Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Pomalé reakce

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    140

    Ahoj, mám TT6 na mio a701, všechno funguje jak má, ale zdá se mi že děsně pomalu reaguje. Když chodím v místnosti tak nedetekuje že se hýbu vůbec, souřadnice se v nastavení GPS nemění, a když jsem šel asi 10m pěšky po silnici, tak teprve po těch 10m mu došlo že jsem se hýbnul, a k tomu všemu když natáčel 3D mapku (šel jsem na druhou stranu od výchozí pozice šipky) tak se seknul jako kdybych šel někam mezi výchozí pozicí a mojím směrem. A rychlost byla pořád 0. Co s tím? A jestli toto tomtom neumí, existuje prográmek co to zvládne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    133

    Promiň, že si povzdechnu: Ach jooo!

    Přečti si na internetu něco o GPS a satelitním příjmu - to opravdu nemyslím jízlivě. Jak má GPS v místnosti vědět, že chceš navigovat na záchod. Copak chytí nějaký signál z družic. Jseš v baráku!! I obyčejné stromy vadí. Je to stejné (ba dokonce ještě horší - daleko menší vysílací výkon, žádná parabola) než u satelitního příjmu TV.
    Po zachycení "silného" signálu z družice musí přijímač nejdříve načíst základní informace (minuta a více, dle síly signálu), vyhodnotit které další družice může vidět, nastavit "filtry" k odfiltrování šumu a teprve potom vyhodnotit pozici. A k tomu potřebuje vidět alespoň tři družice. A pokud se při načítání (aktivaci) pohybuješ, vše trvá daleko déle.
    Navíc TT se bude snažit tvoji pozici korigovat na vozovku, je to autonavigace, nepředpokládá že jezdíš prostředkem pole či baráku.
    Pokud chceš navigaci pro turistiku, kup si OziExplorer nebo GPSDasch2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    140

    Vím, jak funguje GPS, říká se tomu trilateralizace, četl jsem toho hodně. Na satelity jsem se fixnul venku, a díky enténě která je na a701 venku mám signál z družic i po baráku, a dost silnej. Chápu že to TomTom ovi chvilku trvá, to mu to trvá pokaždý? Myslím jako že trvá minutu než mu dojde že mám změnit souřadnice kdykoli? A gps má mít přesnost kolem metru. Já jsem po SILNICI s FIXLEJMA satelitama ušel metrů 10 a ještě mu nic nedošlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    133

    Super. Promiň - ale občas se objevují podobné dotazy typu "v pokoji se mi nenačte GPS" a pod.
    Nevím jak Mio v spolupráci s TT. Ale některé navigace a PDA mají funkci (jsem blbej, nevzpomenu si, jak se jmenuje) která cca do rychlosti 5km/hod potlačuje změnu souřadnic. Je to z důvodů chyb při nepřesném zaměření - autonavigace by courala i když stojíš třeba na křižovatce. Není to náhodou tímto.
    Já mám Asus 639, tam to není a stává se mi, že při horším signálu při stání na semaforech popjíždím, otáčim se a pod. Někdo si tu stěžoval, že má díky tomu i problémy např. s OziExplorerem.
    Zkus se podívat na diskuzní fora o Mio, něco je třeba TADY

    Snad ti to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    TomTom a pohyb po baráku... A fakt to myslíš vážně... Nevím, co jsi četl o navigacích, ale patrně přílohu Blesku.
    Takže si jednak najdi něco o přesnosti GPS, druhak si laskavě uvědom, že TomTom je AUTONAVIGACEa, tudíž se poloha fixuje na nejbližší komunikaci... Zkus si to třeba na nějaké turistické stezce nebo cyklostezce, která vede 10 m od souběžné silnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    140

    Znova říkám, GPS pro armádní účely má přesnost asi metr až dva. To snad takový rozdíl být nemůže, mezi armádou a civilním. Já ušel 10m po SILNICI a nepoznal to. Myslím, že to bude tím omezením pro rychlosti do x km/h.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    ale je rozdíl mezi AUTO navigací a turistickou aplikací

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    78

    Ze zacatku jsem se s tim vyblbnul, takze jsem si meril i rychlost chuze (X500 a TT6). Pravda teda je, ze jsem sel "po silnici" (po chodniku vedle), a dostal jsem se az na 3km/h a pozice se stale menila. Este by to chtelo asi vyzkouset nekde na poli daaaleko od komunikaci, jestli to take nebude mit vliv (tusim ze ano). Jinak sem teda zjistil ze se da jit este tak 8mickou, pak uz se spis jedna o beh
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    bmw bmw je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    151

    Přesnost GPS:
    pokud se jedná o její přesnost je to zhruba tak, že armáda, geodetcké firmy, a jiní kdo potřebují naprosto přesné měření, používají měření třemi a více gps zařízeními ve stejném čase, z čehož jedna GPS stojí na přesně známém bodě, potom se dopočítává chyba kterou vykazuje měření signálu GPS, pak je taková chyba malinká (dalo by se říct v cm), pokud se jedná o měření GPS polohy ručními zařízeními, tak chyba je něco kolem 8-10m polohově a cca 15 metrů výškově. Je to dáno úmyslnou chybou, kterou do systému zavádí USA, a dále nedokonalostí přijímačů. Proto např. ani armáda nepoužívá GPS signál na přesné navádění na přistání, používá zastaralý, ale dokonalý rádiový signál, který vysílá v určitém směru.
    Přsnější jak GPS by měl být chystaný systém Galileo, je to systém připravovaý evropskými státy, jeho velkým problémem asi ale bude fakt že se nejsou schopni dohodnout kdo to zaplatí. Dokonce přesnějším systémem než GPS, a i jak Galileo je ruský systém, který funguje, jen nebyl puštěn do veřejného sektoru (nejsou ppřístroje, taky nefunguje úplně po celém světě). Jen s momentálně nevzpomenu jak se tento systém jmenuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    nevím jak mam přesné informace, ale již od 1. 5. 2000 se žádná chyba do signálu úmyslně nezanáší. Chyba je podle mě způsobena nedokonalostí a zastaralým systémem. Nevím jestli se někdo zamyslel nad teorií relativity a dilatací času
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    140

    Myslím že teorii relativity a dilataci bysme do toho plést neměli. Pokud platí co vím, tak se to na jakýkoli typ záření nevztahuje jako na pevné objekty. A i kdyby, tak objekt v rychlosti blízké rychlosti světla by sice byl trošku menší, ale jeho rychlost by se neměnila vzhledem k nějaké nulové rychlosti, od které se lišíme jen malilililinečko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    To co se tu probira je zajimavy, ale puvodne popisovany problem spociva v zapnute staticke navigaci. Na tomto foru a i na jinych je na toto tema spousta povidani a popisu, jak ji vypnout/zapnout, k cemu je a podobne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Jinak, pokud hledas GPS softik na pesi navigaci, tak doporucuju NoniGPS a OziExplorer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    7

    Jen tak na okraj, bez teorie relativity a dilatace casu by system GPS vubec nefungoval. Zkuste si neco precist o zacatcich GPS a o jeho prvnich testech a o tom jakou chybu to zpusobilo kdyz se teorie relativity nepouzila.
    Dalsi vec je ze cely system GPS je velice presny (az na cm), ovsem pouze s prijimaci ktere pouziva armada USA. Tyto prijimace koriguji automaticky vnasene chyby. System Galileo bude presnejsi pouze v tom, ze nebudou do signalu vnaseny chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Mám dojem, že chyby se tam nevnášejí už od r. 2000...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kaiser - zpomalené reakce
    Od t_master v sekci HTC & klony
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-02-2009, 09:19
  2. HTC TyTN II - pomale reakce, hlavne pri preklapeni displeje
    Od prettorian_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 15:10
  3. Reakce na dotazy
    Od HAF_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 03-04-2007, 12:07
  4. Reakce na rady
    Od daww v sekci Provoz FÓRA
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 22-04-2005, 19:52