Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Pripojenie pocketu (ipaq 38xx) na linux

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Zdravim.

    Snazim sa momentalne vyriesit $topic.
    Mam ipaq38xx a pripajam sa do PC cez USB. Momentalne pouzivam emulaciu
    windows na ktorej mam ActiveSync. Ale okrem toho ze je to pomale
    nemozem ani pripojit ipaq do netu a ked chcem synchrnoizovat emaily musim mat
    stale zapnutu emulaciu.
    Moja predstava by bola ze by sa ipaq pripajal cez linux do siete, mal by priradene IP,
    stahoval by si emaily priamo s POP3 a po zapnuty activesyncu by sa cez siet pripojil
    a syncol. Mate to niekto ideu ako na to ? Mam stiahnute nejake softy z netu na linux,
    skusam ich rozbehat ale niesu velmu user friendly a ani function friendly ;-(((.

    diki

    Matus
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    Pro linux existuje soft SynCE http://synce.sourceforge.net/. Pomoci neho se da pripojit iPaq do site, pres ppp protokol. Pridelite mu IPcko a a vophode situjete.
    Akorat to ze pak pustite ActiveSync tak to nebude tak jednoduche, protoze si to lockne ten port a tudiz vase emulace na nej nebude moci sahat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    no ten soft som skusal, dokonca som k nemu rozbehal aj modul pre USB, ale
    jedine co sa mi podari je stahovat postu, pocket explorer a aj ine softy uplne
    odmietaju ist na net, podla tcpdump dokonca sa ani nesnazia posielat requesty, ono
    ten konfiguracny manager pre siet v ipaqu mi pripada dost exoticky nikde v nom
    neviem nastavit ani zakladne veci okolo tcp/ip.
    A dalsi problem je ze to tak na 50% vzdy spadne ( myslim spojenie sa zrusi ).
    Co sa tyka ActiveSyncu niekde som zachytil zmienku o tom ze vie fungovat aj
    ako sietovy soft to znamena ze by sa dalo na neho pripojit cez tcp/ip a tak syncovat.

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    No s tim ActiveSyncem to vubec netusim a slysim to poprve. Jinak ze ten soft pada je pravda, sice mi to nepadalo na 50% ale padalo. Ale jinak veskera komunikaci mi chodila v poradku, jak PExpolorer tak jine softy spolupracujici se siti.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    JInak jeste tady vysel docela zajimavy clanek:
    http://www.abclinuxu.cz/clanky/ViewR...elationId=4202
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    102

    Ad connection manager: hned na první stránce průvodce je tlačítko advanced, kde se základní TCP/IP parametry dají nastavit.
    Další se dají nastavit v parametrech adaptérů (třeba gateway)

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Noo, co sa activesyncu tyka mam v konfigu polozku:
    Allow network[Ethernet] and (RAS) Server connection atd.
    To mi pripada ze by to mohlo byt to.

    Inak ako mate nastavene v settings/connections ? Mne sa zda ze Explorer ani nevie ze ipaq je
    pripojeny k sieti a teda sa sprava offlineovo.

    A dalsia vec, v tom clanku o synce sa pise o nejakej nekompatibilite s PPC2002 a ja mam ppc2002
    a pripada mi to ze to ( teda len pop3 ) ide. Tak som s toho lejen ;-)

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    noja neviem asi som slepy alebo som sa zle vyspal ;-(
    jedine kde som nasiel nastavovanie ip adries bolo v network adapters, ale na to mi kasle
    mozno preto ze ziaden network adapter nemam nainstalovany, resp. sprava sa
    koliska/usb kabel ako nejaky network adapter ??

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    102

    Myslím, že je to AsyncMa1 NDISWAN adapter.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Ok tak sa mi podarilo spravit kompletne routovanie a pocket je teraz normalne na sieti
    ale zial pocket explorer mi stale nejde, pri pokuse otvorit akukolvek stranku co nie je lokalne v pamati
    proste asi na pol sekundy blikne ta zemegula a potom nic .. ani nenapise chybu ani nic nezobrazi.
    Inak ostatne programy ( napriklad posta, ping, ftp ). Nemate niekto nejaku ideu preco ten explorer
    tvrdohlavo nejde ? Pozeral som aj tcpdump, neposiela ani pol requestu.

    diki

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nerad bych byl spatnym prorokem, ale tohle jsem mel taky! Po 3 dnech naprosto zoufalych pokusu pomohl az HARD reset. Proste vsechno perfektne fungovalo, PING, TRACEROUTE..., jenom IE si postavil hlavu a nic nezobrazoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    takze vsetko zalohovat a hard reset ?

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Jo, prave sa mi podarilo rozbehat syncovanie cez siet, takze ActiveSync definitivne podporuje syncovanie
    za pomoci TCP/IP protokolu. Este rozbehat ten Explorer a budem dokonale stastny. Dufam ze to prinutim bezat
    aj bez toho HARD resetu ... Takze diki vsetkym za podnetne rady ;-)

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Bohuzel ne[] Nekde doslo k nejakemu chybnemu nastaveni, a zaloha + obnoveni to nevyresi. Musel jsem vse instalovat znova... Ale mozna to neni vas problem[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    No ja sa len bojim o kontakt list o ktory by som velmi nerad prisiel ( simcity2000 ozeliem ;-))))) )
    A nakolko nepouzivam ziaden office tool vsetky info mam len v ipaqu a nemam to s cim syncnut.
    A metoda prepisat na papier a potom naspat ... no neviem nejako velmi sa mi nepozadava ;-)))

    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. klávesnice pro ipaq 38xx
    Od ok2shi v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2003, 00:07
  2. iPAQ 38xx + foldable keyboard & narodne znaky
    Od v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-06-2003, 16:14
  3. Nova ROM-ka na iPAQ 38xx
    Od v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-06-2002, 10:12
  4. ipaq 38xx a hnusny zvuk po prehrati alarmu.
    Od tief v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-06-2002, 10:35
  5. iPaq 38xx - Flash / ROM image atd...
    Od pylorus v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-04-2002, 12:32