Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Acer c530 a GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    4

    Mám asi poněkud negramotný dotaz... ale už se v tom nějakou dobu vrtám a sama od sebe na nic nepřicházím, tak cizí zkušenosti urychlí...
    Mám nový Acer c530, za tu cenu jsem s ním naprosto spokojena. Ale naprosto nemůžu přijít na to, jak u něj funguje GPS. Je mi jasné, že nemá žádný navigační software ani mapy a aže tedy s ním jen tak mnoho zábavy neužiju - ale aspoň něco to snad i samostatně dělá, ne? (Přinejmenším zobrazení souřadnic, popř. směr k zadaným souřadnicím.)
    Jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Co třeba něco z tohoto soudku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    4

    To si nerozumíme... nabídku software a možností atd. mám celkem nastudovanou... Jde mi opravdu jen o to, zjistit, co ten počítač umí sám... a jak. Popř. kde v nabídce to lze nalézt... Já zatím vůbec nepřišla na způsob, jak ověřit, zda to GPS vůbec funguje... Je klidně možné, že na to koukám a nevidím... ale to nakopnutí bych potřebovala...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Ifča
    To si nerozumíme... .
    ops: nepochopený básník...
    Tohle PDA nemám, tak konkrétně neporadím. Zkus se podívat do start - settings - 3 záložka bývá connections (kde je nastavení BT, wi-fi atd.), tam by mělo být i něco k GPS. Taky občas nezaškodí podívat se do návodu (zde) nebo v nápovědě, co je přímo v PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    4

    Mockrát děkuji za snahu... ale já zase nejsem takový debil, jak asi z té otázky vypadám... je to už moje třetí PDA... Do Settings koukám - a nevidím... V příručce je velmi detailní popis, jak PDA připevnit do auta, ostatní věci... koukám a nevidím...
    V zásadě asi fakt hledám někoho, kdo má právě tento počítač a řekne mi "ty kozo slepá, vždyť je to tady!" Co se dá vymyslet obecně. to jsem asi už zkusila všechno zhruba patnáctkrát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    54

    Marná snaha, v tom Aceru není jediný program, který by něco z GPS vyloudil. Oni to ale píší na krabici, že tam není žádný SW :-) Takže nezbývá, než si něco nainstalovat, nastavit v instalovaném software ten správný port a pak už se jen kochat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    4

    Ano, díky... už jsem to také tak pochopila... Že tam nebudou mapy... že mě to nebude navigovat... to mi bylo jasné od začátku. Ovšem že to ani neumí samo to GPS zapnout apod., mě docela překvapilo... Ale je fakt, že i ve zdejší free nabídce je leccos, s čím už to nějaké smysluplné výsledky dává...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    103

    Mam sice c531, ale melo by to byt stejny. V setting druha zalozka je GPS a tam lze nastavit at se GPS spousti automaticky nebo jen na urcitem portu. Mimochodem mam TomTom 6 a v nastaveni mam nastaveno "jina EMEA (nebo tak nejak)" a jakmile zapnu TomTom, tak cca. po 15ti vterina uz vidim kde jsem.... Takze bez problemove GPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    133

    Ifča: WM5, pokud je mi známo ani jiné platformy, nemají žádnou integrovanou podporu GPS, to znamená že nic neukáží, ani souřadnice. Jenom konfigurace komunikace přijímače (COM). Pokud výrobce či prodejce nedodá jako bonus samostatný SW pro GPS jako nadstavbu, máš smůlu. PDA neukáže nic, dokonce ani GPS přijímač nejde zapnout (alespoň u mého Asusu). Omlouvám se, že jsem vlezl do tohoto vlákna se svým HW. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Zdravím, na jakem COMu funguje u c531čky GPSka? Ušetřte mě pokusů v zimním počasí Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    54

    Na sedmém ale autodetekce funguje spolehlivě :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Acer c530 a statická navigace
    Od forst v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-11-2007, 20:27
  2. Acer c530
    Od MiroslavCZ v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 19:24
  3. acer c530 a wifi
    Od petr5_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 20:04
  4. Acer uvádí: C510 a C530 - PDA s GPS
    Od Zdenek Malinsky v sekci Acer
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-10-2006, 07:34