jakmile má CE 4.2, tak bez problému pojede TomTom do verze 5.210 (tedy maximálně s mapami 660.1223), viz můj předchozí příspěvěk .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    2

    Myslíš, že stejný postup bych mohl použít i u mé navigace MUSTEK GP 135? Zdravím všechny příznivce GPS používám navi v MDA tomtom navigator 6, nedávno jsem dostal od známého v Německu zcela novou navigaci Mustek GP 135 mám mapy pouze D a Alp mluví pouze německy a anglicky , ale píše česky. Nelíbí se mi ale ty mapy , chtěl bych v ní mít tomtom , jako mám na MDA . Díky za rady Příspěvky: 1
    Registrován: 1.7.2008, 14:13 Nahoru

    --------------------------------------------------------------------------------

    Re: Navigace MUSTEK GP 135 od Conrada
    od Jirásek v 1.7.2008, 15:55

    Je v tom SW DESTINATOR 6V.6 a běží to na WinCE4.2 NET.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nelze nainstalovat jinou ROM (Touch Diamond)
    Od Laufass v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 11:21
  2. wince 4.2 jak na odblok? nelze instalovat programy
    Od b_are v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 20:42
  3. Dynavix 7 nelze nainstalovat
    Od damasig_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-06-2008, 13:27
  4. Nelze nainstalovat .NET CF
    Od Reddy v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2007, 22:56
  5. Nelze nainstalovat Visual C# .NET Express Edition Beta 2
    Od Standa_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-05-2005, 17:48